Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka IZVIRNO SPOROČILO: thevenus Slovenka, mislim, da ni tako zelo pomembno, da imeni "pašeta skupaj". Pravzaprav pa so kriteriji, zalak imeni pašeta skupaj, različni. Pripravi Še nekaj imen poleg Vida, ki ti je všeč in boš izbrala, ko vidiš otročka. Ubogi drugorojenci se morajo že pri imenu prilagajati starejšemu otroku Ja, to je pa čist res. Vsaj ima določeno idejo, kar paše skupaj, sploh če pogledamo, kako se oblačimo Joj, ne vem, če bi jaz lahko čakala na to, da vidim otroka - pa moj bo hotel prej dogovorjeno, ker po porodu mi ne bo upal nobenega imena odreči, niti Filipa ne Se pa morajo res drugi že v trebuhu prilagajati ta prvemu. En znanec mi je enkrat rekel, da ima samo prvi (oni ima dva sina) res dobro ime, vsi naslednji pa tisto, kar ostane. Nekaj bomo že našli, bo pa Tomaž ali kaj takega... mislim, da to sploh ni prilagajanje prvorojencu temveč našim idealom in zasnovam družine. iskanje nekakšne harmonije, se mi zdi. nekateri si želimo podobnost med otroki, da bi bila vzgoja čim lažja, drugi si želijo raznolikost otrok... ampak, potem je že prilagajanje priimku_bi morali drugi otroci tudi drug priimek nositi. Tomaž je pa tudi v redu! zelo zelo lepo ime! IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Sicer pa - meni se zdi pomembno, da ime paše k priimku - in ne imenu od sestrice. tako. ampak če že paše k priimku, potem paše tudi k imenu sestrice, ker če ne je potem njeno "zgrešeno", ker ne paše k priimku... Slovenka_za tujino pa Tomas.
|