kiara24 -> Druga nosečnost in brezposelnost (16.2.2010 12:41:36)
|
V mesecu sep. 2010 pričakujem drugega otroka. V času prve porodniške mi delodajalec ni podaljšal pogodbe o zaposlitvi. Konec prve porodniške je bilo 20.12.2009 pogodba pa mi je potekla 31.12.2009. 10 dni sem koristila dopusta. S 1.1.2010 sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje, denarno nadomestilo mi pripada za 3 mesece, ker imam delovne dobe 2 leti. Nastop 2. porodniške bo v mesecu avgustu 2010. Zanima me sledeče: 1. Ali se šteje v izračun starševskega nadomestila bruto plača 1. porodniške in denarna socialna pomoč iz zavoda? (v mojem primeru 6. mesecev porodniške+ 3 mesece zavoda+ 3 mesece ?) 2. Ali je kaka možnost , da si recimo prispevke za zadnje 3 mesece plačuješ sam? Ali je to samo v primeru S.P.-ja? Kakšen je minimalni prispevek in kje ga urejam? 3. Ali drži, če mine manj kot eno leto od prekinitve porodniškega dopusta, da ni potrebno oddati CSD-ju novih zadnjih 12 dohodkov, pač pa naj bi uporabili podatke še iz prve porodniške? Ali v mojem primeru to drži, glede na to da je moje delovno razmerje prekinjeno? 4. Kako je s tem če si zaposlen dan ali dva pred nastopom porodniškega dopusta zaposlen - ali se pri izračunu nadomestila kaj pozna? Hvala za odgovore!
|
|
|
|