liliana -> RE: pomočnica vzgojiteljice pošilja slike mojega otroka (15.2.2010 14:15:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bibalezung Prosim vas za mnenje ker sem jaz čisto pop.... moj pa meni da mogoče malo pretiravam. Gre pa za to da je pomočnica vzgojiteljice z mobitelom slikala mojega sina in sliko poslala svoji frendici, ki pa je v bistvu moja svakinja. Meni je dekl dvignalo pod strop in sem hotela takoj na pogovor k vzojiteljici pa mi je moj začel govoriti da mogoče malo pretiravam, pa on se ne bi kregal, ker gre za njgovo sestrico pa še tašča me bo imela še "raje" kot me že ima. Pa sem se odločila da čez vikend premislim. Moje mnenje je še vedno da punca pod nobenim pogojem tega ne sme početi in bi za tako stvar morala tudi odgovarjati. Zanima pa me vaše mnenje, ker se zavedam da sem strašno posesivna mama. Če se gremo čisto po črki zakona je naredila res nekaj, kar ne bi smela.....vendar pa, lahko pogledamo tudi drugače...... Kolikokrat slikamo našega otroka na morju, na maškaradi, na dedku mrazu in poleg tega ujamemo v objektiv še marsikaterega drugega otroka.....če bi se držali striktno zakona, bi morali povprašati vsakega starša (oz. bi nam ta starš moral pisno podati svoje privoljenje), če nam dovoli to slikanje, da mi mimogrede ujamemo njegovega otroka v objektiv.....pa ponavadi tega nikoli ne počnemo......in nemalokrat objavimo take slike na internetu, jih po telefonu pošiljamo naprej...... Istočasno pa se slike naših otrok v vrtcu pojavljajo na njihovih spletnih straneh, kjer je možnosti za morebitno zlorabo mnogo več....vendar tam se lahko, ker smo podpisali, da se tam lahko......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Postali smo tako, ne vem kako bi se točno izrazila, ne samo paranoični, boljši izraz bi verjetno bil da starši želimo pač nekje dokazovati svojo moč, ki nam jo zakonodaja ponuja......in to tako v stilu "bom že pokazal/a vzgojiteljici, da tega ne sme početi, da to dela narobe in bo zato odgovarjala" in se počutimo izredno uspešni in močni, ker smo zabili nekomu nož v hrbet..... Jaz zaradi takega dogodka ne bi po....piz...dila......in sploh ne bi reagirala, glede na to, da je slika bila poslana z dobrim namenom.....pa ne glede na to, če je vzgojiteljica delala malo na svojo roko, brez moje pisne privolitve.......
|
|
|
|