Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 9.2.2010 19:46:41
|
|
|
|
benika
|
Ko trebuh otrdi, ga ne zgrešiš. Cel trebuh se napne in postane čisto trd. Načeloma ne boli, je pa zelo neprijetno.
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 9.2.2010 19:49:15
|
|
|
|
Čebel@
|
nosečniški trebušček itak ni mehek na otip(kot recimo če imaš šlavf okoli pasu).......otrdevanje boš pa dobro čutila ker je malenkost moteče
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 9.2.2010 19:50:18
|
|
|
|
legenda_m
|
uf hvala. počutje prec bolš
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 9.2.2010 19:50:37
|
|
|
|
seya
|
Ma ne vem, meni občasno otrdi, ampak tega nikakor ne občutim kot neprijeten občutek. Morda kot eno napetost v tistem predelu, večinoma (sploh v začetnih tednih otrdevanja, tam od 26. tedna dalje) pa sploh nisem nič čutila, ampak sem si slučajno zatipala, ko sem se dotaknila trebuha. Zdaj (sem v 39. tednu) pa kot rečeno - občutim kot eno napetost, ampak daleč od kakršnegakoli nelagodja. Je pa to verjetno različno od posameznice do posameznice.
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 9.2.2010 19:51:44
|
|
|
|
misamuk
|
Meni je trebuh otrdeval non stop. Začutila sem pa to kot da bi se mi začel zategovati/cementirati od znotraj proti koži, potem je bil nekaj časa čisto napet, nakar sem začutila, da popušča. Ne vem, če sem razumljivo napisala Je pa tko, kot je napisala gor Čebel@, itak nosečniški trebušnik ni mehak kot salo, ampak konstantno napet in čvrst. Ko zatrdi pa res postane kot kamen.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.2.2010 19:52:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 9.2.2010 20:34:22
|
|
|
|
divans1
|
Hmmmm, jst sm v 26. tednu, pa pri sebi še nisem tega opazila.... Kdaj pa naj bi začel otrdevat in zakaj otrdeva?
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 9.2.2010 20:42:49
|
|
|
|
carly
|
Ja men se tudi zdi en tak neprijeten občutek, kot kakšen krč, samo ne boleče, pa čisto trd trebuh potem pa prov čutiš ko se sprosti.Pa lahko se zgodi da tudi samo na eni strani otrdi ni nujno da čist cel.
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 10.2.2010 8:37:03
|
|
|
|
ribica.
|
divans, saj ni nujno da ti bo otrdeval. Res je da se to dogaja večini nosečnic, amapk je pa možno da se ti ne zgodi. Meni se v 1. nosečnosti ni zgodilo niti enkrat, sploh nisem vedla o čem folk to govori. Pri drugi nosečnosti pa sem ugotovila, okrog 20. tedna.
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 10.2.2010 11:12:53
|
|
|
|
divans1
|
Zakaj pa pride do otrdevanja?
|
|
|
|
RE: kako začutite otrdevanje trebuha 10.2.2010 11:57:47
|
|
|
|
legenda_m
|
ja no jst od znotr ne otrdevam zaenkrat. mislm ne občutm trdega trebuha tko kot ste opisale od znotri, edin včasih po . sam pol popusti, ok sam brez panike, hvala za pojasnila. divans1 hm zakaj pride do otrdevanja? to so kokr krči maternice in so neškodljivi za nosečnice z zaprtim mv. lahko preidejo v prave popadke... krči (ne samo v maternici) lahko nastanejo tudi zaradi pomanjkanja magnezija. tko da ene lajšajo to s pitjem magnesola, donata, jst pijem donat, tko da krči nasploh pr men niso težave, no me je pa kolegica učer k me je prjela za trebuh (starejša s tremi otroki) dodobra prestrašla, itak se mi pa zdi da me prestraš že sam najmanjši špikec. groza. po en stran res komi čakam da rodim, no sj pol bojo pa druge stvari. v glavnem je pa bolš mal povprašat preden se fejst drama nardi ane. divans upam da sm ti mal odgovorila, če ne pa poguglej al pa v kkšno knjigo poglej za podrobnejšemi podatiki.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?