atipična pljučnica (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

leo**tia -> atipična pljučnica (16.2.2010 18:00:12)

smo jo fasali.ravno danes smo prišli iz bolnice.sprva sum na laringitis,pol bronhitis zdaj nazadnje plučnica..ni tako hudo bilo..vročina prvi dan skoraj 40,bila priklopljena celo noč na kisik,borbe take da groza,ni hotela maske imet,,pol se je navadila in je lepo tud inhalirala..problem je bil da je nam toplomjer kazal 36tt imela pa je 39,batrije so nam šle,in smo tako 2 dni čakali doma,,ahhhhh,,zdaj me zanima kaj lahko priakujem od te plučnice??ima zdaj 2dni še berudoal vpihe in danes še ab

madela -> RE: atipična pljučnica (16.2.2010 19:18:33)

Pri pljučnici vem ,da se kašelj lahko vleče še do tri tedne po ozdravitvi. Sicer pa se je treba zdaj zelo pazit,kakega novega infekta na dihalih,ker bi verjetno spet potrebovala kisik.

Ni mi pa jasno,kako si lahko zamenjala vročino 36 stopinj in 39 stopinj,tudi če so bile baterije zanič...saj je ja otrok vroč v tem primeru in ponavadi tudi zaspan,utrujen.
No kakorkoli,držite se in ne skrbi sedaj preveč. Če je otrok v vrtcu je priporočljivo,da je po pljučnici vsaj dva tedna v domai oskrbi,ali pa še dlje,ravno zarad nevarnosti novega infekta.

leo**tia -> RE: atipična pljučnica (16.2.2010 19:49:30)

bila je vroča ravno zato smo šibali dežurnemu.mi je čudno bilo da ima tt 36 in je vroča..upam da bo vse ok.malo še hripa,kašlja tu in tam upamo da drugo kaj ne faše,,a prehlad če dobi bo vredu??ne bo treba kisika??je grdo biti v bolnici[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

madela -> RE: atipična pljučnica (16.2.2010 20:18:39)

Lahko se pomiriš sedaj. Kak lažji prehlad,še ni sile...bolj bi bilo hudo,da zdaj dobi še kak bronhitis.
Sicer pa tale kašelj,ki ga omenjaš,lahko traja tudi do tri tedne ali dva,kakor pri komu,ampak to je zarad tega,ker se pljučka čistijo in ni nevaren. Spremljaj samo,da ne bo spet začela težko dihat.
Hripava pa je verjetno zaradi kašlja. Naj čimveč pije,redno dajajta berodual,če ga še mora jemat in izogibajta se kakim zaprtim prostorom,kot so trgovski centri in podobno,pa bo vse ok.
Za srečo pa še en pikopoko [sm=pikapoka1.gif]

Stran: [1]