Subvencionirana prehrana v OŠ (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

moja malenkost -> Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 10:27:29)

Kako je zdaj s tem? Je sprejet zakon ali ne? Nisem dovolj spremljala, pa gre naš falotek jeseni v 1. razred in me zanima ali bomo kaj manj plačevali za hrano in koliko naj bi bilo subvencionirano, če bo?

Hvala in lp

Kerensa* -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 10:32:39)

IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost
Je sprejet zakon ali ne?

Kateri zakon? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

mojcaziga -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 10:38:12)

Ni nobenega novega zakona, je bil le predlog, da bi se zdajšnja subvencija srednejšolske porazdelila tudi na OŠ. Tudi v OŠ pa lahko imaš subvensionirano prehrano. Na začetku šol leta oddaš vlogo in vsa dokazila (o prejemkih) in ti jo glede na sredstva odobrijo ali ne. Odvisno je tudi od števila vlagateljev. Včasih se zgodi, da je le teh malo in imajo dobreno vsi, ki so oddali. če je število večje in njihovo finančno stanje slabo, potem pa.....
Šola subvencionira malico, za subvencioniranje kosila pa urediš s CSD. Vsaj v MB je tako.

lp

Kerensa* -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 10:40:07)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Šola subvencionira malico, za subvencioniranje kosila pa urediš s CSD.

Tudi v LJ. Šola subvencionira (tudi do 100%) zajtrk (oz. dopoldansko malico) in popoldansko malico, vlogo za subvencioniranje kosila (tudi do 100%) pa oddaš na svojem CSD-ju (plačnik je pa Občina).

moja malenkost -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 14:18:07)

A potem sem jaz tole malo pobrkljala? 
Koliko pa pride na mesec tale prehrana v OŠ, me čisto iz firbca zanima? Recimo, če ima dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico.

LP 

Kerensa* -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 14:20:27)

IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost
Koliko pa pride na mesec tale prehrana v OŠ, me čisto iz firbca zanima? Recimo, če ima dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico.

Čisto odvisno od šole do šole (katerega dobavitelja imajo). Vse skupaj pa je težko manj, kakor 100€ (govorim za LJ, za drugje ne vem).

enea -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 14:29:21)

V NG je dopoldanska malica 0,71€, kosilo je odvisno od razreda, ker so porcije večje- gre pa od 1-3 r, 4-6 r in od 7-9 razreda, moja hodi v 2 r in je kosilo 2,60€, popoldanska malica je pa 0,46€, no lahko da sem se zmotila kakšen cent, ma dosti ne. Mi imamo subvencionirano dop. malico 100%, ostalo pa 100% plačamo. In nas pride položnica okoli 50€ <>[sm=smiley13.gif]

Lara28 -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 16:02:29)

Res je nek nov predlog zakona glede subvencije prehrane za OŠ. Samo točno ne vem kako je zdaj s tem. Bi pa menda naj veljalo za VSE učence do nekega %. Se pravi, da 50% dobijo vsi, ostalo pa po takem sistemu kot do zdaj. Samo nisem ziher kakoin kaj je uradno. Sem z eno uho poslušala!

noranate -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (15.2.2010 17:39:35)

Malica 12 eur, kosilo (1-4 razred) 30 eur.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mojcaziga -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (16.2.2010 17:06:49)

Ja, tudi pri nas pride malica + kosilo 2.r. za cel mesec malo čez 50€. Naš v šoli ne zajtrkuje, pride pa okoli 15€ za cel mesec.

lp

karamela -> RE: Subvencionirana prehrana v OŠ (23.2.2010 18:41:50)

Pri nas v LJ, 2 razred, pride malica 1,05, kosilo 2,40, pop. malica 0,80 Eur na dan. Torej 20 delovnih dni cca 85,00 Eur. Zajtrka moj nima tako da za zajtrk ne vem. 

Kar se tiče spremembe zakona ne vem nič. Lani so mi odobrili subvenc. na dopl. malico letos pa ne kljub manjšim dohodkom. Obrazložitev, da so kriteriji bolj strogi..

vidim da so tudi cene malo različne od šol do šol.

Stran: [1]