violinski -> Prelepi avgust! (5.7.2005 22:10:39)
|
Moram it kar po vrsti, najprej za Jessy, da ji držim pesti sto na uro, da bo jutri vse v redu in da bo potekalo tako, kot je zanjo in za detece najbolj prav! Drugače sem bila jaz kljub tej prijetni zunanji osvežitvi ves dan boga, ker sem zjutraj spet morala na tešče spit železovo tableto in me je skoraj pobralo od hudega. Popoldne sem bila pa na CTG in prosila G, da mi zamenja tablete. Tako da imam sedaj nove, take, ki jih ni treba spiti na tešče, bomo videli, kako bo jutri. Tudi zgaga me malo bolj daje kot do sedaj, se bom morala očitno spet vrniti na Radensko. Za pit je pa trenutno pri nas doma zakon t.i. jabolčni twist, ki je narejen iz 2/3 Roiboos čaja in 1/3 jabolčnega soka. Odžeja ko šus, pa še Roiboos je menda dober za nosečnice in dojilje. andrejalj, meni je tudi prejšnjo nosečnost G pozabil dati napotnico za porodnišnico in tisto za rešilca, nazadnje pa mi je 14 dni prezgodaj odtekla voda, in vseeno ni bilo nobene panike. Tisto za porodnišnico mi je kasneje prinesla moja sestra in sem jo izročila z ostalimi dokumenti ob odhodu, tisto za rešilca sem jim pa poslala po pošti - glede na to, da me do sedaj še nihče ni terjal za plačilo prevoza, so jo očitno dobili :bravo: hugolina - karkoli je v papirjih, česar ne moreš izpolniti, ker še nič ne veš o svojem otroku, pustiš prazno, te podatke jim nadomesti rojstni list, ki jim ga moraš nesti po porodu - zato pa lahko oddaš obe vlogi hkrati, kot so ti dekleta že pred mano povedala. Izjavi o varstvu sta načeloma dve, ena zate, ena za očeta (če imaš tudi papirje za očetovski dopust) in ju izpolniš simpl samo v tistem delu, kjer seveda imaš podatke. Pri očetovskem dopustu ne vpišeš datuma prvega dne, najbolje da ga vpiše delavka na CSD, ko oče prinese papirje tja (najkasneje en dan pred koriščenjem tega dopusta). O, Tia74, ti imaš pa RD na moj PDP oz. na RD od moje nečakinje. Pa vsi nekako želimo, da bi jaz rodila malce prej. No, ne preveč, seveda, čeprav je G danes kar iskal glavo mojega otroka, ki je precej nizko. Seven, še tebe bi rada potolažila, jaz imam tudi 20mesečnico že doma, ki sicer spi ponoči, vendar se vsaj trikrat na noč zbudi - enkrat, ko rabi dudo, enkrat ko hoče pit in enkrat kar tako, da malo positnari :) Pa mi je moja sestra, ki že ima dva otroka povedala, da ni panike, ko začneta spati v isti sobi kar naenkrat oba prespita vso noč brez zbujanja. Jaz držim pesti, da bo pri nas tudi tako :) Sploh pa je pomoč :love: vedno najbolj dobrodošla... Držte se do jutri!
|
|
|
|