rija -> RE: masaža dojenčka (7.5.2010 22:28:38)
|
Ne, opravila sem ga v Avstriji, v bolnišnici Feldbach. Enega tečaja se lahko udeležijo, vsaj tako je bilo pred 4 leti, 4 otroci s s tarši. Dve sestri potem razložita teorijo in začneta praktično izvajanje tečaja. Potem ti probaš in dobiš domov navodila, in doma treniraš in prideš nazaj, da vidijo, če delaš dobro. Če ne, te korigirajo. Saj v bistvu ni nič težkega, samo v začetku zgleda, kot da boš malčka kar ubil[sm=smiley36.gif] Jaz sem šla na tečaj pri 4 tednih. Najboljše je iti čimprej, ker ga potem lahko masiraš dlje. Moj je začel pri 6,7 mesecih uhajati izpod rok in cele masaže nismo več uspeli narediti. Tečaj je bil 80 eur ali nekaj takega.....je pa krasna zadeva. Mi smo imeli 6 mesecev vsak dan polurni večerni obred pred kopanjem in malček je strašno užival, midva z možem pa tudi. V bistvu ga celega pregneteš in kar je še pomembno, je ogromno neposrednega dotikanja z dojenčkom. Načeloma ga je masiral mož, če pa je bil zvečer v službi pa sem ga masirala jaz. In kar je bilo zanimivo, dokler smo ga masirali, ni mel niti enega samega smrklja in ni bil čisto nikoli bolan? Zdaj pa ne vem, ali je to posledica ali je pač bil tako zdrav dojenček.[sm=zmeden.gif] Jaz tole masažo vsekakor priporočam....
|
|
|
|