vanilla -> RE: Koliko kapljic PLIVIT D3 (19.2.2010 12:45:37)
|
Mi imamo že od vsega začetka predpisanih 5 kapljic na dan. Pa živimo na bolj sončnem delu Slovenije, kjer je kao najmanj padavin. Pa ko sprašujem druge mamice, vsaka pove različno: eni 1 kapljico, drugi celo 7, pa vse na istem območju doma. Nisem pa nikoli spraševala, zakaj je temu tako. No, samo vseeno.. do 18. leta? Če vključim zdravo kmečko pamet, je sonca enako kot ga je bilo v času našega odraščanja... In kao te nove študije so pokazale KAJ? Če pogledam logično, otrok prvo leto življenja sploh ne sme bit izpostavljen direktnemu soncu in zato pač kapljice. Pa tudi nasplošno se ni zdravo nikoli direktno nastavljati, vendar vsi vemo, da bolj ko smo odrasli, dlje časa preživljamo na soncu brez zaščite, predvsem otroke se pa trudimo zelo zaščititi. Ok, po tej logiki mi je jasno, da je treba dat kapljice. Pa tudi zato, ker se otrokove kosti še razvijajo. Seveda se razvijajo vse v obdobje najstništva.... Ampak koliko je rahitisa med najstniki in odraslimi, ki nismo jemali teh kapljic, ker to nikoli ni bilo potrebno? A so študije dokazale torej bolj krhke kosti pri odraslih in to predpisale pomanjkanju vitamina D? No, čisto moje laično razmišljanje, pa vendar mi ni nobene logike v temu, da bi jemali do 18. leta. Žal. Pa še to? Zakaj eni predpišejo AD3, drugi pa Plivit D3?
|
|
|
|