Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: alergije,dexametazon v nosečnosti 12.2.2010 18:15:10
|
|
|
|
gupika
|
Jaz imam atopični dermatitis, ki se zdravi podobno kot alergije. To je nekako povezano. Celo nosečnost sem jemala medrol (kortikosteroid), parkrat sem vzela tudi letizen (antihistamin - podobno kot claritine). Celo nosečniost sem imela slabo vest, za vsako tableto, ki sem jo vzela. No na koncu se je vse dobro izšlo. Rodila sem zdravega fantka. Z njim je vse ok. Mislim, da se ti ni potrebno preveč obremenjevati. Otroček je zelo dobro zaščiten. lp
|
|
|
|
RE: alergije,dexametazon v nosečnosti 12.2.2010 18:25:36
|
|
|
|
Gina
|
Ne obremenjuj se preveč - če gupika pravi, da je morala jemati medrol, ki je res zelo močna stvar, potem dexametazon, ki je navadno v kapljicah in mazilih in prehaja samo čez kožo v kri, najbolj verjetno vseeno ni tako huda varianta. Sicer tablet proti alergiji ni fajn jemati med nos., ampak če ni druge variante ni druge variante. Boljše to, kot da se res kaj hudega zgodi. Mene bi bolj skrbelo to, da se ti stvar lahko ponavlja. Ko sem sama dobila pri prvi nosečnosti alergijo, se je z leti to samo stopnjevalo in zdaj brez dexametazona skoraj živet ne morem. Alergije navadno, kadar se tako pozno pojavijo, ne minejo. Telo si zapomni kodo za napad sovražnika in ga neprestano napada. To je največji problem vsega skupaj, če mene vprašaš. Te pa razumem, da te skrbi. A si zdaj ok?
|
|
|
|
RE: alergije,dexametazon v nosečnosti 13.2.2010 21:42:38
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Ne obremenjuj se preveč - če gupika pravi, da je morala jemati medrol, ki je res zelo močna stvar, potem dexametazon, ki je navadno v kapljicah in mazilih in prehaja samo čez kožo v kri, najbolj verjetno vseeno ni tako huda varianta. Sicer tablet proti alergiji ni fajn jemati med nos., ampak če ni druge variante ni druge variante. Boljše to, kot da se res kaj hudega zgodi. Mene bi bolj skrbelo to, da se ti stvar lahko ponavlja. Ko sem sama dobila pri prvi nosečnosti alergijo, se je z leti to samo stopnjevalo in zdaj brez dexametazona skoraj živet ne morem. Alergije navadno, kadar se tako pozno pojavijo, ne minejo. Telo si zapomni kodo za napad sovražnika in ga neprestano napada. To je največji problem vsega skupaj, če mene vprašaš. Te pa razumem, da te skrbi. A si zdaj ok? ojla! Ja obema hvala.sem ok. sem se pa ornk prestrašla. ob pol 2 zjutraj sem se zbudila,se pričela praskat,,na 1x čutila oteklino obraza,stiskanje v grlu. za pop it.prav fajn sem se ustrašla in frk v porodnišnico. hja dexa sem dobivala v rit,8x injekcijo+ claritin..pravijo tam da ni panike zaradi tega ker dajejo to za dozorevanje pljučk-pa tudi o tem dost piše(slabo in dobro). vem pa točno to kar si napisala Gina.če se to pojavi 1x si telo zapomni........ upam na najboljše.me je pa kr strah,zdaj s claritinom pik-urtik nimam.
|
|
|
|
RE: alergije,dexametazon v nosečnosti 13.2.2010 23:41:53
|
|
|
|
Gina
|
Ja a veš, nimajo druge variante, ker če ti ne bi dobivala kisika dovolj, ga tudi otrok ne bi dobival, ap če bi ti padla v anafilakso, bi bilo tudi zanič za otroka, tako da je zihr boljše tako kot je. Pa kortikosteroidi gor ali dol, saj je bilo v končni fazi samo eno malo obdobje tega. Če bi bila jaz zdaj noseča, bi morala vsak dan antihistaminike jest, ker sicer ne morem živet ne dihat. Na kaj si pa dobila alergijo? Če to veš je fajn, ker se lahko izogibaš temu. Zoprno je, če nimaš pojma, kaj je bilo, pa ne moreš ukrepat.
|
|
|
|
RE: alergije,dexametazon v nosečnosti 14.2.2010 18:52:16
|
|
|
|
naja78
|
ojla Gina. ej ne vem na kaj.tam mi niso znali nič povedat. bila em res ful prehlajena 1 teden pred tem sranjem,in res sem bolj nezdravo hrano jedla(sendviči,kitajska,kruh in neki gor),ker smo imel ful dela in preavljali stanovanje.mali ga je sral-ni sral (ni hotel,...klistir) in me je lohk psihično izčrpal,kao stres. dermatologinja je tako rekla. skupek vsega.ali pa je celo hormonsko-sama nosečnost. sedaj pazim kaj jem(kao zdrava prehrana,nič mastno,nič oreščkov,nič pršuta,...saj veš... baje da testiranje v noseč. ni ok,ker ni realno.če bi se ponovilo po nos. so mi svetovali testiranje. kaj praviš??ti maš izkušnje. veš kaj mi povej.če zdaj jest jemljem claritine tabletke(1 na dan,po potrebi 2) ali v toliko pomagajo da se nam zadušila,če bi do česa prišlo??? to me je ful strah.ali samo omilijo koprinvnico???
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?