vaney -> uspavanje 2 majhnih otrok (8.2.2010 21:04:57)
|
Zanima me, kakšen način imate za uspavanje dveh majhnih otrok? Če sem bolj natančna, enega malčka in enega dojenčka. Mi imamo doma 2 leti starega škrata, ki skoraj brez izjeme hodi spat okrog 19h (15 min gor/dol) že od začetka in s tem niti nismo imeli problemov. Poje večerjo, tuširat, umit zobe, spucat nos, pižama in v posteljico, kjer si razporedi cel živalski vrt, navije lunico, spije malo vode in po lupčkanju kmalu zaspi. Včasih ima dan, ko malo joka, kliče mamico in atija, ampak načeloma ni problema. Spi še vedno v otroški posteljici v svoji sobii, čeprav ima notri že veliko posteljo. Smo poskusili, pa ni šlo, očitno se še ne počuti dovolj varno. Zdaj pa v roku nekaj dni prihaja dojenček, pa ne vem, kakšen način uspavanja naj si umiislim, da bo čimbolj enostavno, ker bom tako podnevi kot ponoči veliko sama z njima (mož ima komplicirano izmensko delo). Najprej starejšega spravit spat ali najprej mlajšega zrihtat, pa naj starejši pomaga? Meni bi sicer najbolj ustrezalo, da bi šla oba istočasno spat, ampak...a je to sploh izvedljivo? Bo starejši sploh hotel zaspati, če mlajši še ne bo spal? Če bo en jokal, se bo drugi zbudil? Zaenkrat (upam, da je ta strah samo v moji glavi) mi vse skupaj zgleda kot kaos ponoči, ko en drugega zbujata z jokom, jaz pa sama doma... Skratka, kako naj se lotim stvari od začetka, da si ne bom naredila več dela in škode kot je treba? Hvala.
|
|
|
|