|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navijanje las okoli prstov
16.2.2010 15:05:52   
oktoberka
Moja 2 leti in 4 mesece stara hčerkica ima zelo grdo razvado in sicer, neprestano ima lase navite okoli prstov... To dela približno 1 mesec, mogoče 2. Doma imamo tudi 10 mesecev staro user posted image . Starejša je mlajšo lepo sprejela, ni bila ljubusumna in ima jo zelo rada. Midva z možem se zelo angažirava pri vzgoji in igri z obema, tako da ne bi rekla da bi bil to vzrok za njeno težavo. Mogoče je to zapoznela reakcija na user posted image ?
To dela neprestano, kadar je, predno zaspi, ko se pogovarja.... Velikokrat jo opomnim naj tega ne počne, ker ni lepo, roko ji nežno umaknem in preusmerim njeno pozornost, ji rečem naj se raje poboža, ampak ko se poboža, takoj spet začne naprej navijati lase.user posted image user posted image user posted image

Skrbi me, da ni v kakšni stiski, ki je jaz ne vidim in ji zato ne znam pomagati. Drugače je res vesel, zadovoljen otrok, poln energije, zelo jo zanima vsaka stvar, vse ji pokažemo, razložimo....

prosim za kakršen koli nasvet ali podobno izkušnjo!

Lepo vas pozdravljam!

http://oktoberka.moj-album.com
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navijanje las okoli prstov
16.2.2010 15:28:36   
Splišni
Zakaj pa naj bi bila ta navada grda? kaj je pa tu grdega? Tega pa ne razumem. Ne bi rekla, če bi si v nos vrtala.

Jaz tudi kdaj lase navijam ali pa sem jih, moj sin tudi kdaj pa kdaj.

Zdaj če to tvoja hči dela neprestano, potem gre verjetno za tik. Tik pa najhitreje mine, če se ga ignorira.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2010 15:40:13   
oktoberka
Splišni, hvala za odgovor...

Meni se ta razvada pač zdi grda. Sploh se mi zdi grdo če to dela med tem ko se z nekom pogovarja, ali pa če je za mizo...

Saj je vse lepo in prav ampak če bi bilo to v mejah normale. Ampak ni, verjemi. Je zelo moteče in ima eno roko neprestano "zasedeno" in zato z njo ne dela nič.

Upam da bo res samo od sebe prešlo, ampak strah me je predvsem tega, da ne dela tega zaradi kakšne stiske, ki je ne opazimuser posted image in da ker ne bom posvečala pozornosti temu, da ne bi bilo samo še huje.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2010 15:41:53   
SMT3
Moja sošolka je to še v srednji šoli delala,še med kontrolkouser posted image Nisem imela občutka,da je v kakšni stiski...

Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2010 15:45:17   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka

Splišni, hvala za odgovor...

Meni se ta razvada pač zdi grda. Sploh se mi zdi grdo če to dela med tem ko se z nekom pogovarja, ali pa če je za mizo...

Saj je vse lepo in prav ampak če bi bilo to v mejah normale. Ampak ni, verjemi. Je zelo moteče in ima eno roko neprestano "zasedeno" in zato z njo ne dela nič.

Upam da bo res samo od sebe prešlo, ampak strah me je predvsem tega, da ne dela tega zaradi kakšne stiske, ki je ne opazimuser posted image in da ker ne bom posvečala pozornosti temu, da ne bi bilo samo še huje.

Meni sploh ni grdo, prej nasprotno, mi je to simpatično.

Kar se ignoriranja oz. opominjanja tiče, ti bo tudi vsak psiholog rekel, da je take tike treba ignorirat, da ne preidejo v kaj hujšega. No, saj ne vem, kaj naj bi bilo tisto "hujše", ampak pač najhitreje mine, če se otroke ne opozarja.

Zdaj kar se stiske tiče - če drugače ni probpemov, potem ni sile.

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2010 15:51:18   
oktoberka
Hvala obema!user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2010 16:22:11   
KT
Jaz to še vedno počnem in sicer takrat, ko razmišljam. Od kar pomnim sem to počela, popolnoma podzavestno, a le takrat, ko sem o nečem premišljevala in se stvari popolnoma posvetila.
Jaz pri tem ne vidim nič grdega, ravno nasprotno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2010 17:00:17   
K_a_t_i
Meni se tudi ne zdi grdo. Naš si roke v usta tlači - to se meni zdi grdo user posted image . Si pa laske navija ogromno otrok kadar so zaspančki.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2010 17:11:01   
SaaS
Moj sin je nekaj časa tako vrtel lase. Res da je imel kratke, ampak glih toliko, da je s prstom navijal nekaj po glavi. To je počel, ko je ratal zaspan. Začel je vrtinčit polaseh in smo vedeli, da je zaspan user posted image . Toje začel pomeojem pri dobrem letu in pol, dveh, se ne spomnim točno. Trajalo je nekaj časa in poptem nekako nehal, kaj pa vem, kakšno leto mobgoče dve, se res ne spomnim. Zdaj je pet in vsake toliko mogoče malo zavrti lase zvečer v postelji, zelo redko.daj se je navadil, da grize ovratnik od bunde user posted image .

Mi pa mami pravi, da moja sestrična ni mogla zvečer zaspati, če ni navijala las... ampak ne svojih, od tistega ki je šel z njo spatuser posted image , to je pa bilo moteče user posted image .

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2010 19:20:02   
Felicita
jest to še vedno počnem... navijam lase namreč. začel se je ko sem bla mejhna, sem si jih ob vratu navijala ko sem bla zaspana, potem ko sem bla večja je šlo do mere, da sem mela cele vozle v laseh... zdej to počnem med učenjem, izpiti... pod stresom, pomoje... če si pa lase npr spnem v figo se pa potem 'božam' po figi. tko da ne vem, mogoče so lasje res tolažba, ampak pomoje je to tut še vedno boljš kot pa npr grizenje nohtov, škrtanje z zobmi in še kej user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
16.2.2010 19:38:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2010 19:42:55   
lara33
Moj otrok to počne sebi in meni. Praktično bi lahko rekla, da ves čas. Je pa problem ta, da navija, navija, potem pa izpuli. Ful si je že populil las, tako da ga moramo ves čas striči, da ima res kratko frizurco. Še dobro, da je fantuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2010 19:57:21   
urška
moj 6letnik isto to dela. pa ni važno al ima malo daljše lase ali pa čisto kratke. včasih je malo moteče samo zato, ker se mi zdi, da če to dela takrat ko mu nekaj razlagam, me potem sploh ne sliši.
ni mi pa grdo. grdo je, če vrta po nosu in smrklje je.

(odgovor članu lara33)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2010 19:57:44   
cmokec
To tudi jaz počnem in delam vozle. Nimam občutka, da sem v krizi.user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu lara33)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2010 20:03:53   
Anonimen
mene so starsi strigli, ko sem si lase tako navila na prst, da ni blo mozno odfecljat.

prstu sem zaustavila prekrvavitev. se še prav spomnim, ko sem kricala....MAMIIIIIII!!!!!!!PRSSSSSSSSSSSSST!!!!!

pa nimam nekih psihicnih posledic...mislim, no...user posted image

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2010 21:09:38   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Mi smo pri našem 6 letniku navajeni že vsega.
Ko ima daljše lase si jih rola, če jih nima, si v usta vtika prste ali vlači in nateguje vse možne trakce in gumice iz hlač, jopic,.... en čas si je cuzal šolsko rutico, zdaj zadnja finta mu je ta, da si zvečer, hvala bogu vsaj po tuširanju, v postelji grize noht na palcu NOGE! user posted image .
Sploh se ne sekiram več, ker vse slej ko prej mine,.... si pa vedno zmisli kaj novega. user posted image

Kot bi brala o naši 5 letnici, razen šolske ruticepa do noge še tudi ni prišla user posted image

Pri nas ponavadi kakor pride tako mine user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2010 21:16:32   
mateyka
joj, moj možje mel to navado kot otrok. on pravi, da jo je prevzel, ker ga je pomirjala. in pravi, da se je zavedal, da ma možnost da neha al pa gre do konca (da je vedel,da ni ok). pa je šel do konca. ma je bilo tako pogosto to navijanje, da si je ful las ven potegnil in so ga moral postrič, ker je mel luknje v glavi - eni lasje so bili spuljeni od fecljanja in potem nikol do danes ni mel več tok gostih las. user posted image
včasih jih meni tako malo izi navija v navalu nežnosti, pa me kr srh spreleti in otrdim, ker se spomnim kaj si je naredu. a a, men pa ne, hvala - mej me raje drugače rad user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2010 22:46:45   
Najaa
Eh jaz še zdaj kdaj to delam, ko kaj globoko razmišljam. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.2.2010 8:10:07   
roberta
ah, daj no... ne se hecat, pa to je 2 letni otrok. pač si laske navija okoli prsta. eni si pa po nosu vrtajo neprestano, fantki se po lulckih praskajo, itd.    otrok pač nekaj počne s svojimi rokicami in tvoja je našla čisto luštn sistem, kako roko zaposlit.

da pa je to nadležno zato, ker ima eno roko "nonstop zaposleno" in z njo nič pametnega ne dela... daj no. kaj pa naj bi počela pri 2 letih z njo. jo bo že minilo. samo ne jo skos opozarjat na to in delat drame iz tega.

in kot je rekla že ena prej, to delamo tudi nekateri odrasli, tudi jaz. sicer zdaj redko, kot otrok pa sem kar pogosto - pa ne zaradi kakih hudih notranjih stisk, ampak ker ali mi je bilo dolgčas, ali pa če mi je bilo nerodno in sem hotela pozornost preusmerit na kaj drugega kot nase..

iz česa vsega nekateri ne delate probleme user posted image   

Neposredna povezava do sporočila: 19
17.2.2010 8:20:59   
oktoberka
ah, daj no... ne se hecat, pa to je 2 letni otrok. pač si laske navija okoli prsta. eni si pa po nosu vrtajo neprestano, fantki se po lulckih praskajo, itd. otrok pač nekaj počne s svojimi rokicami in tvoja je našla čisto luštn sistem, kako roko zaposlit.

da pa je to nadležno zato, ker ima eno roko "nonstop zaposleno" in z njo nič pametnega ne dela... daj no. kaj pa naj bi počela pri 2 letih z njo. jo bo že minilo. samo ne jo skos opozarjat na to in delat drame iz tega.

in kot je rekla že ena prej, to delamo tudi nekateri odrasli, tudi jaz. sicer zdaj redko, kot otrok pa sem kar pogosto - pa ne zaradi kakih hudih notranjih stisk, ampak ker ali mi je bilo dolgčas, ali pa če mi je bilo nerodno in sem hotela pozornost preusmerit na kaj drugega kot nase..

iz česa vsega nekateri ne delate probleme user posted image

(

Tkole bom napisala. Hvala za tvoje mnenje, ampak jaz se s tem ne bi čisto strinjala. Malo preštudiraj literaturo v kateri piše da imajo lahko tudi majhni otroci, malčki stiske.... Veš, velikokrat si straši zatiskamo oči pred resnico, pred tem da pa mogoče njihovi otroci niso pod stresom ali da nimajo stiske, zaradi stvari, ki jo mi narobe delamo, ali pa zato, ker so po naravi bolj občutljivi, čustveni....
Pa nima veze... Zgleda res  tako, kot da sem najbolj panična mama kar jih je, samo očitno imam svoje otroke preveč rada in jim bi jim rada pomagala, če so v stiski in ne takrat ko bo že prepozno!
Je pa tudi to res, da sem vprašala socialno delavko v vrtcu in je rekla da če ne bo minilo, da naj pridem na pogovor, potem pa tudi malčico pripeljem.
Pač me skrbi.
Poznam punčko, ki je počela enako in bila čisto plešasta, ampak je to dejansko počala zaradi hude stiske, ki jo je imela.. Starši so od nje preveč pričakovali.

Predvsem so me zanimale izkušnje mamic, ki imajo ali so imele podobne probleme in ne pridiganja in pametovanja drugič uporabnic foruma, da iz česa vse nekateri delamo probleme...user posted image

Pa brez zamere!!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.2.2010 8:28:05   
sanasan
to sem jaz vedno delala med učenjem, pred izpiti, meni je pomagalo pri koncentracijiuser posted image
morda se s tem tudi tvoja punčka umirja user posted image

CARPE DIEM!

Neposredna povezava do sporočila: 21
17.2.2010 12:07:18   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka

ah, daj no... ne se hecat, pa to je 2 letni otrok. pač si laske navija okoli prsta. eni si pa po nosu vrtajo neprestano, fantki se po lulckih praskajo, itd. otrok pač nekaj počne s svojimi rokicami in tvoja je našla čisto luštn sistem, kako roko zaposlit.

...
iz česa vsega nekateri ne delate probleme

(

Tkole bom napisala. Hvala za tvoje mnenje, ampak jaz se s tem ne bi čisto strinjala. Malo preštudiraj literaturo v kateri piše da imajo lahko tudi majhni otroci, malčki stiske....
...
Poznam punčko, ki je počela enako in bila čisto plešasta, ampak je to dejansko počala zaradi hude stiske, ki jo je imela.. Starši so od nje preveč pričakovali.

Predvsem so me zanimale izkušnje mamic, ki imajo ali so imele podobne probleme in ne pridiganja in pametovanja drugič uporabnic foruma, da iz česa vse nekateri delamo probleme...user posted image

Pa brez zamere!!

ok, sem bila malce groba v izražanju, čeprav to ni bil moj namen, hotela sem biti le nazorna do "problema", ki po mojem mnenju, glede na to, kaj si napisala, ne vem, če sploh obstaja.

se sicer strinjam s tabo glede stisk in malih otrok, ampak osebno mislim, da če bi bilo pri tvoji punčki kaj konkretno narobe, bi počela kaj bolj "dramatičnega" s svojimi lasmi: v smislu samopoškodb kot je puljenje las, cukanje las ali pa tudi kaj drugega kot je praskanje do krvi, dolgo pozibavanje telesa sem in tja, splošna nemirnost, nenehno slab spanec, itd.

sicer pa osebno še menim, da ja, nekateri starši v določenih zadevah pretiravamo - tudi jaz sem med njimi (ne pravim pa, da si ti med nami) in se mi zdi, da je fajn, da nam občasno nekdo reče: pa daj, ustavi že malo svoje konje in se sprosti in poglej na "problem" iz daljave. in če to naredimo, včasih res lahko dobimo uvid, da smo si problem sami namislili, da ga pa v resnici ni tam. in spet ponavljam, nisem rekla, da tu pri vas ni problema, pravim samo, da mogoče pa ta možnost vendarle obstaja.

in pomisli, če bi dobila samo in vse odgovore v smislu: ja, navijanje las okoli prstov je problem, takrat bi te lahko skrbelo. če pa ti 3/4 ljudi reče, da mogoče vidiš problem tam kjer ga ni, pa vsaj premisli o tej možnosti.

saj ti nihče nič slabega noče.

Neposredna povezava do sporočila: 22
17.2.2010 14:08:58   
GILDA
MOJ SIN DELA TO ŽE ENE TRI LETA!,...mislim, da to ni nič groznega,čudnega,...on pri temu neizmerno uživa,...user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.2.2010 22:26:21   
Najaa
oktoberka, če misliš, da tole dela zarad stiske, pa ukrepaj. To pa moraš sama vedet, le je to to. Naša npr. v stiski (ko se dogajajo kakšne spremembe npr. menjava vrtca ipd.) zadržuje blato. In točno vem, da je v stiski zarad neke stvari.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.2.2010 23:42:46   
valči
Moj mož je to delal skoz,baje.Enkrat v OŠ ga je učiteljica skoraj ven poslala iz učilnice,če ne bi takoj nehal to delatuser posted image Pravi,da mu je še danes žal,da ni nadaljeval z navijanjem takrat,bi vsaj videl,če bi res pristal zunaj.
In to še dela danes,pred TV,takrat pa ga jaz gnjavim,naj mi noge masira.

Bagi,kar opisuješ,počne naš prvošolček,le nohte na nogah si ne grize.Imel je obdfobja,ko je jedel rokave,vsi so bili poslinjeni,mokri,zadrge v ustih,vse živo...Ga je minilo,trenutno ne gloda ničuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke
Michonne RR

Ali otroku vsak dan dovolite, da gleda risanko/e?

Da (56%)

Ne (44%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!