Gina
|
Marogica, brez skrbi, imam dosti prakse.:)-:)- Mogoče nisi razumela, ali pa me ne bereš še dosti. jaz sem prva, ki zagovarja, da mora imeti otrok nek red in da mora biti mamica spočita. Vedar je treba ločit osnovne biološke potrebe novorojenčka, od tistih, ko začne otrok izsiljevat. Jaz sem prepričana, da tako majhen otrok tega ne more. Če si preskočila, sem velikokrat napisala v kakšnem postu, da če moj otrok ne bi spal ponoči, ne bi več tako dolgo čakala, kot sem pri hčeri, in da bi ga pustila jokat, ker nima razloga se zbujat na 5 minut. Vendar tu govorimo o trimesečnem otročku, ne pa o večjem! Pa ne govorimo o tem, da bi ga ona morala cel dan nosit, seveda ne, vmes ga je treba navajat na samostojnost, na občutek za to, da ni nič hudega biti sam, se sam zabavat. Govorimo o tem, da je prav, da zadovoljiš osnovne otrokove potrebe po dotiku. A ti veš, da so delali poskuse na novorojenčkih pred veiko leti, smo se učili pri psihologiji - dali so jim vse, samo dotika ne. Dobili so mleko, bili previti, na toplem... samo dotika ne. Umrli so. Torej je to človekova tako velika potreba, kot potreba po hrani. Imaš pa prav, vsak po svoje.
|