khurde -> RE: Januarčki in januarčice 2009 (16.6.2010 21:17:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha sam kaj hudiča naj zdaj jem?? jaz v bistvu jem kot običajno. če te zanima na splošno, pač smernice zdrave prehrane, ki naj bi veljale za vse, ne sam za gestacijski diabetes in tudi deluje pri nadzorovanju teže, če so ti to rekli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pri isi sem celo shujšala v zadnjem trimesečju, ko so me na dieto zarad sladkorne dal, ker sem precej bolj pazila na vse skup [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] - sadje je fajn jest zjutraj in zgodaj popoldne, zvečer bolj dvigne cukr v krvi kot čez dan, - zvečer je najbolj fajn kaj beljakovinskega, kak jogurt ipd., pa kos kruha, lahko tudi solato, če ti paše, sadje ni najboljša opcija, - za čez dan se najbolj priporoča zelenjava v kombinaciji s škrobom, če ogljikovih hidratov ne kombiniraš z vlakninami, načeloma cukr precej bolj naraste, - za malico pa kot ti paše... komot jabolko in jogurt, recimo, - pri obrokih se nikoli ne naješ do fula, nehaš jest, ko imaš filing, da si še malo lačen - potem gre cuker redko čez mejo, - testenine in riža ne razkuhaš - tudi to vpliva na cukr, - bolj nepredelana hrana - rjavi riž, polnozrnate zadeve - ima več vlaknin, zato zavirajo ogljikove hidrate pri dvigovanju glukoze v krvi, - en del ogljikovih hidratov nadomestiš z zelenjavo, - sladke zadeve načeloma manj vplivajo na kri kot škrobna živila... npr. čokolada ali sladoled znata manj dvignit cuker kot bela žemlja, ker vsebujeta več maščob in vse prehaja v kri bolj postopoma, - ješ kar ti paše; če se ti nekje v koncu možganov zdi, da še en košček krompirja ni fajn izbira, se mu probaj izognit, ker telo že ve, - če se ti neki nenormalno lušta, npr. 2 kepici sladoleda, greš na dve kepici, - izogibaš se vsem diabetičnim živilom z umetnim sladkorjem - je bolje pojesti košček temne čokolade, - več manjših obrokov, bolje jesti na dve uri ali dve uri in pol kot pa na štiri ali pet ur, - ko imaš obrok, si vzameš čas in ga poješ v kompletu - če skos neki po malem grickaš, cuker sploh nima šanse, da pade, - name sadje npr. ne vpliva, če ga ne jem zvečer, pa ga komot zjutraj pojem ogromno in imam ful pod mejo cuker, kakšne lahko totalno iz tira vrže že samo eno jabolko, tko da so to neke splošne smernice, pol pa človek itak sam ugotovi, kaj mu paše in kaj ne. sej možno, da sploh nimaš sladkorne, pa imaš več plodovnice zaradi česa drugega. samo je pa "dieta" vseeno fajn, ker ti pomaga pri uravnavanju telesne teže. so pa to bolj zadeve, k sem jih pri sebi opazila in mi je včer zdravnica rekla, da v grobem telo deluje tako pri vseh.
|
|
|
|