marjetica8 -> RE: fiziterapija in izvajanje vaj (17.2.2010 19:15:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 JAz sem vedno brala tukaj na forumu, da je treba vaje delati tudi doma. Ko sva prišla prvič na fizioterapijo, sem fizioterapevtko na koncu prve ure vsa zagnana vprašala, kakšne vaje naj zdaj jaz z njim doma delam. Pa mi je odgovorila, da nobenih, ker da kot laik itak ne bi znala narediti pravilnih gibov in da bi lahko naredila več škode kot koristi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Potem sem jo še parkrat vprašala in je vedno rekla, da ni treba. Meni se je to zdelo ful čudno in mi je bilo kar hudo, ampak se je vse kljub vsemu zelo zelo hitro popravilo. Sicer pa prav veliko z njim doma tudi ne bi mogla početi, ker se je že na fizioterapiji vedno ful upiral in jokal... Pač poskušaj delat vaje, kakšen dan vama bo ratalo narediti več, kakšen dan pa manj. Se bo pa vse poštimalo, boš videla, ker itak, kolikor berem, ni nič kaj hudega s tvojim otrokom. Moj je imel tudi blag ekst. vzorec in pa hipotonijo treb. mišic. Kot rečeno, se je ful hitro in super popravilo, je pa res, da sva začela hodit že pri 3. mesecih. Ja sej to je malo problem, ker smo začeli hodit v RA tko pozno. Se mi je že od začetka zdelo čudno da tišči glavo nazaj in da je do skoraj 7m tiščal pesti na rokicah, pa je naša P skoz govorila da ni nč in da bo že...pol sem na koncu sama prosila za RA. Pri 7m smo bli prvič na pregledu. Je rekla da je povišan mišični tonus in pokazala par vaj. Zdej smo bli prejšnji teden na pregledu, vmes je splazu (ampak očitno narobe) in rokice je nehal tiščat. In zdej je pa rekla da ma ekstenzijski vzorec in asimetrijo in da bo dala fth. Danes sem ga probala na kolena postavlat. Od začetka se je metal na trebuh tko kot včeraj tam, zdej zvečer je pa že obstal za par sekund[sm=bravo.gif] Sej ni pokazala nobenih nevem kašnih vaj, sam tko, kako ga spodbudit da se bo začel prav gibat (postavljanje na kolena in v stranski sed). Je pa prou poudarla da moramo doma delat vaje, ker nasledno fth imamo šele 3.3. Hvala za odgovor. Bova nadaljevala z vajami[sm=smiley1.gif]!
|
|
|
|