|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potratna potica
16.2.2010 11:21:28   
malimoj
Pomoč prosim. Spekla bom to slastno zadevo, prvič in upam, da ne zadnjič. V skutin nadev se umeša tudi vanilijev puding. Ker je postopek opisan bolj skopo, ne vem, ali moram vanilijev puding skuhati in ga vmešati v skutin nadev ali zgolj prah stresem med skuto in ostale sestavine.


Hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potratna potica
16.2.2010 11:25:14   
noranate
potratno potico pečem vsaj 3 x na leto in mi res vedno rata, ker to sploh ni nč kompliciran. samo parkrat moraš probat in jo boš delala miže user posted image

skutin nadev in pudinguser posted image . jaz dam v skuto 2 jajci, 2 vanili sladkorja, sladkor, včasih kislo smetano, če je skuta bolj redka, notri zamešam kokos. Je pa dobro, da so nadevi bolj sočni, da to biskviti vpijejo in je posledično tud potica sočna. Srečnouser posted image

(odgovor članu malimoj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Potratna potica
16.2.2010 11:26:41   
baguSka
A lahko CEL recept PROOOSIM!!!!????
Jaz bi tud to delala oz se rajsi jedla!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Potratna potica
16.2.2010 11:54:05   
noranate
Mislim da je na kulinarični Slo dober recept. Jaz ti bom kar na hitr napisala kako delam:

zamesim testo za potico iz 1/2 kg moke (notri dam še mal ruma, 2 rumenjaka, vanilijo, sladkor, olje).
Biskvit( lahko eden, ki ga prerežeš ) al pa dva, pa je lahk eden čokoladen, si spečem že prejšnji dan. Tukaj je pomembno, da biskvit spečeš v pekaču, v katerem boš pekla potico!

Naredim orehovo filo (pribl.70 dag orehov), ki jim dodam sneg beljakov, poparim jih z mlekom, dodam sladkor (jaz ga pol zamenjam z medom), mal ruma, rozine.

Skutni nadev (pribl. 20 dag): sladkor, 2 vaniliji, 2 jajca, po želji kokos.

količina vseh sestavin je seveda odvisna od velikosti pekača.

No, razvaljaš vzhajano kvašeno testo (tako, da visi ven čez pekač in ko ga zaviješ čez zgotovljeno potico, jo mora prekrit). daš testo v pekač (pazi da ga je izven pekača dovolj za pokrit potico), namažeš z orehovim nadevom, gor daš 1 biskvit, na to skutni nadev, spet biskvit, spet orehov nadev in sedaj pokriješ s tistim testom, ki visi čez pekač. Moraš z njim poktit potico, fino "zadelaj". Jaz namažem z jajcem.

Sliši se komplicirano, pa ni. Sam probat je trebauser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Potratna potica
16.2.2010 11:57:29   
baguSka
kaksen biskvit? kako pa to nardis?

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Potratna potica
16.2.2010 12:01:26   
noranate
Jaz pečem potico v manjšem pekaču. tako mi je dovolj biskvit iz 4 jajc, 4 šalčke sladkorja, vanilija, 4 šalčke moke, pecilni (ne glih cel), 1 šalčka olja in 2 žlici mleka. Ta biskvit je sicer nekaj moj izum in mi rata, je izumljen točno za ta pekač.
drgač pa čist navaden biskvit (kot za torto recimo).

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Potratna potica
16.2.2010 12:02:44   
baguSka
aja, na kok pa peces potem to potico in kok casa cca?

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Potratna potica
16.2.2010 12:05:14   
Felicita
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1667

mi delamo po tem receptu (več v komentarjih) pa je super.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Potratna potica
16.2.2010 12:07:46   
noranate
Pečem ene 40 minut pri pribl. 180-190 . Jo pa proti koncu pečenja pokrijem s kosom alu folije, da ni zgoraj preveč zapečena. Verjetn je to odvisno tud od pečice.

Ma ne sekiraj se, ti kar veselo na delo. Tako slabo ne more ratat, da ne bi blo za pojest, za goste je pa vseeno, jo bo prej zmanjkalouser posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Potratna potica
16.2.2010 12:40:32   
NEA_TEJA
jest jo delam po tem receptu  http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=11263 samo da dam v en biskvit kakav

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Recept za dojenčke: Odlična polenta
Glavna zvezda današnjega recepta je polenta, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za 8 mesečnika in ...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?