miša24 -> RE: Žalostna (12.2.2010 17:04:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: storžek Kar je za moje starše bilo tako moteče je bila njegova direktnost, in morda da daje v življenju večjo prednost kreativnosti, ustvarjanju, ...kot pa klasičnim vzorcem (faks, redna služba, dober avto….). Ko sva se takrat razhajala je bila to za moje starše „dobra novica", dobra za njih, a mene je bolelo. Veš, ob takšnem opisu zeta, bi tud meni padel mrak na oči. Se mi zdi da si malo olepšala situacijo glede partnerja. Lahko bi rekla, da njegova direktnost sodi v kr fajn obliko žalejenja in tebe in tvojih staršev. V službo hodi, če mu je všeč, če ne, pač ne. In starše skrbi, da mu boš služabnica, ki bo skrbela od denarja do ......vsega Če se motim, se opravičujem, ampak nekako se mi zdi da tvoja starša upravičeno skrbi. Ne gre za to, če ima faks, dober avto, redno službo...gre za njegovo ambicijo v smeri, da želi delat in s tabo skrbet za družino. starša očitno imata občutek, da tega ni sposoben. Odločila si se za življenje z njim, dobila bosta otroka. Staršem povej odločno, veselo in ne prestrašeno. Onadva se tako obnašata do tebe, ker si premila in neodločna. Ko jima boš pokazala, da veš kaj hočeš, se bosta nehala vmešavat. Če boš pa mencala bosta takšna še naprej. Zdaj pa...al boš z drugega konca SLO pošiljala paketke in se skrivala ali pa jima stopila nasproti. če bi jaz mojima poslala paketek z dojnčkovimi čeveljčki, bi to pomenilo lepo presenečenje. V tvojem primeru pa izraža strah pred njima. jaz se strinjam s tem. "ne spada pod klasične vzorce-faks, služba".halo? če ni ravno "svetovno" znan pisatelj, oziroma umetnik je to samo olepševanje za "luftarja".
|
|
|
|