zmajaz -> RE: dvig minimalne plače in porodniška (27.2.2010 21:20:22)
|
Ma v članku imajo pač narobe - kaj jim naj zdaj js. [sm=jezicek.gif] V zakonu dejansko res piše, da je rok za uveljavljanje pravice 60 dni pred PDP oz. 30 pred nastopom porodniškega dopusta - samo tisti "NAJMANJ" 60 dni pred so pa kr lepo dodali. V praksi CSD sprejema vlogi NAJHITREJE 60 dni pred PDP ali pozneje. Jaz sem v 1. nosečnosti oddala vlogo 2 dni pred nastopom porodniškehga dopusta in mi nikjer NIHČE ni rekel, da sem kakorkoli prepozna. 2. sem pa oddala 58 dni pred PDP, so me pa, kot sem rekla že zgoraj, najprej skoraj odpravili, češ da sem še prehitra. Sicer pa če čistro logično pogledaš - kaj se ti lahko zgodi, če vlogo prineseš pozno - samo nekaj dni pred nastopom porodniškega dopusta? A misliš, da bi ti rekli - "čujte gospa, prepozno ste prinsela vlogo, zdaj pa niste upravičena do porodniške"? [sm=smiley36.gif] Itak da ne. Edino kar je - če bi vlogo prinesla pozneje, kot takrat, ko bi že morala nastopiti porodniški dopust, bi ti tisti dnevi propadli, ker če ne nastopiš 28 dni pred PDP, ampak pozneje, tistih dni ni mogoče prenesti v obdobje po porodu, ampak ti pač propadejo (razen v primeru nedonošenčkov). Tako da kr lepo brez skrbi - če oddaš nekaj dni pred nastopom porodniškega dopusta (fino je, da je to najpozneje 30 dni pred PDP, ker se 28 dni pred pdp nastopi porodniška), nima kaj biti narobe. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|