|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Eno vprašanje glede darilne pogodbe
3.7.2005 23:20:19   
Anonimen
Na mojega :love: bi rada prepisala nov avto. Zanima me, ali moram z njim sklenit darilno pogodbo, če jo sploh lahko skleneva, glede na to, da živiva kot koruznika na istem naslovu?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
3.7.2005 23:22:36   
Anonimen
Aja, še to sem pozabla - on pa bi isto naredil z njegovo staro kripo - jo prepisal name. Raje ne sprašujte, zakaj imava takšne kolobocije, gre se samo za najino skupno korist glede zavarovalnice.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.7.2005 23:26:19   
Gina
Če sta že dalj časa na istem naslovu, štejeta za izvenzakonsko zvezo, ki je izenačena z zakonsko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.7.2005 23:31:21   
Anonimen
Na istem naslovu sva eno leto in dva meseca.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2005 7:50:51   
Anonimen
V knjigarni se kupi obrazec Darilna pogodba, izpolnita jo in gresta k notarju overit. Overitev stane cca. 3.000-, nato greš na davčno odmerit davek od prejetega darila.Ko plačaš davek, ti pogodbo ožigosajo. S to pogodbo gre potem tvoj (in ti) odjavit avto od starega lastnika in prijavit na novega lastnika. S tem, da moram povedat, da ima davčna neke standarde glede vrednosti avtomobilov, tako, da ne bosta plačala nič manjšega davka, tudi če napišeta da je avto vreden 10.000,00 SIT. No ja...sicer pa davek na avto kot darilo ne pride nevemkaj visok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.7.2005 8:51:22   
Anonimen
Caffe, super, hvala ti!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.7.2005 9:12:00   
Gina
Caffee, a si ti zihr, da se plača davek od darilne pogodbe, če gre za partnerja? Pri nepremičnini se plača samo taksa, davka več ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2005 9:31:46   
soncece24
Če gre za avto, se pogodba overi na občini in stane 256 sit (vsaj pred 4m). Mislim pa da če ne gre za neke ne vem kake vrednosti in če vse nardiš pri posredniku (se da vse zmenit), je skor isto če nardiš kupoprodajno pogodbo. Tam plačaš 1% od vrednosti (pri posredniku).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2005 10:56:28   
Anonimen
Ja, sem čisto pozabila, da je možno overjat tudi na občini. Pa veliko ceneje je. Gina, davek se ne plačuje kadar gre za pravne posle med zakoncema ali sorodnikov starš-otrok, brat-sestra. Gina,izven zakonska zveza se nekako "izenači" šele ko imata partnerja prijavljen skupni naslov in skupno gospodinjstvo več kot 2 leti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.7.2005 11:00:35   
Anonimen
sončece, tudi to je varianta. Skutica malo se pozanimaj kaj se bolj splača - kupoprodajna ali darilna (zaradi davka). Sicer se tudi od kupoprodajne plača davek...vendar ne vem koliko znaša razlika med njima.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.7.2005 11:04:49   
Gina
Ne vem, če bo to o dveh letih čisto držalo. Meni so rekli na dursu, da je eno leto. Odvetnik mi je pa rekel, da lahko dokazujejo celo prej, če bi radi, da pa v bistvu ni določeno. tako da se lahko kar zmišljujejo. Če jim paše je 2 leti, če jim paše pol leta je pa pol, kar je pač upravnim organom ljubše in bolj ugodno. Samo mislim, da še vedno velja načeloma 1 leto. Jaz sem po enem letu lahko mirno uveljavljala izvenzakonsko za neke reči na davkariji. Torej jo najbrž tudi ona lahko, da ni treba davka plačat, to sem mislila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.7.2005 11:44:46   
Anonimen
Aha, ja sej je možno, pa če si imela tako izkušnjo, potem pa že drži...sicer kolikor se spomnim, ko sem nazadnje brala Z o družinskih razmerjih in zakonski zvezi je nekje pisalo 2 leti. Sej lahko, da je prišlo vmes do kake spremembe-tega res ne vem..Je pa res, da nekako ni nekega določenega obdobja za katero se šteje kdaj se zveza izenači z zakonsko zvezo. Ta dvoletni rok je nekako bolj določen za spore med partnerjema (zakoncema) Ravno zaradi tega se organi lako "zmišljujejo" vsak po svoje...Splača se dokazat izven zakonsko razmerje - nekaj se bo pa le "prišparalo".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?