|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   driska in vrtec
13.2.2010 13:32:34   
dostmam
Lep pozdrav!

Prvo bom vprašala za drisko. 2 letna punčka ima drisko 2 dni....odvaja jo zelo pogosto, tudi do 20x na dan, ampak zelo malo...je sluzasto in ne preveč smrdeče....Ko sem jo v petek peljala v vrtec je bila zdrava, popoldan ko sem jo prišla iskat pa je imela vročino 37,4 vendar nic driske. Ko smo prišli domov je po 3 urah dobila 38,3 vročine in drisko...vročina je padla , danes je ni več....driska pa še vedno prisotna....pije kar dovolj, slabo pa je....veliko je pojedla sicer bobi palč, in prepečenca, ostale hrane pa se noče niti dotaknit.
Kaj oblaži drisko?

Zdaj pa bi povedala še nekaj za vrtec.
Že od septembra naprej se to dogaja.....zboli in je doma dokler se ne pozdravi...gre v vrtec, je notri 2 dni pa spet zboli...ko pridem po otroka notri vsi kašljajo ko norci, smrkajo, iz nosa jih kar lije, eden pa čist vnete učke, tako da je naša tud to pokasirala...eden je čist bled in samo sedi v kotu....
Večkrat sem prišla ko so otroci spali, okno pa je bilo na stežaj odprto...so rekle, da so malo prej odprle, ampak notri je bila prava ledenica...vekrat takole ko pridem po tamalo ima rokice čisto mrzle pa lička....nevem kaj se grejo.
Tudi soseda je povedala da je večkrat opazila ko je prišla po hčerko da so bila okna na stežaj odprta. Druga prijateljica mi pa tako pove " Ja nič novega, a še ne veš tega, tako majo manj dela, ko jih več zboli " Halloo...

In sem že kar jezna...jaz vedno če mi otrok zboli, počakam da se pozdravi šele nato jo dam spet v vrtec, in ko pridem tja in ko vidim da se tam eden kašlja ko star fičo, me ne preseneča ko mi čez 2 dni tamala spet zboli...in smo tako 2 dni v vrtcu 4 dni doma....
Se kateri tudi to dogaja?
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: driska in vrtec
13.2.2010 13:36:29   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: dostmam

" Ja nič novega, a še ne veš tega, tako majo manj dela, ko jih več zboli "

Jaz takim teorijam zarote ne verjamem.

Sicer se mi pa zdi prav, da zračijo. Pri vseh teh prehladih in virozah je najslabše, da daš 15 otrok v neprezračen in pretopel prostor.
Kar se pa temperature tiče, pa definiraj ledenico. Če to pomeni 20 stopinj ali manj, se s teboj strinjam, to je premrzlo. 21, 22 stopinj je pa čisto krasna temperatura, sploh za spanje, so pa nekateri ljudje navajeni pozimi stanovanje ogrevat na 26 stopinj in jih potem zebe povsod, kjer je manj.

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2010 13:40:05   
dostmam
Ja 21 stopinj je toplouser posted image
Če imaš pa ti prostor odprt tam nekje pol ure je pa že mrzlo ne.....bi lahko rekla da je v prostoru res mrzlo .... Se strinjam s tem da je dobro prezračit, in da če prezračiš prostor ne more bit tolk mrzlo , razen če ne pretiravaš, kar se mi zdi da se v tem vrtcu dogaja....ker vem kaj je 21 stopinj kaj pa da se meni kocine po konc postavijo ko pridem notri.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2010 13:49:35   
onur
Prezračevanje mora biti, vendar ne takrat ko so mulči noter. In itak da primerna temperatura. Pri nas v vrtcu se mi zdi, da imajo kar pretoplo. Z drugimi mulči je pa tako, da nekateri vozijo v vrtec svašta - od smrklja, pa hudega kašlja, pa vnetih očk. Dajte kaj rečt vzgojiteljicam.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2010 15:13:21   
Najaa

In sem že kar jezna...jaz vedno če mi otrok zboli, počakam da se pozdravi šele nato jo dam spet v vrtec, in ko pridem tja in ko vidim da se tam eden kašlja ko star fičo, me ne preseneča ko mi čez 2 dni tamala spet zboli...in smo tako 2 dni v vrtcu 4 dni doma....
Se kateri tudi to dogaja?
Lp

Ja, nam se je prvo leto, ko je bila starejša v vrtcu skoz to dogajal. Kmal gre še tamala v vrtec in sem tud slišala take in drugačne zgodbe glede oken... Sam tamala je bila nedonošena in je imela probleme s pljučki tak da če bom to enkrat vidla, bom znorela in šla do ravnateljice.
Sama sem delala v vrtcu in nismo nikoli zračile, ko so bili otroci notri. Po kosilu so šli vsi na wc in roke umit, medtem se je pa zračilo, da so v svežem spali.
Dolgo nisem verjela, da se dogaja to, o čemer pišeš, ampak se.

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2010 10:25:49   
anckabancka
Dolžnost vzgojiteljice je, da otroka z vnetimi učkami zavrne že ob prihodu, ali pokliče starše da ga pridejo iskat. To je zelo nalezljivo za druge otroke in tak otrok nima kaj iskati v vrtcu dokler se ne pozdravi. Menim da lahko vzg. opozoriš, če opaziš takega otroka.

Zračenje igralnice pa naj bi bilo, ko otrok ni v igralnici. Ali pa so umaknjeni v kak kot, kjer jim ne piha. Povej na roditeljskem sestanku kaj te muči in te bodo tudi drugi starši podprli, če jih motijo podobne stvari. user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2010 11:13:42   
Jessy
Zdaj je idealen čas, da spregovorite o tem, saj so v februarju roditeljski sestanki in najbolje je to izpostaviti v pričo staršev (če ga še niste imeli). Jaz sem lansko leto rekla staršem, naj otrok ne vozijo prehitro po bolezni v vrtec, saj s tem naredijo več škode kot koristi, ker so še kužni in da isto velja, če so prehlajeni. Zdaj pa ne vem, ali so upoštevali tudi moje besede ali pa so slučajno v tej skupini starši, ki se tega zavedajo in otrok res ne vozijo bolnih v vrtec. Letošnje leto je oddelek skoraj vedno poln, če pa kdo manjka, so pa to največ 3 otroci.
Bi pa tudi to zračenje omenila, da se mi ne zdi prav, da se zrači, ko so otroci v prostoru in da če to lahko storijo vmes, morda takrat, ko jih peljejo ven. Če ne bi bilo učinka, bi omenila tudi ravnateljici.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.2.2010 19:06:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2010 23:26:46   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

a če otrok smrka torej mu teče iz nosu imate otroka doma pa četudi 1-2meseca? me prav zanima če vam da P bolniško?

Če je otrok prehlajen, torej, da pošteno kašlja, je doma. Prav tako, če ima veliko zelenega smrklja. K sreči ne rabim bolniške, tako da imamo ta problem rešen.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2010 7:29:19   
barni
Med spanjem je najprimernejsa temp. 19 stopinj za dihala. VEc kot je stopinj, slabse je.
Koliko pa imajo vasi otroci v svojih sobicah temp ponoci ali cez dan ko spijo?

Kar se tice vrtca in bolezni; naso damo v vrtec tudi ko smrka. CE ne je lahko kar skos doma. Ker smrka ze od jeseni. Ko ima temp. ali je na splosno slabega pocutja, pa je seveda doma. Ravno tako ko ima vneto oko. CE kaslja pa je v vrtcu, ker kaselj po preboleli virozi lahko traja se 2-3 tedne.

Skratka po pameti. Seveda pa je nemogoce pricakovati, da bodo otroci v vrtcu zdravi. Nasa je bila v vrtcu se dva dni po tistem, ko je dobila norice. Ker enostavno nismo vedeli, da so to norice, dokler se ni izpuscaj po dveh dneh napolnil z vodo. Pa kaj naj zdaj? Seveda mi je bilo potem jasno, da je bila kuzna v vrtcu, samo ce pa nismo vedeli, da so to norice, saj je bila ena vidna pikica in se to se je kasneje napolnila z vodo.

Skratka, upajmo na to, da bomo cimvec zdravi! Jst mam se to smolo, da vs epokasiram od svoje deklice in si viruse kar podajava ena drugi.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2010 20:01:16   
pikapikica83
Glejte, nimajo vsi starši doma babic in dedkov, tet in stricev...., ki jim bodo čuvali otroka, ko je prehlajen. Prehlad je pač prehlad in res ni treba skočit v luft že prvič ko otrok posmrka in zakašlja. Saj ne rečem - če je otrok nagnjen k bronhitisu ali čem podobnem, je to drugo. Kadar gre pa le za navaden prehlad, pa ne delajte panike.
Prav tako za prehlad od pediatra ne boste dobili bolniške, kar pomeni, da boste morali dati otroka v vrtec. In vzgojiteljica nima kaj narediti. Prepričana sem, da bi bilo tudi njej všeč, da bi bili vsi zdravi, saj ima prav gotovo manj dela kot če so vsi šmrkavi. Ampak, dokler otrok nima vročine, vnetih oči, izpuščajev, ter ne bruha ali driska, nima kaj. Rada ali ne rada mora sprejeti otroka, ki je šmrkav in ki kašlja. Tako to je. V vsaki skupini se pa najdejo taki, ki bodo otroka nafilali s svečkami, Calpolom..., da ne bo imel vročine in ga dali v vrtec. In od takih potem otrok zboli, ne od tistih, ki malo posmrkajo.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.3.2010 20:19:33   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

" Ja nič novega, a še ne veš tega, tako majo manj dela, ko jih več zboli "

Jaz takim teorijam zarote ne verjamem.

O, pa jim verjemi. Slišano iz ust vzgojiteljice. Sicer ne v našem vrtcu, ampak ja, se tudi to dogaja. Žal.

Popizdim, da med spanjem, ko so otroci pregreti, nekateri se med spanjem potijo, odprejo okno! A so normalne, al kaj? user posted image user posted image user posted image

Jaz bi se takoj pogovorila z vzgojiteljico. Naj prezračijo, preden gredo malčki spat, ne pa vmes, sploh v tem letnem času. To je prevelika razlika v temperaturi, če 5 stopinj piha po teb, med tem, ko spiš na 24-ih!!! Ne ga srat, no!!!
Pa sploh se ne gre za to, koliko bo imel prostor PO zračenju, ampak kaj se dogaja MED zračenjem!

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.3.2010 20:25:00   
pety78
Večkrat sem prišla ko so otroci spali, okno pa je bilo na stežaj odprto...so rekle, da so malo prej odprle, ampak notri je bila prava ledenica...vekrat takole ko pridem po tamalo ima rokice čisto mrzle pa lička....nevem kaj se grejo.

Večkrat??? Pa še vedno nisi nič naredila? Daj, lepo te prosim, zmeni se, saj lahko na lep način, da se tole ne dela. Ajd, otroci imajo velikokrat mrzle rokice, lahko zaradi slabše cirkulacije krvi, kar pa ne vem, če je glih značilno za mrzla lička. Očitno jih res zebe, ali pa vsaj nekaj časa mrzlo piha po njih.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?