Kaj si na CSD dovolijo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


buči -> Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 8:27:09)

Avgusta sem ponovno vložola obrazec za otroški dodatek, dobila odločbo, pogledala le znesek, bila pozitivno presenečena in odločba je romala v mapo.

Prejšnjo soboto dobim priporočeno pošto iz CSD-ja, da sem sporočila napačne podatke za odmero višine dodatka, da so oni po službeni dolžnosti preverili podatke na davčni in da se ne ujemajo. So mi znižali dodatek, ga nekaj mesecev ne bom dobivala.

Pa mi ni dalo miru. Navedeno je bilo namreč, da imam nekaj več kot 200 (dvesto) evrov plače. Od kje ta cifra? Sem šla gledat staro odločbo, pa obvestilo davčne o odmerjeni dohodnini. Številke se niso ujemale. Sem še poklicala na csd. Je teta rekla, da sem se zmotila v vrstici, ker sem porodniško nadomestilo in plačo (bila je le ena) seštela. In kaj so naredili oni? Niso me obvestili, da naj popravim podatke. Njene besede so bile: "Smo kar sami malo prerazporedili ta vaš znesek, da nam je štimalo." Ja, pa a ni to prepovedano? Jaz si tudi ne priredim številk, da mi pri davčni štima, da nazaj dobim kaj denarja?

Na koncu sem si rekla, ok, sem malo sama kriva, ker nisem preverila takoj, ko sem dobila odločbo, podatkov. Pa tako ali tako državi ne bom ostala nič dolžna, ker bodo že tako naredili, da ne bo šlo v njihovo škodo. se je pa tudi potrdilo moje mišljenje, da v določenih institucijah sedijo krepko nesposobni ljudje!


Nauk: PREVERJAJTE ZADEVE!




Pepita -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 9:14:47)

Nisi edina, meni se je zgodilo, da je delavka narobe prepisala seštevek plač. Nič ne morem, kriva sem, ker nisem natančno pregledala odločbe ... in sedaj sem pol leta brez otr. dodatka,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ker sem prej dobivala pravisokega.




LERO -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 9:48:35)

So včasih res "šlampasti". Kolegica je dobila odločbo in ugotovila, da prejme najvišji možni dodatek. Bila je zelo vesela. Potem pa se ji je zdelo čudno, kako je to možno, saj imata oba dohodek. Še enkrat je pogledala na odločbo in videla, da so pod dohodke vnesli le 0 €.




Anonimen -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 12:30:32)

Ne samo da so slampasti,nekatere delavke tam so v iber nesramne.Me je ena pri mojih 17ih letih tretirala,kot zadnjo smet,tako,da sem sla do vodje.Je bila kasneje cist druga,samo pozabi se ne:(Pa ko sva z mozem podpisovala ocetovstvo...kaksno stalo je naredila,rajs ne bi o tem.Je zenska lahko samo srecna,da je nisem tozila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Kerensa* -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 13:07:25)

IZVIRNO SPOROČILO: buči
Je teta rekla, da sem se zmotila v vrstici, ker sem porodniško nadomestilo in plačo (bila je le ena) seštela. In kaj so naredili oni? Niso me obvestili, da naj popravim podatke. Njene besede so bile: "Smo kar sami malo prerazporedili ta vaš znesek, da nam je štimalo." Ja, pa a ni to prepovedano?

Načeloma bi morala biti ti tista, ki bi morala popraviti zneske (jih vpisati v pravilna okenca), ampak glede na to, da se tako plača, kakor porodniška smatrata kot obdavčljiv dohodek, bi bil rezultat enak. Če dobro pogledaš, so ti v bistvu še naredili uslugo, ker so preračunali namesto tebe. V obeh primerih bi ti namreč dobila enak znesek otroškega dodatka, ne glede na to, kdo računa (ti ali oni).
 
Sem pa na RR že nemalokrat brala podobne zgodbe - da so zaradi naknadno ugotovljenih napak (narejenih namerno ali nenamerno) kasneje zniževali otroške dodatke in potem ženske nekaj mesecev niso dobivale otroških dodatkov, da so pokrile preveč izplačane zneske. Zato me bolj zanima, koliko otroškega dodatka ste tiste, ki se vam je to zgodilo, dobivale prvotni in na koliko so vam ga potem znižali, da ste razliko pokrivale tudi po pol leta? A se to dogaja samo tistim z najvišjimi otroškimi dodatki al' kako?




liliana -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 13:14:07)

Ko ti daješ podatke se s podpisom obvežeš, da si dala prave podatke......če pa nisi sigurna in ne znaš vloge izpolniti pa ti pomaga referentka na CSD.....vsaj na našem CSD je tako, da referentka skoraj za vsakega drugega izpolnjuje vlogo.....

Drugače pa, jaz vedno preverim....ponavadi že prej, preden oddam, koliko bom dobila.....

Je pa vse vrste ljudi in normalno je, da CSD preverja.....ker eni se tudi namerno zmotijo......




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.2.2010 13:35:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mamica2009 -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 17:38:37)

Pri meni ni bila moja krivda, pa sem morala vrnit OD za 6 mesecev kar sem preveč dobivala na mesec, v višini 262 eur, so pa mi potegnili vse en mesec dol,tak da sem v mesecu januarju bila brez OD.
Dala sem pritožbo in sedaj čakam odgovor.
Pri nas na CSD so tako neodgovorni ljudje, tak da bi jih jaz vse po vrsti skenslala, povrh pa so še brez bontona in se z njimi sploh ne da pogovarjat.




skuštrana -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (14.2.2010 8:49:13)

Meni so eno leto, ko Liza še ni hodila v vrtec pozabili naračunati tistih 20 % več od, če otrok ni v vrtcu. Jaz bučko nisem takoj preverila, ampak šele čez nekaj časa mi je bilo nekaj sumljivo, ko sem se pogovarjala s prijateljico. No, saj ko sem šla tja so takoj uredili, ampak za nazaj pa nisem dobila niti centa. Itak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Od takrat vedno vse preverim in si še sama preračunam na spletni strani.




Kerensa* -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (14.2.2010 8:55:39)

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
ampak za nazaj pa nisem dobila niti centa

Ker si zamudila pritožbeni rok (pritožba na nepravilen izračun s strani CSD-ja).
Kar se mene tiče, to ni pravično. Če se oni zmotijo, imaš ti pritožbeni rok, da to ugotoviš in se pritožiš. Če ga zamudiš, CSD za svojo napako ne odgovarja, čeprav si bil ti finančno oškodovan. Če se pa ti zmotiš (nenamerno), pa oni za to nimajo "popravnega roka" - tudi, če tvojo zmoto ugotovijo šele čez leto dni (npr. ob oddaji naslednje vloge), jo samovoljno "popravijo" (beri: vzamejo svoj denar nazaj).




skuštrana -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (14.2.2010 9:04:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
ampak za nazaj pa nisem dobila niti centa

Ker si zamudila pritožbeni rok (pritožba na nepravilen izračun s strani CSD-ja).
Kar se mene tiče, to ni pravično. Če se oni zmotijo, imaš ti pritožbeni rok, da to ugotoviš in se pritožiš. Če ga zamudiš, CSD za svojo napako ne odgovarja, čeprav si bil ti finančno oškodovan. Če se pa ti zmotiš (nenamerno), pa oni za to nimajo "popravnega roka" - tudi, če tvojo zmoto ugotovijo šele čez leto dni (npr. ob oddaji naslednje vloge), jo samovoljno "popravijo" (beri: vzamejo svoj denar nazaj).


Točno tako. Če so neki kriteriji bi morali biti na obeh straneh isti.




Kerensa* -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (14.2.2010 9:06:06)

A je glede tega že kdo pisal na MDDSZ in "malce povprašal", kako je s tem? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




magda_velepič -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (14.2.2010 16:22:01)

Jaz sem ji letos že drugič nesla prazno vlogo le podatke in podpis ostalo naj si sami iščejo na davčni itak vse preverijo.Le pooblastilo sem napisala,da lahk iščejo podatke.




mala maja -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (14.2.2010 21:20:05)

jaz sem pol leta že brez, ker sem nekaj dedovala. Če bi hišo obdržala bi OD dobivala, ker sem jo pa prodala in s tem ustvarila ko dobiček pa sem brez. pa čeprav smo reševali stanovanjski problem in sem od te dedovane vsote tud nekaj plačala položnic po pokojniku, denarja je pa tko in tako še prehitro zmanjkalo. Jih ne briga.
Lahko pa rečem HB da sem šla iz firbca vprašat kaj nej naredim in da nisem kar oddala, pa da je tale naša referentka full OK[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Bi bila šele ornk kriza vse skupaj če bi morala vračat [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]


Se pa strinjam, bodi vesela da so ti ugotovil napako. Kaj če bi ugotovili po enem letu, ko bi novo vlogo oddajala in bi morla razliko za celo leto vrnit[sm=smiley13.gif]

Aja pa pri nas je tako da če ima kdo od zakoncev s.p. tako in tako sami vse preverjajo že par let.




maya2 -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (14.2.2010 22:02:31)

Do sedaj sem dobila štiri odločbe o OD s CSD, od tega so bile tri 'napačne' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], so me streniral, da vse preverim, ker očitno jim ne morem zaupat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Nea_teja_ -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (15.2.2010 7:21:43)

Tudi mi smo lansko leto vlagali ponovno vlogo junija nato pa ponovno oktobra,ko se je tamal rodil dobili odločbo in sm bla zadovoljna seveda z vsemi podatki ,ki sem jim jih dala samo od tavelikih nism imela točno kok sta zaslužla pa je rekla teta na csd da bojo oni preverili ok sm si misnla.Nato pa čez mesec in pol dobim novo odločbo da so se zmotili in so mi odtrgali skor cele doklada da so dobili razliko nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] in to spet po njihovi krivdi.




NAJBOLJŠA -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (15.2.2010 12:03:40)

Mal mogoče mimo vprašanje, a da ne bom odpirala novo temo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]

Na CSD Šiška piše , da bo dodatek za velike družine izplačan 12.02....jaz ga še vedno nimam..Pa ve???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




maya2 -> RE: Kaj si na CSD dovolijo (15.2.2010 12:58:50)

No ravno včeraj sem napisala, da je bila vsaj ena odločba, ki sem jo prejela do sedaj ok, pa ni bila, moram malo kasneje poklicat da vidim kaj so tokrat zamočil, mi je pa ful čudno, ker smo šle z njihovo delavko vse skozi takrat ko sem oddala, ravno v izogib takim situacijam...
Ma ne vem no a imam samo jaz smolo, al tele nimajo pojma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]