noranate -> RE: Potratna potica (16.2.2010 11:54:05)
|
Mislim da je na kulinarični Slo dober recept. Jaz ti bom kar na hitr napisala kako delam: zamesim testo za potico iz 1/2 kg moke (notri dam še mal ruma, 2 rumenjaka, vanilijo, sladkor, olje). Biskvit( lahko eden, ki ga prerežeš ) al pa dva, pa je lahk eden čokoladen, si spečem že prejšnji dan. Tukaj je pomembno, da biskvit spečeš v pekaču, v katerem boš pekla potico! Naredim orehovo filo (pribl.70 dag orehov), ki jim dodam sneg beljakov, poparim jih z mlekom, dodam sladkor (jaz ga pol zamenjam z medom), mal ruma, rozine. Skutni nadev (pribl. 20 dag): sladkor, 2 vaniliji, 2 jajca, po želji kokos. količina vseh sestavin je seveda odvisna od velikosti pekača. No, razvaljaš vzhajano kvašeno testo (tako, da visi ven čez pekač in ko ga zaviješ čez zgotovljeno potico, jo mora prekrit). daš testo v pekač (pazi da ga je izven pekača dovolj za pokrit potico), namažeš z orehovim nadevom, gor daš 1 biskvit, na to skutni nadev, spet biskvit, spet orehov nadev in sedaj pokriješ s tistim testom, ki visi čez pekač. Moraš z njim poktit potico, fino "zadelaj". Jaz namažem z jajcem. Sliši se komplicirano, pa ni. Sam probat je treba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|