Pikicapokica6 -> RE: alergija na kravje mleko (26.2.2010 16:13:19)
|
Pri nas se tudi ukvarjamo z enako težavo, kot jo imaš ti. Punčka bo sicer zdaj stara 10 mesecev, ampak kravjega mleka ni prenesla že kot novorojenka, zato sem bila na strogi dieti. Enako kot ti sem pred tem popila tudi liter mleka na dan, potem pa ....konec! Nekako sem se navadila. Na začetku je bilo nerodno, ker nisem imela pojma, kaj to sploh pomeni, katero hrano lahko, katere ne....In res, če ne pogledaš dobro, z lahkoto kupiš hrano, ki vsebuje mleko. Pri nas se je alergija kazala kot zelo hudi krči in driska. Ko sem šla na dieto, je blo ok. Potem pa sem pri sedmih mesecih začela spet piti mleko, vendar sveže prekuhano. Dva meseca je blo ok, zdaj pa spet, kot iz lufta, je prišla alergija na plano. Postala je vsa lisasta, zatekla. Bila je nemirna, jokava. Dobila je injekcijo in zdaj sva na dieti obe, ker jo še vedno dojim, flaške pa niti pod razno ne sprejme. Kupila sem najmanj 10 različnih, pa je tak protest vedno, da jo od joka skoraj konec. Poskušam po žlički, pa tudi to ni preveč uspešno. Najbolj pa mi je hudo zato, ker je punčka od vsega najrajš imela prav mlečne kašice, pa skutke in jogurte.... Alergije pa nihče v družini nima - niti po moji, niti po moževi strani. Niti eden ni alergičen na kakšno hrano. Samo navadit se mormo s tem živet, pa bo.
|
|
|
|