Driska-je to alergija? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

klemenka -> Driska-je to alergija? (10.2.2010 10:55:55)

Moj 11 mesečni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima že 14 dni drisko! Klicala sem pediatrinjo(po enem tednu), ki je rekla da je verjetno viroza in da naj bi se v enem tednu umirilo, vendar se ni. Prej je kakal do 5-krat dnevno, zdaj pa po vsakem obroku in to driskasto rumeno, včasih zelenkasto, vedno pa tekoče. Se ne dojiva več, dva meseca je bil na Aptamilu2, kakal je tudi prej do 3 krat dnevno, bolj tekoče. Pred enim tednom sem začela z uvajanjem mlečnih izdelkov in mislim, da je to razlog težav. Fantek ima ritko čist vneto, zato ga imamo čimveč brez pleničke.Je primerno razpoložen, nič se ne napenja, nikjer nima pikic ali AD, razen rdeče rite. Zdaj smo poskusli z Aptamilom za alergike, črtali ml. izdelke, pa da vidimo če je to to. Počakam še par dni, potem grem k pediatrinji po napotnico.
Je imela katera podoben primer, torej driska brez kožnih izpuščajev, pa dokazano alergijo?
Koliko časa bi trajalo da prideva na teste? Malo sem brala na forumih, da si v zasebni ambulanti Voduškove hitreje na vrsti? A to je potem samoplačniško? Hvala za odgovore

x_srečka_x -> RE: Driska-je to alergija? (10.2.2010 11:01:34)

lLinex si mu že probala dati? Pri moji se je potem vedno ustavilo.

ledenaa -> RE: Driska-je to alergija? (10.2.2010 13:07:53)

Če je imel kakšno virozo-kar je možno se lahko naredi začasna intoleranca na laktozo recimo

klemenka -> RE: Driska-je to alergija? (10.2.2010 15:33:32)

Ja, od včeraj naprej mu dajem kapljice Bio Gaia po nasvetu farmacevtke.
Kako pa se naredi intoleranca na laktozo?Ker zaenkrat pijemo mleko za alergike, mlečne izdelke smo črtali, ali je to dovolj ali je potrebno še kaj?

kalypso -> RE: Driska-je to alergija? (10.2.2010 15:56:50)

mi smo imeli podobne težave, driska, odvajanje tudi 10x dnevno, sluz, občasno tudi kri. Kakšen teden traja, da se stanje začne popravljat po Apt. ADC če je alergija. pri nas se je stanje popravilo do te mere, da kaka nekje 2x na dan, malo bolj kašasto, je pa še vedno sluzavo in malo zelenkasto. baje lahko traja tudi do mesec ali še več, da se telo prečisti mlečnih beljakovin.

kalypso -> RE: Driska-je to alergija? (10.2.2010 16:00:35)

še nekaj... js nisem vedla dokler nisem bla v taki situaciji: mleko je v ogromno živilih, tudi v kruhu (mi smo kupovali Sparovega vaškega temnega, tam sigurno ni ml. izdelkov), pecivo, torte, keksi, pudingi,.... pa še v kakšnih že pripravljenih izdelkih. pri nas je že blo tako hudo, da je imel že tako razdraženo in vneto črevo, da mu je že najmanjša količina mleka škodila.
margarino smo imeli Vitaquel, vse ostalo smo črtali. nobenega sira, hrenavk, salam (razen pišč. prsa v ovitku), smetane... NIČ! res pa je da sem dieto imela jaz, ker sem še dojila, zdaj je samo na Apt. ADC.

naraščaj -> RE: Driska-je to alergija? (12.2.2010 13:01:26)

Hojla,

pri nas je bila podobna situacija samo driska brez kožnih ali drugih sprememb.

Začelo se je pa po preboleli eni črevesni virozi in malo pred tem pa smo začeli tudi z uživanjem izdelkov iz KM, ne pa samega mleka, ker sva še takrat tudi dojili. To je bilo poleti, nato smo morali bit preventivno na dieti brez KM, jajc in pšenice ter samo jabolko in banane cca 1-2m. Katastrofa. Ker ni bilo boljše so nas nato napotil na testiranje ( je trajalo, da smo prišli na vrsto cca 2-3m) , ki je pokazalo alergijo na KM. Po 1,5 letu ima še vedno alergijo, zdej mamo ponovno kontrolo in upam, čeprav verjetn zaman, na boljše izvide. Bili smo tudi na bioresonanci pred potrditvijo in smo opravili malo manj kot 10 terapij, pa ni bilo boljš, Je bil krvni test pozitiven.
Je pa res, da se mi strogo držimo diete brez mleka in se izogibamo tudi vsem izdelkom, ki vsebujejo sledove (izjemoma kakšno stvar poje).
Trajalo je pa skor 3mesece po strogi dieti, da se je blato popravlo.
Zdej gre v vrtec in upam, da bodo tudi tam tako dosledni in prebrali vsako deklaracijo preden ji bodo dali kaj za jest.

Toliko od mene

klemenka -> RE: Driska-je to alergija? (12.2.2010 14:09:05)

No, da poročam: pri nas se je tretji dan po ukinitvi vseh mlečnih izdelkov driska umirila, včeraj je kakal trikrat. Danes šele enkrat. Pojavil se je pa drug problem: odkar pijeva ta Aptamil za alergike, se mu dviguje (pa ne med hranjenjem, ga brez problema pije) in pa zjutraj je bruhal malce želodčne kisline. Kaj sedaj? Razmišljam da bi čez vikend nadaljevala s tem, če ne bo bolje pa prekinila in nadaljevala z Alernovo(upam da sem prav napisala).
Kako je potem z Voduškovo, ali bi pri njej prej opravila teste kot na Pediatrični? Sem prepričana da je pri nas krivo mleko, vem pa da testi dostikrat zatajijo, predvsem pri alergiji na mleko.

Stran: [1]