Decemberke....kuku,kje ste? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

šnucika -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 11:02:30)

No,punce,kje smo?
Kako je z vašimi bušiji....?Moj že lepo vzhaja in neverjetno ampak res.....že 6 dni nazaj sem začutila mojega :duda: malega,da se premika.....čisto poseben občutek,kot,da mi nekaj spušča mehurčke v bušiju.Do sedaj sem ga že trikrat tako čutila.
Prejšnji teden sem imela tudi THT in spet dobila slikco z UZ....kakšen je že:duda::bravo:!!
Sedaj malček živčno čakam na rezultate,ampak s pozitivnimi mislimi9nebesa9nebesa!
Moj G je zadovoljen z mano,glede na vse težave,ki me pestijo,pa celo 1 kg sem shujšala in je rekel,da to poleti ni nič narobe....sedaj pa samo še čakam,da mine vse to cvetenje v naravi in konča moja alergija,bronhitis in astma.
Še nekaj tednov pa me čaka tudi lep dopust z mojim dragim:love: na križarjenju.....tako,da sem res optimistično razpoložena:bravo: .
Upam,drage decemberčice,da se imate fajn in da vaše nosečnosti lepo potekajo!!

pozdravček....:rozica:

šnucika...17 teden

pufi 2003 -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 11:32:03)

Pozdravček!
Jaz sem v 18. tednu,a mojega otročka na žalost še nisem čutila. Sem pa tudi jaz optimistično razpoložena, saj grem v soboto za 14 dni na morje in komaj čakam, da bom plavala in uživala z mojim dragim. Drugače pa je z mano vse OK, morfologijo imam po dopustu in sicer 25.7., kg +1.5.
Uživajte in lepo cartajte vaše bušije!
PA-PA

Minka Pobalinka -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 12:36:04)

Dan...

Jaz sem v 18. tednu, otročka čutim že od 16 tedna naprej.. Počutje je kar solidno, le utujena sem, pa še vedno. Trebuh mi že kar kipi ! Dopust imam pa šele 12. avgusta :((:(( , morfologijo pa konec julija..

LP, M 9nebesa

Anonimen -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 12:49:02)

Pravkar iz morfologije. Spet sem vaša (PDP 1.12.). Mojemu :love: so kar očke žarele, ko je :duda: videl. Tako zelo živahen dojenček je, cel čas se je premetaval in odrival z rokicami. Jaz pa tega še ne čutim. :((
Dobila sva CD s kupom posnetkov. :bravo: za mojo g.

Zdaj sva dobila toliko pozitivne energije, ko sva videla, da je vse OK. Komaj čakam soboto, jaz sem kar v 9nebesa Potem pa greva takoj malo na :morje:, na "poročno potovanje".

devička -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 13:24:55)

Minka PObalinka, ti si v 19 tednu, ne v 18. ;) Ker 18 tednov + 3 dni je že v 19. tednu, no, baje :bravo:
Jaz imam morfologijo 27.7., komaj čakam, da vidimm mojo bebiko. Se pa vsak dan koncentriram in božam po trebuščku, da začutim brcike

hajdi21 -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 15:45:22)

Mi lahko svetujete, kam naj grem na morfologijo?

Moja gineologinja namreč tega ne opravlja. Jutri se začne 18. teden, tako, da bi se morala nekje naročiti, še posebej, ker so dopusti. Pa še mojga :love: bom peljala zraven, ko tako uživa, ko gleda pikico (pikeca).

Moram pa reči, da so šele nekje ta teden minile glavne slabosti, zredila se nisem (-2kg) nič, če mi pa hrana sploh ni pasala. Sem jedla bolj lahko hrano, sadje, zelenjavo, ... So me moral kar malo silit, ker nisem imela apetita. Zdaj (samo po eni strani, seveda!) razumem tiste, ki hujšajo, ker jim hrana ne diši.

PDP 5.12.2005 (ali 7.12.2005).

Lp,

Hajdi21

Minka Pobalinka -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 16:15:00)

HAjdi a ti ni ginekoliginja dala napotnice za morfologijo? Jaz sem jo dobila in sem že naročena v porodnišnici 26.07.

Lp, 9nebesa

BlankaT -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 16:47:31)

A imate vse morfologijo? Meni še je ni nihče priporočal, čeprav sem imela do sedaj že dve krvavitve. Imela sem nuhalno, ki je bila OK in sva z :love:, videli lenega :duda:, sem mogla na sprehod, da je lahko opravil preiskavo do konca.

Drugače pa se kr pridno redimo (+6 kg). :duda: pa še nisem čutila, čeprav sem že nekajkrat imela občutek, da bi lahko bilo.

Lp, Blanka :nosecka:.

mujcek -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 17:40:49)

Berem, da je danes tema o morfologiji. Tudi jaz še nisem naročena, pa me tudi malo skrbi ali mi G tega sploh ne bo delal. Ali lahko katera opiše kako to poteka, kot ene vrste UZ :zmeden2:

Drugače pa :duda::duda: danes pošteno brcata; sem prav vesela ko začutim brcike, tako vsaj vem, da je vse v redu!

Pa hvala vsem za odgovore glede krčev, sedaj sem komaj pomirjena, ko sem prebrala, da se to večini dogaja :(

Sicer pa vsem nam želim čim manj krčev oz. raztezanj in veliko brcanja 9nebesa

Minka Pobalinka -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 17:44:58)

Ja mene je naročil na zadnjem pregledu v četrtek.. MEnda se morfologija dela do (vsaj mislim) od 20 pa do 24 tedna, tako da.. po moje vaju bo naročil na naslednjem pregledu.

Lp, 9nebesa

cuma -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 17:53:51)

Čau punce!
Nekatere sprašujete o morfologiji...kolikor jaz vem, je to zelo natančna UZ preizkava, kjer G pregleda vse najpomembnejše organe otroka in njihov normalen razvoj. Na tem pregledu se baje tudi dokončno določi PDP. V večini primerov ti lahko G, če želiš, pove kakšnega spola je otrok. Zgodi se lahko tudi, da se zaradi položaja otroka ne razloči natančno spol. To preizkavo naj bi nosečnice imele okoli 20.tedna.
Evo, toliko vem zaenkrat, več pa vam povem drugi teden :bravo:
Moj dojenček tudi že občasno brca - meni se zdi kot da se kotali okoli svoje osi ali dela prevale :)-
Lp in en virtualni pobožek vsem bušijem 9nebesa
cuma

hajdi21 -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 19:16:35)

Hvala vsem za izčrpne odgovore.

Minka,

meni je moja ginekologinja sama omenila, da obstaja tudi ta pregled - morfologija, ki pa ga ona ne opravlja, baje je samoplačniški, če se zanj odločiš kje drugje. Razen verjetno, če imaš kakšne težave ali kaj podobnega.

Slišala sem za SG, da so bile punce ful zadovoljne.
Verjetno bom šla kar tja.

Lp vsem :nosecka:,

Hajdi21

Anonimen -> Decemberke....kuku,kje ste? (4.7.2005 21:13:39)

Punce, morfologija je eden izmed dveh UZ, ki nam pripada v vsakem primeru. In g. je dolžen to naredit, ali pa dat napotnico. NE vem, zakaj ne bi vsak tega delal, saj UZ pa menda ja vsak ima. NE rabi nobene posebne opreme in nobene licence (kot za NS).
Mogoče samo tega posebej ne omenjajo, čeprav bi bilo fajn, da vam prej povejo in takrat pripeljete svoje :love:.

Anonimen -> Decemberke....kuku,kje ste? (5.7.2005 1:37:08)

Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

Tudi jaz sem tukaj... Na naslednji pregled (3.) sem naročena 12.07.2005, ko bom noseča točno 16 tednov (od dneva zanositve, od prvega dneva zadnje menstruacije pa cca. 18-19 tednov).
Ko me je ginekologinja naročala na pregled, mi ni omenjala nobene morfologije, ampak glede na višino moje nosečnosti je najbrž še prezgodaj, saj berem, da se ta pregled dela cca. okrog 20.tedna. Tako, da to verjetno lahko pričakujem šele avgusta.
Mislim pa, da ne bom do takrat zdržala, ne da bi spet videla moje malo bitjece. Imate kakšno idejo, kako naj ginekologinjo prepričam, da me prej pošlje na dodaten ultrazvok? Saj vem, da drugače obstajajo samoplačniški, ampak v teh 4-ih mesecih sem že toliko stvari plačala, da res ne bi več...
Brce, ja... Glede na to, da sem enkrat že bila noseča, vem, kako je to. In sem prepričana, da sem tiste prve, rahle "metuljčke" začutila 2. julija ob 23:15. Sem namerno pogledala takrat na uro in si zapomnila datum... Potem pa so se podobni "premiki" še nekajkrat ponovili...
Ker doma ne premorem tehtnice (do sedaj je nismo potrebovali, saj se teža v številkah nikomur ne zdi pomembna), nimam pojma, koliko sem se zredila do sedaj. Ampak do 2. pregledA, ki sem ga imela 7.junija, sem se zredila za 2 kilograma, pa sem bila takrat noseča 11 tednov in 4 dneve.
Prsi so mi, hvala Bogu, nehale rasti. Pošteno me je že zaskrbelo, da bom morala nedrčke menjavati vsak mesec... To ni majhen strošek!

Pa-pa!

Yasminka -> Decemberke....kuku,kje ste? (5.7.2005 7:05:38)

Hola!
Spremljam vaso debato o morfologiji. Moram rect, da se nisem slisala zanjo :ups:. Verjetno bom na naslednjem pregledu (28.7.) kaj vec zvedela. Je pa moja G. tako navdusena da mi vsakic naredi UZ.
Drugace pa se je koncno zacel dopust. :duda: se ne cutim, me pa vsak vecer nekaj hecno zbada v maternici (sirjenje?). Kilce so se po prvih sokih ustavile in sem sedaj ze en mesec na +6. Prsi so tud nehale rast - sem prav srecna, saj so sle za 3 kosarce gor in sem na maksimumu stevilke. Ta vikend gremo na morje in komaj cakam, da mal zaplavam :sloncek:.
Pozdravcek
Y (15t)

gabie -> Decemberke....kuku,kje ste? (7.7.2005 22:36:33)

Ojla,
tudi jaz spadam k vam decembrke....Sem v 16tednu, meni ginekolog sploh ne omeni morfologije in ne vem kaj točno je to? Ali je to še bolj podroben pregled kot nuhalna? Moj G se je full razjezil, ko sem mu povedala, da sem delala nuhalno svetlino..sploh ne "štekam" zakaj, saj sem si sama plačala...tako da ne verjamem, da mi bo morfologijo kaj omenil....ali katera ve, kam se lahko naročiš samoplačniško, ali je to sploh potrebno? Sem namreč iz Obale...
Drugače pa sem OK., otročka še nisem začutla, vsaj mislim, da nisem zgrešila,kašen občutek je to?
Lp,
Gaby

Stran: [1]