Kako obleci novorojencka avgusta ? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sc-2 -> Kako obleci novorojencka avgusta ? (4.7.2005 16:32:51)

Zanima me predvsem kaj boste pripravile za odhod iz porodnisnice v sredini avgusta ?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.7.2005 16:44:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Maxica -> Kako obleci novorojencka avgusta ? (4.7.2005 17:29:40)

Jaz sem rodila lani avgusta in sem svojega novorojenčka za domov oblekla v en kompletek (jaknica z dolgimi rokavi in dolge hlačke), spodaj pa eno tetra majčko. Pa seveda copatke in kapico. Novorojenčke na začetku še rado zebe, tako da imejte s sabo še kakšno dekico, pa jih pokrijte po potrebi. Lahko da bo avgusta še ful ful vroče, lahko pa bo slabo vreme in zna že biti bolj hladno.

smrka -> Kako obleci novorojencka avgusta ? (4.7.2005 18:14:51)

otroka se nesme prevec obleci. Ce je nam vroce v tem vremenu je tudi otroku. Dosti je ce ima obvezno kapico naglavi in naprimer pajacka. Ce je zunaj prevroce nesmemo otroka zadekat da se bo potil.
smrka

Pia73 -> Kako obleci novorojencka avgusta ? (4.7.2005 18:57:15)

Pripraviti je potrebno več plastno varianto in jopico za rezervo.

mimica -> Kako obleci novorojencka avgusta ? (5.7.2005 12:49:16)

Rodila sem meseca maja, a je bilo zelo vroče. Oblekla sem mu body z kratkimi rokavi, hlačke, zokenčke, kapo ter jopico. Ko je videla sestra kakšnega nesem ven v tisto vročino, se mi je smejala ter malega slekla tako, da je imel gor samo body ter hlačke. Pa je mali nedonošenček. Namesto kapice pa raje vzemi klobuček. Je pa res, da je odvisno od vremena. Za vsak slučaj si pripravi jopico.
Je pa tako ( povedala pediatrinja ), da naj otroka enako oblačimo kot sebe ( tam nekje po prvem mesecu ), saj je njim enako vroče kot nam. Jaz se tega držim:)

Stran: [1]