jana84 -> RE: noseče študentke 2010 (15.2.2010 13:41:15)
|
hejla študentke! Vem, da nisem čist za na seznam (še), ampak se vam vseeno mal pridružim pri klepetu. Naj vam povem mojo zgodbico: leta 2007 sem končala 4.letnik zgodovine in geografije na FF v MB, septembra istega leta sem se poročila, oktobra 2008 pa rodila sinka. Zdaj pa delamo na drugem [sm=duda.gif] in srčno upam da v sredo nalulam [sm=rozacrtici.gif]... Glede statusa študenta pa tako: seveda sem v študijskem letu 2007/2008 imela status študenta, potem se dala prošnjo za podaljšanje absolventa ker sem imela rizično nosečnost, pa še ponvljala ali pavzirala nisem nikoli. In so mi podaljšali absolventa za eno leto, nakar pa sem podaljšala absolventa še za eno leto na podlagi rojstva otroka. Tako, da zdaj vlečem že 3.leto absolventa [sm=smiley36.gif]...Upam, da ga bom lahko septembra spet podaljšala, če ne pač ne... Ja, tudi jaz sem mislila, da bom enostavno delal izpite po porodu (ostalo mi jih je še 7 in en zagovor vaj), pa sem se krepko zmotila. Zato sem septembra dala sinkota v vrtec in sedaj januarja sem končno po enem letu in 4 mesecih naredila spet en izpit [sm=bravo.gif]...Zadnji izpit pred porodom pa sem naredila točno en mesec pred rojstvom sina...Nekako nisem dobila časa za se učit ko sem imela sinkota doma. Pa tudi pretirano se mi ni nikamor mudilo z izpiti, tako da sem malo zabušavala... Vidim da ste ene zelo pridne in se kljub temu da ste noseče lepo trudite na faksu, to je izredno pohvalno... Pa še malo graje na našo državo, ki tako spodbuja višjo rodnost: študent, ki ima več kot 180EUR dohodkov na mesec, se možu ne upošteva kot olajšava pri dohodnini, staršem pa ja! Halo?! Me je tako razjezilo lani ko je mož dobil dohodnino, pa me niso upoštevali kot olajšavo zaradi vzdrževanega družinskega člana...HB nimam še 26 let in me je pote kot olajšavo uveljavljal tata...Ej, ta država je en [sm=smiley35.gif][sm=smiley7.gif]...Pa da pomisliš, da študentka dobi zgolj 180EUR porodniške...Pa kaj naj naredi s tem dnarjem? Toliko o naši pravni in socialni državi, ki hoče znižati starost matere pri rojstvu prvega otroka in povečati rodnost!!! Ko pa zvem za rezultate ([sm=modricrtici.gif] ali ne) vam sporočim, da me čimprej daste na seznamček [sm=smiley36.gif] Večni optimist hihi...
|
|
|
|