pomlad08 -> RE: ponavljanje imen v sorodstvu in med prijatelji (9.2.2010 13:14:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: melanija Jaz si to predstavljam tako, da vsakokrat ko omeniš otroka moraš obvezno tudi povedat katerega npr. mojega ali ta od moje sorodnice npr. Vedno bo bil otrok od nekoga v pogovoru. Nikoli ne boš mogla reči npr. Erik je naredil to in to - in vsi bodo točno vedeli za koga se gre. Če je pa v sorodstvu več otrok s tem imenom pa boš morala vedno specificirat kateri Erik. no ja, saj večina staršev večino časa govori o svojem otroku, ne o otroku od nevemkatere moževe sestrične. sploh pa, če je tvoj erik star 1 leto, un pa 4, pa rečeš možu: "ej, eriku so prilezle ven trojke!", mislim, da ni treba glih poudarjat, čigavemu eriku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] skratka, jaz se pri izbiri imen niti slučajno ne oziram na pojavljanje imena med prijatelji ali sorodniki. z njimi preživim itak relativno malo časa (z najbližjimi sorodniki 2 uri na teden, to je cca. 1% vse ur v tednu), takrat se bomo pa že znajdli, tud če bosta 2 erika skakala naokrog.
|
|
|
|