Katy78 -> RE: začetki hoje - kako? (17.2.2010 16:13:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncica01 glejte - še 1x poudarjam ne učim jo hoditi, jo ne forsiram itd. Mi smo hodili na fizioterapijo (zdaj ne hodimo več ker naj bi punčka imela lepe vzorce, karkoli to pač pomeni), ampak ona čisto sama hodi ob sedežni, ob mizici in ko pride do roba bi kar šla naprej tako kot da že zna hoditi in takrat so mi rekli na fizioterapiji da jo primem za boke in naj hodi naprej (Bog ne daj, tako so rekli, da pa bi jo držala za rokice gor, tako kot veliko mamic dela, tudi moja je in danes normalno hodim, ampak pustimo zdaj to). Držala sem se navodil fizioterapevtke in sem dala zato temo na forum, ker sem opazila da punčka hodi ampak za lepo nasloni na moje roke in ena je fajn napisala (se strinjam z njo) da ji dajem potuho. Kaj narediti sedaj pri moji punčki (ker so definitivno otroci drugačni), moja punčka ko pride do roba sedežne se zažene kot velika, kot da že zna hoditi in se seveda takrat zlepi s tlom - povejte mi KAJ V TEM PRIMERU NAREDITI - jo primiti in kako ali pustiti da pada. Kot sem rekla, fizioterapevtka nam je svetovala držo pod trebuhom a mislim da je to bolj potuha. Se 1x - jo ne ucim in ne forsriram hodit, tudi sedeti jo nisem ucila. Kaj narediti ko se zažene naprej, ne more pa še sama lepo hodiiti???????????? Midva sva tudi hodila na fizioterapijo, pa ni niti zdravnica niti fizioterapevtka nikoli omenila držanja okoli pasu. Vedno se je poudarjalo, da se otroka pusti da dela tisto, kar zmore sam in brez tuje pomoči. Kot rečeno, jaz sem ga pustila, da je padel. Je pa res, da ne vem kako zaganjal se ni, je pa probaval in posledično velikokrat padel in jokal, se je pa zato zelo hitro naučil biti previden in je hitro skapiral, česa je sposeben česa pa še ni oz. česa si še ne upa. Zato bi jo jaz na tvojem mestu pustila, če pa preceniš, da se res preveč zažene in da bi lahko hudo padla, jo pa pač ujemi.
|
|
|
|