|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj iščem?
16.2.2010 22:01:06   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
In da ti ne bi kaj pametnega napisala, že dolgo nisem zasledila, tako da zihr škodit glih ne moreva. user posted image

Si prepricana? Si mogoce zgresila tisto temo od zadnjic?user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
16.2.2010 22:05:28   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
In da ti ne bi kaj pametnega napisala, že dolgo nisem zasledila, tako da zihr škodit glih ne moreva. user posted image

Si prepricana? Si mogoce zgresila tisto temo od zadnjic?user posted image

Kero že? Če bi bilo kaj groznega, bi gotovo vedela, tako pa nimam pojma in tud če se kdaj ne strinjava, to nima veze, veze ima, da si človek na mestu z zdravo pametjo, to je vse, kar šteje.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
16.2.2010 22:21:47   
baguSka
Se strinjam s tabo.user posted image

Ceprav tud zdrava pamet kdaj odpove..

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.2.2010 19:52:09   
Keleja
Gina, hvala, dobila sem občutek, da me vsaj nekdo razume. In kot si rekla, dokler nisi v dreku, iz katerega vsaka izbira (povdarjam da imam izbiro, vendar je vsaka boleča), ne veš kako je to. Tom Taylor, 10 let nazaj sem prebirala iluzijo in filozofijo, kot jo opisuješ ti, pa sem ta očalca že zdavnaj odložila. Meni realnost ni problem, poniževanje in nespoštovanje pa! Ne maram poniževanja, ker se imama rada! Če se ne bi imela, ne bi zdržala, kolikor sem. Ne veš, da se imam zelo rada, rada pa imam tudi družino, otroke. Seveda pa v tem primeru ni vse odvisno od mene. Če bi bilo, bi bilo lepo, toplo in vse OK. Pa pač ni vse odvisno od mene, dec le ima nekaj vpliva, hočem nočem.

Gina, vem, da moram zase najt , kar me dvigne, sem že poskušala, ampak potem v vsakem primeru fašem očitke, poniževanje, naprimer že če grem na kavo al pa če se 15 minut uležem, sem že neodgovorna, da morm najprej za dom in otroke poskrbet, mi to ni jasno, al kaj?? Da sm lena, sebična, ma ni je stvari, ki bi si jo privoščila brez večnih očitkov. Kaj šele vse ostalo, da sploh ne govorim, ko ga zajame lubosumje, jao. Pa bog mi je priča, da ga imam še vedno rada. Čeprav se mu stalno postavljam po robu, mu rečem, da tega ne bom poslušala, grem stran in da se ne bom pogovarjala in da bom še naprej hodila na kofe, me vseeno prizadane, ker vem, kako misli o meni, da ima slabo mnenje, in zavedam se da to ne vodi v srečno partnerstvo in družino, da naju razdira.

Če ga pustim, sem ob družino, ki mi je sveta, in otroc bojo trpel. Če ga ne zapustim pa bom tudi trpela, ker njegovga negativnega pogleda ne bom spremenila z nobeno prijazno besedo. Nasprotno, bolj ko sem se pogovarjala z njim, bila neskončno prijazna, bolj si je dovolil napadat. Rad se nima on, ne pa jaz, on, ker mora stopit ta drugega, da je sam za centimeter višji. Jaz se imam rada, vem, da sem vredu oseba in imam veliko dobrih lastnosti. Tu ne gre za to ampak za družino, za mojo ljubezen do nje in otrok, nočem obupat, čeprav me tlači. Torej, kakšna izbira mi še preostane?

Pa še to, mož me ne vara in me ne tepe, ampak me pa čustveno maltretira. Tu je pa jack!

Baguska, ne da se me čutimo dolžne podpirat 3 vogale, ampak je družba še par 10 let nazaj tako funkcionirala in to so družbena pričakovanja še danes. Dec zlat, če enkrat na kvatre otroka ven pelje, ti pa če ga en dan ne, pa ne skrbiš za njegov zdravje. Ej pa men ni težko skrbet za familijo s tremi vogali vred, ampak da me kdo za vsak gib ocenjuje in samo išče kje bo loh kej skritiziru, to pa ne morem dobr prenašat. Kdo pa bi, če pa ti je dom, familija vse, vse vložiš, vse temu posvetiš, da te pol najbližji zaničuje?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.2.2010 19:58:54   
Keleja
Pelin,

vem, kaj je depresija, poznam simptome in nisem depresivna. Sem pa žalostna. Na momente malo bolj. Verjetno nisi psihiater, da bi lahko iz mojega pisma razbrala depresivnost, verjamem pa, da človek rad karakterizira ljudi v predalčke. Jaz sem v predlačku "žalostno".

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.2.2010 21:53:06   
Gina
Poglej, kaleja, če ti hočeš na vsak način poskusit rešit nekaj, ker sicer ne boš nikdar mirna, ker se ti bo vedno zdelo, da si nekaj premalo naredila, ali pa ker se ti bo zdelo, da ni bilo tako hudo, da bi lahko še malo potrpela, potem lahko še vedno nekaj narediš. Jaz te razumem, da ta hip ne moreš oditi, ker nisi zihr, da je to najbolje, ker si v eni luknji.

Če to hočeš, potem moraš enostavno začet razumet tvojega moža in ga dvignit. Kako naj ti to razložim. Ljudje imamo različne vrednote. IN tvoj ima zagotovo neke vrednote, ki so ti všeč - zaradi njih si ga vzljubila. Potem je vseeno kaj to je, (lahko je priden, ap marsikaj postori, lahko je odgovoren, lahko se zna lepo crkljat, lahko je sposoben zaslužit da lepo živite, lahko te zna pohvalit, kaj pa vem kaj še vse, ampak nekaj je bilo, kar te je k njemu pritegnilo). Tudi obratno je res. Ti si njemu nekaj nudila, zaradi česar si se mu zdela še posebno fajn. Zdaj pa ne le da ti ne dobivaš od njega nič, tudi njemu se zdi enako. Zato reagira kot reagira. Tisto kar tebi veliko pomeni, morda njemu nič in obratno. Njegovi izrazi ljubezni morda pri tebi nezavedno naletijo na gluha ušesa in obratno. Moj recimo meni vedno kaj skuha, pa mi nosi iz trgovine sladkarije, meni pa to nič ne pomeni, se moram zavestno potrudit mu sporočat, da razumem da je to izraz ljubezni in da to cenim, čeprav se mi zdi precej malo pomembno v resnici, da ti sploh ne govorim, kako čudaško se mi zdi izkazovanje ljubezni v obratni smeri, da mu jaz recimo en krof prinesem iz trgovine - ampak se pomatram in to naredim, ker njemu veliko pomeni. Hočem reči, povsod so taki primeri, v vsaki vezi, samo da nekje bolj, drugje manj. Če hočeš, da se on kam premakne, moraš ugotovit, kaj njemu manjka. Šele ko bo to dobil, bo počasi lahko začel spoštovat tudi tvoje želje in potrebe, čeprav jih morda sploh ne bo razumel in ti jih nudit. Saj najbrž ti tudi njemu ne nudiš njegovih oblik. Če mene nekdo ne bi dovolj crkljal, bi mi ful manjkalo. Tebi pa morda nekaj drugega manjka ob njem, al pa tretjega, ampak če hočeš to imet, moraš najprej pogruntat, kaj hudiča njemu manjka. Sem pa zelo zihr, da vsak od vaju od drugega še vedno nekaj dobiva. Če ne ne bi bila še kar skupaj. Ker itak gre vedno za več pomembnih reči v lajfu, ki jih drug drugemu daješ.

POtme je še ena stvar. Kako prenašat reči, ki ti gredo blazno na jetra. Tebi gre očitno na jetra njegovo ljubosumje. V resnici te žre. POvej mu, da ga imaš rada, zagotovi mu, da nimaš nobenega drugega, niti ga ne nameravaš imet, pa mu daj lupčka in ga objemi....ter pojdi na kavo, kot si nameravala. Če rabi to obliko varnosti, mu jo moraš dat. Zakaj mu je ne bi, če to sploh ni težko? NIti te ne sme grizt ob tem, ko greš na kavo. To preloži nanj, ne pusti, da te od daleč upravlja.
Pa če ti reče oslarije, kot da nisi skrbela za otroka, ali da nisi postorila to ali ono, poskusi obrnit na hec vse skup, pa mu reci, res je, nisem vsega naredila, lepo da si ti naredil, res je fajn, ko sva dva, da ni treba vse meni. Pa se nasmej, pa ga poljubi, ap objami ga, da ga pomiriš, ker v resnici veš, da ni vzrok to, da nekaj nisi naredila, ampak nekaj čisto tretjega. Kaj mu manjka? Samo ne se pustit iztirit. Jaz poznam eno punco, ko ima njen mož v naravi ves čas takole sitnarit, pa ona vedno vse na hec obrne, pa ga vedno mine.
Pa če te odrine, al pa se distancira, pa pojdi ti do njega, pa malo nežnosti pokaži, pa ljubeznivosti. Počasi se daleč pride.

Skratka, če hočeš vedet, a si res poskusila vse al ne, poskusi njega dvignit, drugega ti ne preostane, pa gledat vse skup iz druge perspektive. Če si dovolj močna za to ali ne, ne vem. Ker to je huda stvar, biti sam za vse spravit v neke tirnice. Ampak sem čist zihr, da včasih lahko pomaga. Moraš pa razmislit, a se splača, če moraš sama tale začaran krog prekinit. A bo tvoj zmogel sledit, mu je dovolj do tega?
Ampak če nisi odločena iti, je to lahko edina varianta in dokaz, al gre al ne gre. Kaj pa vem. Vsaj jaz to tako vidim.

(odgovor članu Keleja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.2.2010 0:49:40   
MissElvira
Joj Gina, tale z opciami pa je krepka. Ljudje imamo resda zelo podoben genom šimpanzjemu, saj naj bi se vrsti ločili šele 6 milijonov let nazaj. Razvoj osebnosti pa je poligenski, torej več različnih genov vpliva na to. Veliko, veliko več, saj tudi višine nimamo kodirane v enem samem genu. Gensko dedovanje dokazano vpliva na razvoj osebnosti, vendar je nemogoče določiti, kolikšen je bil vpliv genov, kolikšen pa vpliv okolja na določene vidike osebnosti. Nastanejo pa zanimive kombinacije staršev in otrok - pri otroku, ki je dedoval gene za temperament, s katerim jezi starše, njihova jeza lahko povzroči otrokovo asocialno vedenje. Pri otroku, ki je asocialen zaradi genov, pa jeza staršev na to nič ne vpliva.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?