buči -> Kaj si na CSD dovolijo (13.2.2010 8:27:09)
|
Avgusta sem ponovno vložola obrazec za otroški dodatek, dobila odločbo, pogledala le znesek, bila pozitivno presenečena in odločba je romala v mapo. Prejšnjo soboto dobim priporočeno pošto iz CSD-ja, da sem sporočila napačne podatke za odmero višine dodatka, da so oni po službeni dolžnosti preverili podatke na davčni in da se ne ujemajo. So mi znižali dodatek, ga nekaj mesecev ne bom dobivala. Pa mi ni dalo miru. Navedeno je bilo namreč, da imam nekaj več kot 200 (dvesto) evrov plače. Od kje ta cifra? Sem šla gledat staro odločbo, pa obvestilo davčne o odmerjeni dohodnini. Številke se niso ujemale. Sem še poklicala na csd. Je teta rekla, da sem se zmotila v vrstici, ker sem porodniško nadomestilo in plačo (bila je le ena) seštela. In kaj so naredili oni? Niso me obvestili, da naj popravim podatke. Njene besede so bile: "Smo kar sami malo prerazporedili ta vaš znesek, da nam je štimalo." Ja, pa a ni to prepovedano? Jaz si tudi ne priredim številk, da mi pri davčni štima, da nazaj dobim kaj denarja? Na koncu sem si rekla, ok, sem malo sama kriva, ker nisem preverila takoj, ko sem dobila odločbo, podatkov. Pa tako ali tako državi ne bom ostala nič dolžna, ker bodo že tako naredili, da ne bo šlo v njihovo škodo. se je pa tudi potrdilo moje mišljenje, da v določenih institucijah sedijo krepko nesposobni ljudje! Nauk: PREVERJAJTE ZADEVE!
|
|
|
|