Gina
|
Poglej, kaleja, če ti hočeš na vsak način poskusit rešit nekaj, ker sicer ne boš nikdar mirna, ker se ti bo vedno zdelo, da si nekaj premalo naredila, ali pa ker se ti bo zdelo, da ni bilo tako hudo, da bi lahko še malo potrpela, potem lahko še vedno nekaj narediš. Jaz te razumem, da ta hip ne moreš oditi, ker nisi zihr, da je to najbolje, ker si v eni luknji. Če to hočeš, potem moraš enostavno začet razumet tvojega moža in ga dvignit. Kako naj ti to razložim. Ljudje imamo različne vrednote. IN tvoj ima zagotovo neke vrednote, ki so ti všeč - zaradi njih si ga vzljubila. Potem je vseeno kaj to je, (lahko je priden, ap marsikaj postori, lahko je odgovoren, lahko se zna lepo crkljat, lahko je sposoben zaslužit da lepo živite, lahko te zna pohvalit, kaj pa vem kaj še vse, ampak nekaj je bilo, kar te je k njemu pritegnilo). Tudi obratno je res. Ti si njemu nekaj nudila, zaradi česar si se mu zdela še posebno fajn. Zdaj pa ne le da ti ne dobivaš od njega nič, tudi njemu se zdi enako. Zato reagira kot reagira. Tisto kar tebi veliko pomeni, morda njemu nič in obratno. Njegovi izrazi ljubezni morda pri tebi nezavedno naletijo na gluha ušesa in obratno. Moj recimo meni vedno kaj skuha, pa mi nosi iz trgovine sladkarije, meni pa to nič ne pomeni, se moram zavestno potrudit mu sporočat, da razumem da je to izraz ljubezni in da to cenim, čeprav se mi zdi precej malo pomembno v resnici, da ti sploh ne govorim, kako čudaško se mi zdi izkazovanje ljubezni v obratni smeri, da mu jaz recimo en krof prinesem iz trgovine - ampak se pomatram in to naredim, ker njemu veliko pomeni. Hočem reči, povsod so taki primeri, v vsaki vezi, samo da nekje bolj, drugje manj. Če hočeš, da se on kam premakne, moraš ugotovit, kaj njemu manjka. Šele ko bo to dobil, bo počasi lahko začel spoštovat tudi tvoje želje in potrebe, čeprav jih morda sploh ne bo razumel in ti jih nudit. Saj najbrž ti tudi njemu ne nudiš njegovih oblik. Če mene nekdo ne bi dovolj crkljal, bi mi ful manjkalo. Tebi pa morda nekaj drugega manjka ob njem, al pa tretjega, ampak če hočeš to imet, moraš najprej pogruntat, kaj hudiča njemu manjka. Sem pa zelo zihr, da vsak od vaju od drugega še vedno nekaj dobiva. Če ne ne bi bila še kar skupaj. Ker itak gre vedno za več pomembnih reči v lajfu, ki jih drug drugemu daješ. POtme je še ena stvar. Kako prenašat reči, ki ti gredo blazno na jetra. Tebi gre očitno na jetra njegovo ljubosumje. V resnici te žre. POvej mu, da ga imaš rada, zagotovi mu, da nimaš nobenega drugega, niti ga ne nameravaš imet, pa mu daj lupčka in ga objemi....ter pojdi na kavo, kot si nameravala. Če rabi to obliko varnosti, mu jo moraš dat. Zakaj mu je ne bi, če to sploh ni težko? NIti te ne sme grizt ob tem, ko greš na kavo. To preloži nanj, ne pusti, da te od daleč upravlja. Pa če ti reče oslarije, kot da nisi skrbela za otroka, ali da nisi postorila to ali ono, poskusi obrnit na hec vse skup, pa mu reci, res je, nisem vsega naredila, lepo da si ti naredil, res je fajn, ko sva dva, da ni treba vse meni. Pa se nasmej, pa ga poljubi, ap objami ga, da ga pomiriš, ker v resnici veš, da ni vzrok to, da nekaj nisi naredila, ampak nekaj čisto tretjega. Kaj mu manjka? Samo ne se pustit iztirit. Jaz poznam eno punco, ko ima njen mož v naravi ves čas takole sitnarit, pa ona vedno vse na hec obrne, pa ga vedno mine. Pa če te odrine, al pa se distancira, pa pojdi ti do njega, pa malo nežnosti pokaži, pa ljubeznivosti. Počasi se daleč pride. Skratka, če hočeš vedet, a si res poskusila vse al ne, poskusi njega dvignit, drugega ti ne preostane, pa gledat vse skup iz druge perspektive. Če si dovolj močna za to ali ne, ne vem. Ker to je huda stvar, biti sam za vse spravit v neke tirnice. Ampak sem čist zihr, da včasih lahko pomaga. Moraš pa razmislit, a se splača, če moraš sama tale začaran krog prekinit. A bo tvoj zmogel sledit, mu je dovolj do tega? Ampak če nisi odločena iti, je to lahko edina varianta in dokaz, al gre al ne gre. Kaj pa vem. Vsaj jaz to tako vidim.
|