Vstajanje in prvi koraki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

LERO -> Vstajanje in prvi koraki (17.2.2010 10:57:26)

Mene pa zanima, kdaj so se vaši otročki začeli vstajati oz. kdaj so naredili prve korake - tiste prave, samostojno.
Naš fant je star 7 mesecev in 1 teden. Že od petega meseca se plazi po tleh - puza. Zadevo zelo obvlada. Zadnje čase pa kar išče oporo, da bi se vstal. Danes pa šok. Za hrbtom me je čakal stoje. Jaz sem sedela, on pa se je zadaj igral, kar naenkrat pa je bil pokonci. Mislim, da se mu ni zgolj posrečilo, ampak gre za res, saj še kar poskuša.
Kaj naj? Naj ga pustim, da se vstaja?

Anonimen -> RE: Vstajanje in prvi koraki (17.2.2010 11:00:39)

ja menda ga ne boš privezela k tlem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Katy78 -> RE: Vstajanje in prvi koraki (17.2.2010 11:03:55)

Kar otrok zmore sam, se mu ne preprečuje. Kar naj vadi. Ga pa seveda ne spodbujaj z držanjem ali vodenjem za roke.

Ploha -> RE: Vstajanje in prvi koraki (17.2.2010 11:14:35)

1 je vstala pri dobrih 8 mescih...zdaj pri 12 mescih in še mal še ne hodi samostojno in ne stoji brez opore...hodi pa ob opori pa še to malo...ko bo bo...

tvojega pa kar pusti, da vstaja, očitno je že dovolj močan, da to zmore sam...

Čili 1 -> RE: Vstajanje in prvi koraki (17.2.2010 13:47:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Kar otrok zmore sam, se mu ne preprečuje. Kar naj vadi. Ga pa seveda ne spodbujaj z držanjem ali vodenjem za roke.

Prav imaš.

Tut men se zdi narobe, k nekateri otroke vlačjo tko za obe roki okol, da jim otrok visi, ko kristus na križu in ponosno govorijo, kolk fajn hodi. V bistvu ga pa oni vlečejo in pokonc držijo. Mi smo naši pustili, da je sama natrenirala npr. ob sedežni. Tako je tut najhitreje pridobila ravnotežje. Pri nas se je obneslo. Kljub asimetriji in ekst. vzorcu je zelo zgodaj shodila.

Stran: [1]