RE: Žalostna (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

baguSka -> RE: Žalostna (9.2.2010 12:30:36)

starša se samo obnašata tako kot jima dovoliš

... TI da se obnasata do tebe... in JA - naredi temu konec TI!!

Nattoule -> RE: Žalostna (9.2.2010 12:47:23)

Ojej, tole pa ni prevec prijetna situacija.

Meni se je enkrat zgodilo obratno in sicer je moj moz nehal govorit z mojim ocetom. Je bila katastrofa in je trajalo eno leto, da se je situacija kolikor toliko umirila. Mi je bilo pa neizmerno hudo in sem to obema: ocetu, ki je bil del problema in mozu,ki je stvar zaostril povedala direktno in jima razlozila, da hudo je itak samo meni na koncu in da ce me imata rada bosta morala pac stisnit zobe in se sprejet. In je ratalo, pa sta oba zelo trmasta moska.

Moj nasvet bi bil odkrit in direketen pogovor in starsem razlozit, da razumes njihovo skrb in vse, ampak, da je situacija zdaj taksna, da si se ti odlocila za tega partnerja, ki bo tudi oce tvojih otrok in da pricakujes, da ga sprejmeta.

Kaj zelo zaostrovat situacijo tudi s tvoje strani pa mislim, da ne bi imelo zeljenega rezultata. So konec koncev tvoji starsi in jaz mislim, da si tudi nasi starsi kdaj zasluzijo malce vec potrpezljivosti in razumevanja z nase strani. Izjave tipa " ce ga ne sprejmejo si ne zasluzijo tvoje pozornosti..." se mi zdijo absurdne. Razmisli kako bi se ti pocutila, ce bi tvoji otroci tako reagirali na tvojo "srkb"(pa to ne pomeni, da se strinjam z reakcijo tvojih starsev, dalec od tega).

Torej veliko srece, ce ti rata cimprej razresi to, da bos imela lepso nosecnost in manj stresa.

baguSka -> RE: Žalostna (9.2.2010 12:49:59)

Izjave tipa " ce ga ne sprejmejo si ne zasluzijo tvoje pozornosti..." se mi zdijo absurdne.

Mogoce pa te izjave nisi najboljs razumela oz si jo vzela iz vsega konteksta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

poli* -> RE: Žalostna (9.2.2010 12:54:26)

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Storžek, ti si zrela ženska in ne deklica pr 20-tih, ki ne ve kaj je življenje.

Tako bedasto mišljenje bo tudi tvojega otroka pripeljalo do tega, da bo jamral po forumu, ker mamica enostavno ne bo razumela, da zna misliti s svojo glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

silvya -> RE: Žalostna (9.2.2010 16:31:29)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Lepo ste napisale - saj ni treba da ga vzljubijo, zgolj za neko sprejemanje in osnovno spoštovanje gre. Vam bom sporočila, mislim pa da bo kar pisemsko romala slikica z UZ, s pripisom (tudi tem da sama ne bom hodila dol) s podpisom obeh.

A pa si njim kdaj - kadarkoli to povedala???? Naj zacnejo sprejemat tebe in naj tebe zacnejo spostovati!!! Ker s tem ko ne sprejemajo tvojega partnerja, tud tebe ne. Zal!

In jaz osebno nebi NIKOLI pisno svojim starsem posiljala takih novic... Ce me hocejo in zelijo sprejet taksno kot sem - z vsemi mojimi pomanjkljivostmi ni vrednotami (v zivo) naj me, drugace pac niso vredni nobene novice od mene. Tako kot oni mene nebi sprejemal, tud jaz nebi mogla vec njih... Tuki se ne gre samo za nesprejemanje tvojega partnerja.

Se kar tukaj podpišem.

Colt -> RE: Žalostna (9.2.2010 17:15:08)

Storžek, jaz sem prepričan da je glavni problem v tvoji preveč upognjeni hrbtenici. (a storži majo hrbtenico?). Precej bolj konkretno se boš morala postaviti za SVOJO DRUŽINICO, če boš hotela stvari premakniti v malce bolj zdravo smer. Razumi da si sedaj v popolnoma drugačne položaju kot takrat ko si od staršev pobirala ''zapete'' vzorce in moraš vsako misel/obnašanje na takratno stanje prekiniti.

Pojdi naprej z dvignjeno glavo in jim dopovej da nisi več samo ti ena in edina, ampak da ste TRIJE. (okej ,če maš dvojčke, ste pač štirje) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pa srečno, G[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pelin -> RE: Žalostna (10.2.2010 15:54:05)

Storžek, mene pa tudi malo zanima, kaj si ti počela takrat, ko sta šla s tvojim za kratek čas narazen. Če si slučajno v vsej svoji žalosti klicarila in staršem tožila kako ti je hudo, sta skupaj s tabo seveda trpela tudi onadva. Saj ne rečem, da jim ne bi smela povedati. Odvisno je od tega, kako grozno prizadeta si se jim takrat zdela in koliko truda sta morda onadva morala vložiti v to, da si se ti malo pobrala. Poznam namreč primer, ko hči vedno ob družinskih težavah steče domov in jim razlaga vso svojo tragedijo, zraven krepko očrni svojega moža....čez slab teden, pa sta spet skupaj. Starši, ki so v vse to vpleteni, svojega " tamladega" ne marajo in hči je večkrat užaljena, ker zanj ne najdejo lepe besede. No, to je en primer bolj iz vidika staršev.
Seveda pa se strinjam z mojimi predhodnicami, ki so ti rekle, da pokaži svojo hrbtenico in poskusi doseči, da bi tvoji starši tvojega dragega vsaj prenašali, če ga že nimajo radi.

misamuk -> RE: Žalostna (10.2.2010 20:48:24)

Jaz bi kupila copatke, se preprosto vsedla v avto (ti in tvoj partner) in se odpeljala do staršev. Ko bosta pred vrati, ga ne bodo mogli zavrniti (bog ne daj, no, drugače se pač obrneš še ti).
Novico o otročku in copatke pa naj pove/izroči on (pa naj brzda humor, če tvoja mamo to malo moti). Jih bo malo omehčal [sm=jezicek.gif]
Ko bo vsega tega konec, pa potegni mamo (starše) na stran in ji odločno povej, da ste sedaj VEDNO ali vsi trije ali nobeden. In potem se tega drži.
Srečno.

Anonimen -> RE: Žalostna (10.2.2010 20:52:51)

Novico o otročku in copatke pa naj pove/izroči on

Anonimen -> RE: Žalostna (10.2.2010 20:55:15)

pa 100%-mi podpis pod pelin!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

dober odgovor!

muška -> RE: Žalostna (10.2.2010 21:50:25)

Mislim po pošti pošiljat UZ sliko oz. copatke z nekim pripisom, hvala lepa. Da sem jaz starš in da dobim tako pošto sory, ne bi bila ravno navdušena. A ni bolj simpl poklicat, povedat tak pa tak je, noseča sem... in tako dalje, ali pa se enostavno vsest v avto in odpeljat?

Mislim, kaj boš dosegla s pošto? Samo to, da boš prisilila starša, da te onadva prva pokličeta, to ti je OK?  Brezveze. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

barika -> RE: Žalostna (10.2.2010 23:24:46)

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

se strinjam z miško.

poleg tega ne kažeta spoštovanja do tebe, ker ne spoštujeta tvoje odločitve. sama se ne bi odzivala na enojna vabila in bi dala to jasno vedet.

podpis pod miško in veselko.

barika -> RE: Žalostna (10.2.2010 23:39:30)

s tvojim pojdita na izlet. preposto, usedita se v avto, pojdita do staršev, povejta, kako in kaj je na stvari. Če novico sprejmeta super, če pa ne, se obrnita in pojdita ... ampak jaz osebno se v tem primeru niti ne bi več trudila glede staršev.
Pa prej se pripravi na to, da bo velika verjetnost, da boš razočarana in jezna na starša

tvoje življenje, tvoje odločitve in če si se odločila zanj  in  za otroka z njim, ga imaš rada ...vztrajaj in se ne pusti staršema, da tako ravnata s teboj

srečno

Misek -> RE: Žalostna (11.2.2010 0:30:17)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

starša se samo obnašata tako kot jima dovoliš

... TI da se obnasata do tebe... in JA - naredi temu konec TI!!

Na tvojem mestu....
bi napisala pismo starsema in zapisala vse, kar si napisala tukaj. O lastnih custvih, o tem, da tebe boli, o tem, da ves, da skrbijo zate. Zelo lepo si vse to napisala.
Razgovor pozneje, sedaj bi jima (tu zaradi njihove zapetosti) pustila cas, da lahko veckrat preberejo,. premislijo, prezvecijo ipd...
Copatka in slike UZ ne bi posiljala... ce ne zaradi njih, potem zaradi sebe.

alpog -> RE: Žalostna (12.2.2010 13:40:19)

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

Nekateri starši žal ne dojamejo, da so njihovi otroci odrasli in sami odgovorni za svoje preživetje in srečo. Ti boš živela s partnerjem v dobrem in slabem in glavno je, da se ob njem počutiš varno in ljubljeno. Konec koncev boš ti živela z njim, ne tvoji starši. Mama ne bo živela z njim, tako da nima pravoglasanja. Bi bilo pa dobrodošlo, da ga sprejmejo (kot je napisala miska, ni potrebe, da ga vzljubita). Starši so svoj del "vzgoje" opravili, zdaj je na njih, da sprejmejo tvoje odločitve. Sooči jo z dejstvom in ne sprašuj za privolitev. Pol naj pa jasno in glasno povesta ali ga bosta sprejela ali mulo kuhala.

Se podpišem! Saj vendar nismo v srednjem veku! A tvoja MAMI sploh ve, da je zaradi tega tudi tebi hudo? Da ti zdaj ona povzroča bolečino?

miša24 -> RE: Žalostna (12.2.2010 17:04:53)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: storžek

Kar je za moje starše bilo tako moteče je bila njegova direktnost, in morda da daje v življenju večjo prednost kreativnosti, ustvarjanju, ...kot pa klasičnim vzorcem (faks, redna služba, dober avto….). Ko sva se takrat razhajala je bila to za moje starše „dobra novica", dobra za njih, a mene je bolelo.

Veš, ob takšnem opisu zeta, bi tud meni padel mrak na oči. Se mi zdi da si malo olepšala situacijo glede partnerja. Lahko bi rekla, da njegova direktnost sodi v kr fajn obliko žalejenja in tebe in tvojih staršev. V službo hodi, če mu je všeč, če ne, pač ne. In starše skrbi, da mu boš služabnica, ki bo skrbela od denarja do ......vsega

Če se motim, se opravičujem, ampak nekako se mi zdi da tvoja starša upravičeno skrbi.  Ne gre za to, če ima faks, dober avto, redno službo...gre za njegovo ambicijo  v smeri, da  želi delat in s tabo skrbet za družino. starša očitno imata občutek, da tega ni sposoben.

Odločila si se za življenje z njim, dobila bosta otroka. Staršem povej odločno, veselo in ne prestrašeno. Onadva se tako obnašata do tebe, ker si premila in neodločna. Ko jima boš pokazala, da veš kaj hočeš, se bosta nehala vmešavat.
Če boš pa mencala bosta takšna še naprej.
Zdaj pa...al boš z drugega konca SLO pošiljala paketke in se skrivala ali pa jima stopila nasproti.
če bi jaz mojima poslala paketek z dojnčkovimi čeveljčki, bi to pomenilo lepo presenečenje. V tvojem primeru pa izraža strah pred njima.

jaz se strinjam s tem. "ne spada pod klasične vzorce-faks, služba".halo? če ni ravno "svetovno" znan pisatelj, oziroma umetnik je to samo olepševanje za "luftarja".

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]