Čufti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

rogljicek -> Čufti (16.2.2010 14:09:55)

Ali cufte vedno najprej specete v olju ali jih lahko dam direktno kuhat v paradiznikovo omako? Oziroma ali se je mozno izognit pecenju v olju s kuhanjem v vodi?

Anonimen -> RE: Čufti (16.2.2010 14:11:16)

sama jih nikoli ne popecem na olju.
meso malo preprazim, zacinim, oblikujem v kroglice in dam kuhat v omako. pocasi.
kot filane paprike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

hektorina -> RE: Čufti (16.2.2010 14:12:01)

Jaz vedno položim surove čufte v parad. omako in jih potem kuham v njej. Mislim, da se tudi lepše oblikujejo, ko so surovi[sm=smiley1.gif]

rogljicek -> RE: Čufti (16.2.2010 14:13:18)

ce dam surove kuhat v omako, koliko casa potem rabijo, da se oreng prekuhajo?

hektorina -> RE: Čufti (16.2.2010 14:19:34)

Jaz delam take bolj male. Fi tu nekje 2 cm, da ga lahko samo prepoloviš in daš v usta[sm=smiley36.gif]. So bolj cartkani. Kuhani pa so hitro. Na počasnem ognju cca. 30 min. Pa mora bit.

Splišni -> RE: Čufti (16.2.2010 15:29:50)

Jaz dam tudi zmeram surove. Kuhajo se - kaj pa vem, ene pol ure recimo.

norge -> RE: Čufti (17.2.2010 8:26:32)

Ko priplavajo na vrh, so skuhani. Je pa to kar hitro. Pa dober tek.

emili -> RE: Čufti (24.2.2010 14:49:27)

mene pa zanima...kako naredite te čufte in pardižnikovo omako..

norge -> RE: Čufti (24.2.2010 19:19:38)

Na olju prepražiš sesekljano čebulo, dodaš napol kuhan riž, prepražiš, odstaviš, vse skupaj zmešaš z mletim mesom in jajcem (1 jajce). Začiniš s poprom, soljo, strtim česnom, peteršiljem, vegeto. Dodaš lahko par žlic vode, da je masa sočnejša. Narediš kroglice in daš vse skupaj kuhat v vrelo osoljeno vodo (lahko dodaš tudi malo vegete).
Posebej narediš paradižnikovo omako: na olju zarumenimo sladkor, dodamo malo moke, jo svetlo prepražimo, dodamo sesekljano čebulo, ki naj se le dobro napne, nato še paradižnikovo mezgo. Takoj zalijemo z vodo (3-4 dcl). Gladko razkuhamo, začinimo s papriko in soljo. Čez cedilo zlijemo k čuftom. Jed mora biti gostljata, če ni dovolj, po potrebi še zgostimo.
Zraven ponudiš pire krompir.
Pa dober tek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image]

mojcaziga -> RE: Čufti (25.2.2010 8:39:00)

Sama dam mesne čufte kuhati kar v paradižnikovo omako in n epoprej v osoljeno vodo, drugače pa kar podobno.

lp

Stran: [1]