Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 20:19:16
|
|
|
|
tintin
|
baje krompir sam po sebi nima efekta...povsem isto boš dosegla če otroku noge - meča in stopala obložiš z mokrimi, mlačnimi oblogami (mokra krpa, rjuha....).
|
|
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 20:20:56
|
|
|
|
vanilla
|
Jaz nič ne lupim krompirja, ampak samo svežega narežem na rezine (bolj tanke, do 5mm) in par rezin dam na podplate, da pokrijejo celoten podplat, čez pa oprijet štumfek. Tako jo dam spat in ima ta krompir do jutra. Po potrebi se to nardi tudi čez dan, če je vročina skos prisotna. Meni je to mama vedno delala in je pomagalo. Ni pa nujno, da pomaga prvi dan vročine, ker takrat še vse skupaj raste, telo se bori... Ponavadi drugi ali tretji večer krompir res uspešno naredi svoje.
|
|
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 20:37:49
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Lepo prosim, če mi kdo zna povedat, kako točno se zbija vročina s krompirjem? Je treba krompir olupit, narezat, kam zavit, dati direktno na stopala, pa za koliko časa....???? Thanx! jz vem samo recept za kontra učinek, smo ga v šoli uporabljali..
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 20:44:27
|
|
|
|
Jessy
|
Krompirja mi ni pustila dati na podplate, zato sem ji kar mrzle obkladke dala na stopala in je prec bilo za pol stopinje bolje. Hvala za nasvete!
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 21:05:41
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor jz vem samo recept za kontra učinek, smo ga v šoli uporabljali.. Samo name ta kontra učinek tudi ni imel efekta......
|
|
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 21:41:09
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor jz vem samo recept za kontra učinek, smo ga v šoli uporabljali.. Samo name ta kontra učinek tudi ni imel efekta...... name tut ne, ampak sem bila pa tolk vztrajna, da sem drisko fasala
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 22:09:54
|
|
|
|
zmajaz
|
To je bilo ravno nedolgo nazaj po TV - da so spraševali zdravnike o teh domačih "receptih" za zbijanje vročine (kisovi obkladki, krompir ipd.) in so rekli zdravniki, da fora vseh teh zadev je samo v tem, da HLADIJO, tako da je čisto vseeno ali uporabiš krompir, ali kis ali pa navadno vodo.
|
|
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 15.2.2010 22:53:08
|
|
|
|
Jessy
|
zmajaz, hvala za te informacije. Jaz sem ji le z mokro cunjo ovila stopala in menjavala obkladke cca 40 min. ko ji je T padla za pol stopinje, sem prenehalsa in je nato padala sama od sebe še naprej, tako da jo ima zdaj pod 38°C. Nisem mogla verjet, da to res tako pomaga!
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 16.2.2010 8:13:26
|
|
|
|
kalbo
|
Samo če ti otrok kuha, je to zbijanje vročine s hlajenjem samo momentalno. Obvezno je treba zbijat vročino (visoko seveda to je nad 38,5) s kalpolom. Naši tamali, ki ma pa pokvarjen termostat in zahajca v desetih minutah na 40 in to pelje potem v krč pa te domače rcnije ne pomagajo nič. Pomaga kalpol in hlajenje z mokro brisačo, da se rast vročine ustavi, pol smo pa za 4 ure dobri in spet jovo na novo.
|
|
|
|
RE: Nujno!!! Zbijanje vročine s krompirjem! 16.2.2010 9:57:42
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Samo če ti otrok kuha, je to zbijanje vročine s hlajenjem samo momentalno. Obvezno je treba zbijat vročino (visoko seveda to je nad 38,5) s kalpolom. Naši tamali, ki ma pa pokvarjen termostat in zahajca v desetih minutah na 40 in to pelje potem v krč pa te domače rcnije ne pomagajo nič. Pomaga kalpol in hlajenje z mokro brisačo, da se rast vročine ustavi, pol smo pa za 4 ure dobri in spet jovo na novo. Moja je bila pod 38°C (od hlajenja z obkladki) vse do 1.30 zjutraj, ko je imela spet 39,5°C. K sreči krčev nima, tako da si dovolimo malce višjo T. Takrat sem ji seveda dala paracetamol in isto danes zjutraj, ko je spet imela 39,5°C. Ja, približno 4 ure tudi moji drži paracetamol, ampak jaz ji dajem Daleron Junior, ker mi Calpola noče piti.
< Sporočilo je popravil Jessy -- 16.2.2010 9:58:04 >
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?