likvidacija podjetja in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Nataan -> likvidacija podjetja in nosečnost (12.2.2010 21:02:41)

Podjetje v katerem sem zaposlen az anedoločen čas naj bi šlo v likvidacijo, vendar o tem delavci še nismo bili urdno obveščeni in pogodbe še niso bile odpovedane. Kaj v primeru, če sem noseča ... kakšne pravice imam?

Prosim za kakšen nasvet, razlago, ....

hvala

lp

benika -> RE: likvidacija podjetja in nosečnost (13.2.2010 7:45:27)

Če gre podjetje v likvidacijo nisi nič bolj zaščitena kot pa ostali delavci. Dobila boš odpoved, šla boš na zavod in to je to...do porodniške.

NTS -> RE: likvidacija podjetja in nosečnost (13.2.2010 21:25:38)

če imaš možnost pojdi takoj ko doboš odpoved oz.napovejo stečaj v bolniško in bodi v bolniški do porodniške, ker ti potem pravica do zavoda (denarno nadomestilo) ostane po porodniški.

lp
pa vso srečo
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

zmajaz -> RE: likvidacija podjetja in nosečnost (13.2.2010 21:27:15)

Mislim, da lahko po prekinitvi pogodbe o zaposlitvi koristiš še samo največ 30 dni bolniške.

Nataan -> RE: likvidacija podjetja in nosečnost (14.2.2010 9:02:34)

Hvala za odgovore. Mogoče kdo ve, kako je z zavodom, če imaš registriran popoldanski s.p.. pa ostaneš brez službe. Verjetno potem zavod odpade? Ravno zdaj sem registrirala s.p. in nimam trenutno še čisto nič od tega... verjetno mi bo pa to zelo nagajalo, če ostanem brez službe. Ko bi prej vedela...

benika -> RE: likvidacija podjetja in nosečnost (14.2.2010 9:04:34)

Pa saj popoldanski s.p. lahko zapreš kadarkoli brez problema, sploh če nimaš nič od tega.

Stran: [1]