Prestavitev menstruacije (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

doloress -> Prestavitev menstruacije (12.2.2010 22:21:11)

Punce, kaj obstajajo kaksne tablete, brez recepta, da bi imela prej O. Sem si preracunala in se mi zna zgoditi ravno na dopustu, tega pa nebi rada... Do G grem sele dva dni pred dopustu, kar bo pa ze prepozno. Vem da lahko s KT, ampak s tem si samo podaljsas, jaz pa bi rada M dobila pred 10 marcem. Ima katera kaksno idejo?

buči -> RE: Prestavitev menstruacije (13.2.2010 8:33:06)

Primolut Nor tablete.

phelps -> RE: Prestavitev menstruacije (13.2.2010 8:47:40)

Doloress, dobijo se na recept pri ginekologu.

Da jih prodajajo v prosti prodaji, še nisem slišala. Svetujem pa ti, da se o tem pogovoriš s tvojim osebnim ginekologom, ker ti to pusti posledice na telesu (podre hormonsko ravnovesje). Jaz sem jih vzela lani, ko smo šli na jadranje, je bilo vse ok.

doloress -> RE: Prestavitev menstruacije (13.2.2010 18:10:23)

IZVIRNO SPOROČILO: buči

Primolut Nor tablete.

To imam se doma, ker mi jih je enkrat dal G, ker nisem imela M vec kot 65 dni. Pa sem jih rabla vzet samo pol. A mislite, da lahko vzame ostalo polovico, brez da grem k G. Ker prej ne dobim datuma, ker kao nimajo casa...

Sicer pa imam hormone za itak tako zmesane, da bolj zmesanih ne morm imet, pa tut [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] nimam lih rednih. Joj ko bi imela moznost klicat ginekologinjo. Pa pri nas se sester ne dobis, kaj sele G.

doloress -> RE: Prestavitev menstruacije (17.2.2010 7:13:59)

Naj pripnem kaj je napisal Pusenjak:

Spoštovani,

prestavitev M na prejšnji datum je nezanesljivo in ga odsvetujem, saj se lahko krvavitev potem zavleče ali ponovi še 1x ob pričakovanem času. Bolj priporočam, da ob prvi M še v februarju začnete s KT in z njimi nadljujete do vrnitve. Za zelo zanesljive veljajo takšne, ki vsebujejo levonorgestrel (Stediril-m, Microgynon, Rigevidon) Ker zaradi nihanj v dolžini ciklusa ni mogoče predvideti siceršnjega nastopa M, bo uporaba Primoluta tvegana.

Sedaj sem res malo v dilemi kaj in kako? Bi vi jemale te primolut na lastno pest ali ne? Jao boze, ko bi saj G lahko priklicala...

Stran: [1]