Božička09
|
Ojla, tudi jaz nekako nisem navdušena nad porodnišnico, sploh zaradi rutine in hitenja etc ... Lahko, da bom imela srečo in ne bo tako, a vseeno bi izbrala porodni center, če bi ga imeli na voljo. Moj me v Avstrijo ne pusti, češ, da slovenskim zdravnikom bolj zaupa, tudi prav - sumim, da zato, ker njegova sestra dela na UKC. Skratka, želim si poroda pri katerem bodo ob meni ljudje, ki jih poznam dlje kot pet minut, ljudi, ki jim rojstvo mojega deteta ne bo zgolj 'en izmed mnogih'. Hočem, da se mali rodi meni sproščeni, da bo tudi zanj vse lažje, že tako ga čaka šok - iz tople maternice na umetno svetlobo, gužbo, ropot etc. Kaj vem. Ja, tista statistika na POPu je pa itak ... Da te srat prime, no. Ne vem, kako bo potekalo rojstvo mojega sončka, a želim si, da se lahko prosto gibljem, čepim, klečim, ležim, sem na vseh štirih ali pa na glavi, če mi v danem trenutku tako paše. Nočem pa, da me zabašejo na posteljo v ležeč položaj, mi pristiskajo na trebuh in vse ostalo. Kaj pa lahko narediš, ko si enkrat tam in se njim slučajno kam mudi? Mogoče narobe obsojam in se motim. Upam. A rojstvo je meni dogodek, ki se zgodi enkrat, dvakrat v življenju, ne desetkrat dnevno.
|