Nizek pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Nizek pritisk (4.7.2005 8:10:19)

Zanima me kaj pomaga zoper nizek pritisk (ki ga imam mimogrede že prirojenega). Ker me non-stop boli glava, vrti se mi in včasih zanaša kot pijanca? Kava mi ne pomaga kaj dosti. (sem že imuna na kavo)

Primoza -> Nizek pritisk (4.7.2005 8:23:34)

Morda čaj bele omele, če si že hočete uravnavati pritisk. Saj drugače ni nič narobe z nizkim pritiskom, imajo ga vsi vzdržljivostni športniki.

Anonimen -> Nizek pritisk (4.7.2005 8:32:14)

Sej vem, da ni nevaren, ampak zdaj med nosečnostjo je zgleda še nižji in me nenehno boli glava, vrtoglavica me daje...

rija -> Nizek pritisk (4.7.2005 8:32:23)

Caffee, jaz sem imela vedno zelo nizek pritisk, pa tudi zelo nizko telesno temperaturo. Nosečnost pa mi je vse lepo pošlihtala. Kaj dosti ne moreš storiti: kava, rdeče vino(????),...ampak meni to prej ni kaj prida pomagalo...

Primoza -> Nizek pritisk (4.7.2005 8:34:16)

No potem pa bela omela ni primerna - ni za nosečnice!

petra.horzi -> Nizek pritisk (4.7.2005 10:26:50)

sam tekočina! velik tekočine
jz mam tud ful nizk pritisk žže zmeri (100/60)
mi je tud zdravnica rekla da morm sam čimveč pit, sploh zdej poleti k je še hujš k so žile razširjene
upam da bo kej bolš
pa če se ti začne vrtet, se morš nujno ustavt, če je možno se ulešt, al pa vsaj usest oz. počepnt, pa pol zlo počasi vstat
k jz sm zarad pritiska že 4x skupi padla in zdej si tega ne smem več privoščit
mejte se
caw

baguSka -> Nizek pritisk (4.7.2005 10:31:55)

Draga Caffe:

- čimveč zmernega gibanja
- čimveč tekočine
- čimmanj kave - ampak 'obvezno eno dan'
- kozarček črnega vina
- rdeča pesa
- jetrca (ta baje še posebi pomagajo)

Upam da ti bo kmalu bolje.:rozica:

Anonimen -> Nizek pritisk (4.7.2005 11:07:17)

Punce,hvala za nasvete! Meni je gin. svetovala naj jem čips, ampak kaj, ko mi gre že misel nanj na bruhanje :)-:)-

baguSka -> Nizek pritisk (4.7.2005 11:48:15)

a veš da sm glih to hotla napisat ;)

čips in cocacola 8)

simonas -> Nizek pritisk (4.7.2005 14:10:14)

Tudi mene muči nizek pritisk in vrtoglavica. Ni ugodno, še posebej ko sem v službi ne. Pa tudi ne vem kako bi si pomagala. Kava mi totalka smrdi, vino tudi, coca cole menda ne bi smela pit... Užas...

Simona

MatMaj -> Nizek pritisk (12.7.2005 12:25:51)

Lep pozdrav! Jaz sem zaposlena v trgovini in ravno zaradi nizkega pritiska sem že v bolniški.Zdravnica mi je rekla, da za visok pritisk obstaja ogromno zdravil, za nizkega pa samo eno in tega nosečnica nikakor ne sme jesti. Sama si z hrano baje pritiska dvignit ne morem, samo kava ga dvigne malenkost pa še to samo za kratek čas. Torej, ko se ti začne vrtet je najbolje, da se vležeš ali pa vsaj vsedeš. Ogromno moraš počivat in se seveda, kar je nam še posebej logično, zelo pazit. Zdaj ko je poletje in bo bolj vroče bo še huje. Pritisk še boj pade in obstaja več možnosti, da se ti več vrti ali pa celo padeš v nezavest. Moj pritisk je nekje v povprečju 95/48. Čuvajte se punce, saj to so naši otroci!!!
LP:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]