Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Meni je pa tako hudo za Petro. Pri udrtih pljučih in nalomljenih rebrih si ob teku vse skup gotovo še malo bolj poškoduješ. Nalomljena rebra režejo v mišice, tkivo pri vsakem dihu, gibu. Sama sem imela samo natrgane mišice, pa vem kako hudičevo to boli še leta kasneje, kaj šele prvi dve leti, ko si ves čas pod naklofeni. Moj je imel 6 ali 7 zlomljenih reber in sesedena pljuča, pa je bil v umetni komi, da je sploh preživel, pa vem da potem pol leta sploh nič ni mogel, ob vsakem dihu je bil čist fertik, pa ob vsakem dvigu rok, pa še danes ga tiste brazgotine ful bolijo, po 7. letih in ne more normalno funkcionirat. Hočem reči, d a me strašno skrbi, kako bo Petra k sebi prišla, kljub temu da je najbolj trmasto bitje na tem svetu. Ko se bolečine začnejo vleči in ko nič ne moreš zaradi zabrazgotinjenega tkiva, tudi dihat več ne normalno, nisi nikdar več isti kot pred takim dogodkom. Kar zjokala bi se zanjo. Boga. Hkrati: A si predstavljate, kako mora ob vseh teh vedenjih biti prvima dvema tekmovalkama - da te dohiteva nekdo s polomljenimi rebri in udrtimi pljuči? Njuna zmaga ni zmaga, je v bistvu totalen poraz. Petra, še enkrat čestitke, že tretjič, pa če hočeš še miliontič moj poklon. Ne bi mogla bolje napisat. In to kar si zgoraj napisala, jaz si sploh ne predstavljam, da je bila sposobna kaj takega. Nisem nikoli imela nič podobnega, pa mi vseeno ne gre v glavo, kako je zmogla. Fenomen, heroj, borec... vse to je premalo za to kar je ona s tem dosegla. Le želim ji, da ne bo posledic, ker si ne zaluži še konec kariere, zaradi nesposobnih organizatorjev. Po eni smrti, po včerajšnjih padcih (petre in v smuku), res ne vem kaj jim je in le upam, da ne bo še kaka smrt ali huda poškodba zaradi take nesposobne organizacije, ki očitno gleda le na večjo gledanost in s tem večjega priliva denarja. Za bruhat in za zjokat
|