Sab Simplex (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


goga74 -> Sab Simplex (3.7.2005 14:57:59)

Spet sem jaz. Ker našega malčka mučijo krči,običajno med 18-20h, sem mu do sedaj dajala omenjene kapljice popoldan. Danes pa ga je mučilo že dopoldan in sem mu dala 15kapljic ob dvanajstih. Mu lahko dam popoldsn ponovno kapljice? V navodilih samo piše koliko kapljic naenkrat, nič pa kolikokrat na dan.




lijalija -> Sab Simplex (3.7.2005 18:55:01)

Najbrž ste problem že rešili. Jaz bi mu dala ponovno 10 ali 15 kapljic tudi če jih je dobil že enkrat zjutraj. Saj vsi pravijo, da so te kapljice bolj "Blažev žegenj" kot kaj drugega. Sicer se moraš sama odločiti vendar jaz pri tem nisem komplicirala. Čim manj krčev. :)




dinika -> Sab Simplex (3.7.2005 21:45:04)

Nam so jih v bolnici predpisali pred vsakim obrokom. Torej 6× na dan.




Naty*Taja -> Sab Simplex (3.7.2005 22:51:12)

Sam, da ti ga zaradi kapljic ne bo še bolj zvijalo, tako kot našega! Če ima pa vsak dan ob isti uri,so to kolike in najbolj pomaga zibanje, in prigovarjanje, sab simplex pa bolj mal! Vsaj pri nas je bilo tako.




povhek -> Sab Simplex (9.7.2005 9:24:30)

vrž te kapljice stran, ker itak nič ne pomagajo, škoda vsakega denarja.Itak pa učinkujejo šele po parih urah za kako uro!!!!




DadyO -> Sab Simplex (12.7.2005 14:22:26)

Večina staršev narobe dozira kapljice - tudi ti goga.ž

Sab simplex kapljice delujejo dobro le takrat, ko jih malčku ponudimo precej pred (do 15 min) ali pa takoj pred hranjenjem.

Otroci so namreč zelo preprosto "naštelani".

Primer: Če odstranimo dojenčku pleničko, vidimo, da takoj ko začne piti npr. čaj ali pa ob pitju, najkasneje pa takoj po tem prične lulat. To je refleksna reakcija, ki se jo otroci naučijo obvladovati šele precej po prvem letu starosti.

Isto je s kakanjem.
Takoj ko otrok prične sesati mleko, se mu zbudi prebava in začne s črevesnimi krči "potiskati" vsebino črevesja naprej. Če je v črevesju zrak - ti krči bolijo, če pa zraka ni, se malček pokaka z "nasmeškom".
Ker SAB SIMPLEX (ali lefaxin ali vetrne kapljice ali komarček itd.) deluje tako, da preprečuje nastanek črevesnih plinov - torej zraka v črevesju, otroka pri kakanju nič ne boli.
Je pa res tako da mora biti SAB SIMPLEX pomešan med vsebino črevesja, da deluje. Torej naknadno dajanje SAB SIMPLEXA nima nikakršnega takojšnjega učinka, in malčke mučijo krči.

Je pa problem s tistim zrakom, ki ga mali poje med hranjenjem. Tistega SAB S. ne more odstraniti, zato je podiranje kupčka zelo priporočeno ravnanje.:ups:




alpog -> Sab Simplex (16.8.2005 17:43:00)

Moja izkušnja s kapljicami - jaz sem jih dajala takrat, ko so se začeli krči. Čez 10 minut je malčku vidno odleglo! Seveda pomagajo!:muca::muca::muca:




Stran: [1]