Najki -> RE: Januarčki in januarčice 2009 (13.6.2010 18:17:27)
|
marta82 Mogoce poskusi aktivnosti prilagoditi njegovemu urniku spanja zvecer. Ce pa si kje zunaj, pa imej pri roki stvar, ki ga asociira na posteljo, ksna ninica, verjetno imas vozicek, v katerem se lahko uleze, povej mu da bo sel kmalu spat, lahko ga tudi popestvas v narocju, dudico not, ce je navajen. Nekako zacni spalni ritual, ko pokaze znake agresije zaradi utrujenosti, predno preide v ihto. Ce mu das vedet, da bo kmalu lahko spal, se bo mogoce pomiril. Sicer pa poskusi biti v casu spanja doma ali pa imeti s sabo vozek za spanje. Ce pa casovno ne gre, pa mu privosci krajsi popoldanski pocitek, da bo zvecer zdrzal. Midva se pogosto zelo pozno vracava od tasce, ko bi moral mali ze par ur spati, pa ga damo spati na kavc al pa odhod kombiniramo z njegovo uro spanja in spi v avtu, potem ga pa samo prestavimo v posteljo. Prav tako spanje ob stirih oddela v avtu, ce pa gremo kam naprej, pa vzamemo velik voz, v katerem lahko spi in ga iz avta samo polezemo not. Sicer pa tvoj otrok ni edini, ki ga utrujenost iztiri in je kar fajn, da prilagodis svoj urnik njegovemu spanju, sicer obema pokvari dan. khurde imava Skodo Fabio Combi, iskala sva karavana, ki je komot za po mestu, drugac bi vzela recimo Octavio, ki je daljsa, sam bi se pa zatikala na prav vsakem parkiriscu =]. Zaenkrat smo prisli se povsod, na morje, v Prago, na Mljet, samo ne vem kako je s prtljago za dva otroka. Skoda je sicer kvaliteten avto z VW motorjem, pa za nizko ceno imas ful dodatne opreme tudi ze v osnovnem modelu. Ti pa priporocam, da ciljas na zadnja drsna vrata, pa moj drugi izbor je bil Berlingo, samo je bil takrat predrag in z malo opreme, niti airbagov ni imel obeh, zdej so pa cene padle. Je pa ful prostoren. Vceraj sem pa videla 6 sedezno Kio Carnival, prostoren in velik avto samo se mi ne sanja, ce das lahko zadnje zice ven, ker z njimi seveda ni nic prtljaznika. Ima pa oboja zadnja vrata drsna in pri Kii niti cena ne bi smela biti velikanska. Videla da je rabljena 10.000 EUR. Druga tudi z drsnimi vrati je pa Mazda 5, tudi lusna, prostorna in z dodatnimi zici. Sam ti dve sta pac v kategoriji 6 zicev, kar je ze velik avto (osnovni modeli so nad 25.000 EUR novi), za dva otroka bi moral biti berlingo al pa xsara zadosti in v primernem cenovnem razredu (jaz sicer zdaj avtomaticno gledam za tri otrocke ), so pa vsi normalni karavani ful prostorni, razlika je v ceni, ponudbi in seveda zanesljivosti.. fabia combi: http://www.rtl.nl/automotor/rtlautowereld/preview/automerken/skoda_fabia_combi.jpg kia carnival: http://mycar.vn/Upload/ProAuto/2332/Anh%20Carnival.jpg berlingo: http://www.carmagazine.co.uk/upload/9333/images/8CitroenBerlingoXTRreview.jpg xsara picasso: http://de.academic.ru/pictures/dewiki/67/Citroen_Xsara_Picasso_front_20080103.jpg mazda 5: http://images.myride.com/images/vehicle/2006/Mazda/MAZDA5/oem/06.mazda5.19_%28400x300%29.jpg Pac glej realno kje bo avto dnevno, ce ga bos vozila po ozkih ulicicah in se tlacila v nabasana parkirisca, koliko je pregleden. Za na pot lahko vedno dokupis stresno trugo, ki te ne bo ovirala med letom. Zato sem jaz gledala fabio combi, ker je v resnici le malo daljsa od vecine osebnih avtov na nasih cestah, pa ima prostoren prtljaznik proti njim. In je res lepo manevrabilna na vsakem parkiriscu. Oce ima Octavio, ki je pac normalne dolzine karavan in se ful pozna razlika v ritki . Pa se za info, dala sva 15.000 EUR za novo letnik 2008, set opreme ambient, dokupila sva pa skoraj vso mozno opremo za priblizno 1500 EUR doplacila, pa je bil ze osnovni model radodaren, motor 1.6 bencinar, moj pogoj je bil, da lahko polno nalozena prehitevam v klanec, pa na plin sva ga mislila predelat, sicer pa Octavia TDI ful potegne. Ok tole sem spisala dopoldan, pa mi je net ven vrglo in lohk sele zdej objavim =]. Joj mojca, se dobro da ji ne nateka sapnik =$. Po moje ni zelo huda alergija, ce dobi samo izpuscaje, samo ne vem, kako se to spreminja. Mogoce ji dej ksne koruzne smokije brez arasidov al pa kokice, lahko da ji je vsec hrustanje in ne okus po arasidih. Pa naj jo testirajo, a dermatologinja ni dala napotnice za alergologa?! Sem ksn teden nazaj pisala, da je imel nas reakcijo na oreh, sicer je orescke prvic dobil v kakrsnikoli obliki, je pa nekaj casa ful otezeno dihal, tko da ocitno mu je natekel sapnik. Sem pa sele drugi dan izvedela, da je dobil oreh. Ker je mali alergik ze od rojstva, vedno pazimo, kaj kupimo, pa v resnici ni tako hudo. Hudo je bilo na zacetku zaradi alergij na mleko, psenico in jajce ter koscicasto sadje, zdej je samo jajce, sadje in orescki, pa v bistvu ni toliko izdelkov, ki bi jih morali izvzeti. Je velika izbira podobnih idelkov, ki so prav tako okusni, ce pa so sledovi, recimo pri cokoladi, to v bistvu pomeni, da je sla mlecna cokolada cez isti tekoci trak in masine kot recimo cokolada z lesniki in je to opozorilo bolj zaradi zavarovanja firme, pa ponavadi sploh ni sledov. Previdnost je predvsem potrebna pri pecivih, sladkarijah in kaksnih azijskih jedeh, kjer uporabljajo lupinasto sadje pri kuhi in kaksna orehova olja in podobno. Pa po zadnjih raziskavah obstaja verjetnost, da tudi alergije na lupinasto sadje izzvenijo, prej so bile znane kot dozivljenske, tko da mi upamo na to. Pa se to, ce jedobila loicoidon ali ksne druge kortikosteroide, ne sme hodit na soncek, ker tanjsajo kozo, povzrocajo fleke, tudi raka. Nam je zdej priporocala, ker ima izpuscaje od jagod, pa bomo rajsi ukinili alergen in mazali s hladilnim ali bepanthenom in podobnim, saj zaenkrat izpuscaji niso niti blizu temu, kar je imel v prvem letu.
|
|
|
|