|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brigita "iz One"
17.2.2010 14:11:14   
zmajaz
Rada bi samo opozorila na Brigitino zgodbo v včerajšnji prilogi Dela in Slovenskih novic "Ona" - zelo ganljiva zgodba družine s petimi otroci v stiski, ki potrebuje pomoč. Že ob samem naslovu zgodbe "Samo košček kruha prosim" mi pridejo solze v oči - si predstavljate, da vas otrok prosi samo za košček kruha, pa mu ga nimate dati? user posted image Zraven je TRR zveze prijateljev mladine, kjer se zbira denar zanje, da bi se izkopali iz dolgov.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brigita "iz One"
17.2.2010 17:19:01   
ledenaa
Mogoče kakšen link
ne kupujem revij

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2010 17:22:00   
zmajaz
Evo: sem našla zgodbo tudi na Delovi spletni strani: http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Ona (izbereš naslov "Samo košček kruha bi rada")

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2010 18:43:08   
jullie
..js bom nekaj malega nakazala..sem že prejšnjič tudi, ko se je zbiralo za Almino družino... ne morem verjeti, koliko ljudi je pri nas res tako revnih, da še za osnovne potrebščine nimajo...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2010 18:47:20   
zmajaz
Ja jaz sem tudi - ko sem prebrala zgodbo enostavno nisem mogla, da ne bi. Upam, da jim bo uspelo zbrati prepotrebni denar. Je pa pisalo v članku tudi, da prvih 1000 eur prispeva pa še Hypo banka, pri kateri je odprt račun za zbiranje sredstev.

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2010 20:48:20   
marsovcek
Kje pa piše št. računa, ne najdem. Je pa res žalostna zgodba user posted image user posted image user posted image Mogoče katera ve katera je ta družina, bi se našlo polek nekaj evrčkov tudi kaj za otroke in straše (oblačila,....).

Ti si moj b..

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2010 20:52:37   
zmajaz
Aja - račun pa res ni naveden na spletni strani - samo v tiskani edicji One je. Bom poiskala, kam smo vtaknili Ono, pa jo bom napisala sem - saj verjetno lahko, glede na to, da je itak javno objavljena v reviji? user posted image

(odgovor članu marsovcek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.2.2010 20:55:12   
zmajaz
Evo - našla:

Zveza prijateljev mladine
Proletarska 1
1000 Ljubljana
TRR pri Hypo Alpe-Adria: 3300 0000 1303 865
sklic: 156

Jaz sem še v "namen" napisala še: Pomoč za Brigito in njeno družino

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
17.2.2010 22:42:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.2.2010 22:45:40   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa
ma samo ne razumem, kako jim država ne pomaga, valda ne smejo bit lačni otroci!!!!!!

Ja ravno toliko dohodka imata, da naj bi jima PO MNENJU DRŽAVE zadoščalo za preživetje - države pač ne brigajo razni podedovani krediti, stroški pogreba umrle mame itd. To je res sramota, kar se dogaja. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
17.2.2010 22:49:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2010 7:56:42   
OliveOyl
Mogoče kdo ve od kod so?

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2010 22:17:41   
zmajaz
Sklepam, da so iz LJ ali okolice, ker gre zbiranje sredstev zanje prek ZPMS Ljubljana Moste-Polje - ampak nisem prepričana, samo ugibam.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.2.2010 11:46:41   
Anonimen
kaksna groza,sploh ne morem verjeti kaj se dogajauser posted image Da starsa ne moreta nahraniti otrok...je lahko kaj hujsega?
Tudi sama bom nekaj nakazala.
Ena je sprasevala glede oblacil;pise,da jih potrebujejo,plus solske potrebscine..samo,kam se pa to poslje?

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.2.2010 11:48:58   
zmajaz
To se je po mojem najboljše obrnit na ZMPS LJ-Moste Polje - pa bodo oni povedali, kako dalje, če želiš kaj podariti.

http://www.zpmmoste.net/
info@zpmmoste.net
01 544 30 42, 01 544 30 43

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.2.2010 11:57:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.2.2010 12:17:53   
Anonimen
Ni težko nakazat, čeprav je neznank preveč. Denar bodo zbrali, vprašanje je samo, kdaj ga bodo spet potrebovali. Pri štirih otrocih in stanju kot ga imajo, narediti še enega user posted image . Kje so socialne službe in kaj počnejo poleg tega, da računajo sramoten cenzus? Kje so v članku omenjeni otroški dodatki? Zakaj niti z besedo ne o njih user posted image . Kako si 24 letni fant ne najde dela? V Ljubljani je dovolj snega za kidanje. Ne, ne hecam se.

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.2.2010 12:54:15   
ledenaa
ne me napadat.720 e dobita oba.Koliko dobi otroškihuser posted image
Ok,kredit za pokop-najcenejši pokop je cca 1200 e( se razlikuje od vsakega kraja ,to je res),s tem da tudi zavarovalnica krije pokop okrog 500 e,če se ne motim.
In tudi csd da za pokop-daš izredno vlogo pa je.
kot drugo oni so ugotovili,da je imela mama dolgoveuser posted image
kako so oni kaj ugotovili?
če niso sprrjeli dediščine nimajo z njenimi dolgovi nič
rada pomagam,a rada bi tudi da se pove po pravici!!
kruh dam,denarja pa ne dam v tem primeru

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.2.2010 14:14:42   
Taddy78
Tudi jaz ne morem biti tiho...ta agonija na robu revščine se verjetno ni začela ob prihodu zadnjega otroka. In kljub temu, da so že prejšnji otroci živeli v pomanjkanju jim je uspelo spraviti na svet še več lačnih ust.
Ko berem take in podobne teme me ima taka jeza, da se kar tresem.

In ne mi govorit, da si 24 letni fant ne more najti službe...dela na črno je polno, samo pač moraš biti pripravljen prijeti za vsako delo.

Tudi jaz v takem primeru ne bi dala nič denarja,oblačila in hrano pa ja.

Pa tudi to s krediti mi ni kar jasno. Sama sem bila redno zaposlena, za nedoločen čas. Ampak ker sem delala za polovični čas, ni šans, da bi dobila kak kredit. Le kako ga je lahko ona? Najprej kredit za pokop, potem pa še za žalna oblačila in hrano? user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.2.2010 14:24:07   
Taddy78
Aja še to...kot je napisala ledena, ne vem kaj imajo oni z maminimi dolgovi. Saj jima ni nič zapustila.

Vem, da bo moj post izzval zgražanje, ampak ne prenesem ljudi, ki zavedno in brez kančka slabe vesti spravljajo na svet lačne otroke, ki so že v trbuhu imeli začrtano pot reveža.
Saj nismo v ledeni dobi, da ne bi vedeli kaj je zaščita.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
22.2.2010 14:25:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
22.2.2010 14:38:01   
zmajaz
Se deloma strinjam s temi zadnjimi izjavami - ampak v tem primeru oče ni od nekdaj invalid - dokler je lahko delal, stvari verjetno niso bile tako kritične. 100% pa seveda ne moremo biti, kako je na stvari - in pa kako in zakaj so se znašli v taki situaciji. Jaz sem pač prispevala nekaj, ker se mi ne bo nikjer poznalo, njim bo pa prav prišlo, ne glede na to kako in zakaj so v taki situaciji - delno me je pritegnilo tudi to, da moji osebno poznajo novinarko, ki je pisala zgodbo. Tisti, ki ne želite/ne morete pomagati, pa vas tudi nihče ne sili in vam ne bo nihče nič zameril. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
22.2.2010 14:45:40   
Taddy78
Vsak naredi po svoji presoji, ampak kot je že napisala moja predhodnica, onadva dobita na mesec krepko čez 1000 evrov, če sešteješ vse skupaj...Da pa imata 1000 evrov kreditov in stroškov user posted image ne verjamem...če bi res bili tako narobu, bi jima socialna vzela vsaj enega otroka, če ne več.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.2.2010 15:43:11   
zmajaz
Tudi sama se ne strinjam s tem, da ljudje spravljajo na svet otroke, za katere niso sposobni poskrbeti. Ampak po drugi strani je pa spet tako, da za nekatere si je itak vsak, ki živi revščini sam kriv za to in si ne zasluži pomoči - s te izgovorom pa predvsem opravičujejo sebe pred drugimi, še bolj pa pred samim sabo, ker ne želijo pomagati.

Taddy78 pa mi povej primer človeka, ki bi ali si mu pa ti pomagala - ki si po tvojem zasluži pomoč, če si tile ne.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.2.2010 18:28:47   
Taddy78
Bom najprej napisala podobno situacijo, za katero je pomoč isto zelo hitro stekla. Pa ne vem če ni bi ravno na RR...
Bilo je po TV, uboga družina, nima denarja. Imeli so malega otroka, ženska bila spet noseča (dedc je hodil zraven s čikom v ustih).
Punce so ji pošiljale oblačila, ki jih je mimogrede dala svoji sosedi, ena punca ji je hotela podarit skoraj nov voziček, in ji je ženska rekla, da se ji ne dopade. Po TV pa se delala bogo...

Komu sem pomagala? Z denarjem nobenemu, ker ga nimam toliko, da bi lahko koga tujega podpirala, tu pa tam pošljem kak SMS, največ pa podarim oblačila...pa še to me je izučilo, saj sem punci dala celo potovalko oblačil, ki jih po nosečnosti več nisem mogla oblečti, dobila sem en bogi hvala. Doma se komaj preživljajo, so na tem, da izgubijo hišo, je pa ta punca tako lena, da kar smrdi od nje. Pustila je fax, delat se ne spravi ker je prelena, njena dva pa jo pri tem podpirata. S tem da je spet rekla moji mami, če imam kaj oblačil za podarit, pa sem ji kar rekla, da  ko se bo punca spravla delat, lahko kaj dobi...

Sama sem bila kot otrok tudi prikrajšana za marsikaj, mama samohranilka, brez službe, za oblečt je bilo bore malo, za jest včasih tudi...pa sem že pri 15.letih šla za počitnice delat, ti povem kam? V TAM-u sem štrihala neke dele...vem da sem si zaslužila toliko, da nisem vedela kam z denarjem in tako se je moja borba tudi nadaljevala.
Sedaj imam vsega dovolj od tu izvira tudi moja pretirana želja po polnih omarah oblačil in tudi sinu dam vse kar si zaželi.
Zato še kar dobro prepoznam tiste, ki so si res bogi in tiste, ki se samo delajo da so.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.2.2010 18:48:53   
ledenaa
No če osebno poznajo/te novinarko pa potem naj še objasni kakšne dolgove imajo glede mame!
meni to nič ne pomeni če nekdo kaj  napiše in če ga poznam .še vedno je situacija nepojasnjena
le kdo bi pa pomagal,če polovice zgodbe manjka user posted image potem pa pride čez čas na dan da je bil vse skupaj nateg user posted image tako kot velikokrat v preteklosti,kot je napisala taddy.Se tudi jaz spomnem te mamice oz. družine
tako da.... rajši dam res kakšni družini ki je meni blizu in kjer vem da resnično težko shajata in kjer celo poznam situacijo

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?