Vnetje usesa (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

tinaaja -> Vnetje usesa (15.2.2010 10:20:26)

Zanima me, ce vam pediatri ob vnetem usesu delajo krvno sliko, da dolocijo ali gre za virusno ali bakterijsko vnetje uses? Hci je takoj dobila AB samo ob pogledu v uho, pa me je ze nekaj ljudi vprasalo, ce so delali krvne teste.
Pa se to me zanima - ali so otroci imeli kontrolo pri P?
Hvala.

inja2 -> RE: Vnetje usesa (15.2.2010 10:38:05)

Pri nas je čisto odvisno, v kakšnem stanju je otrok. Nam ima kar naprej vnetja ušes, in če ima visoko vročino ga vedno pošljejo v laboratorij.
Naprimer danes, ko smo ga peljali pa nima vročine in ga je samo pogledal in mu dal antibiotike.

Se mi zdi da je malo tudi od pediatra odvisno.

kontrolo pa ima ponavadi na 2-3 dni.

lp,

inja

SaaS -> RE: Vnetje usesa (15.2.2010 12:15:31)

Pri nas mu tudi ni jemala krvi. Ne spomnim se prvih vnetij, mogoče, ampak mislim, da ne.  Tudi moj ni imel zraven vročine, samo bolelo ga je in gnoj je tekel ven.
Kaj pa vem, jaz zaupam naši pediatrinji. Res je vsakič pomagal ab, če bi bi bilo virusno, se ob jemanju ab verjetno stanje ne bi izboljšalo.

livia -> RE: Vnetje usesa (15.2.2010 14:59:42)

Pri nas še nikoli ni vzela krvi. Če je hudo predpiše AB. Kontrola pa obvezno čez par dni.

naja78 -> RE: Vnetje usesa (15.2.2010 15:43:50)

živ.nikoli vzela,ker itak je imel vedno vročino.in tulil.dala takoj antibiotik.
vnetje uha je skoraj vedno posledica sekundarnega vnetja,npr primarno vnetje je prehlad,ki napreduje v bakterijsko-vnetje uha.takrat so antibiotiki potrebni.
virusnih vnetij ni veliko ali pa so redka.

veš v čem je finta.
ja kri vzamejo,ker mamice peljejo otroka k P.ker joka in ga boli.na začetku tudi CRP ni vedno visok,ker se vnetje še ni dovolj razvilo(recimo2,3 dni).zato je toliko polemike o virusnih vnetjih-tam je CRP nizek.čez kak dan,dva ali več je pa že kriza-pride lahko tudi do izliva,ker antibiotike ne predpišejo.tega je v praksi ogromno.

nasplošno velja torej da se pri otroku vedno zdravi vnetje ušes z antibiotikom,največkrat s hiconcilom,ker se s tem prepreči še morebitni drugi zaplet.

iamjo pa spet druge druga mnenja.no jaz se vsekakor ne bi igrala.

Stran: [1]