Najki -> RE: Januarčki in januarčice 2009 (25.5.2010 21:02:21)
|
Dons sem ze boljs, dohtarca pravi viroza in imam par dni bolniske. Mi bo prav pasalo sploh pri tem soncku. Ploha so kako razni meningitisi, cepivo je za klopnega in se dva druga, za bakterijskega ga recimo ni. Sem pozabila vzeti brosurco. Js ga bom za klopnega cepila, ker imamo vikend zraven gozda in je ful klopov tam, pri pregledu zvecer smo pogosto nasli kaksnega na telesu. Sicer pa se lahko cepite tudi zdaj, cez zimo je manj klopov oz. hibernirajo al kaj ze, zato se rajsi takrat cepi, ni pa to pogoj. Pnevmokoki se ne cepi zato, ker ima v sebi veliko kultur, samo tiste ne, ki bi pri nas prisla v postev, je bolj recimo za ameriko narejeno cepivo. Js bi Meto cepila, ce si bolj v kmeckem okolju. Tudi ce bi bila recimo v Postojni, ki je mesto, pa si v travi kamorkoli gres. Mi smo v LJ in najblizje zelenje je PST, samo ti povem, da znajo bit ob vodi mravljisca klopov. Mislim nas del PSTja je ves ob vodi. Sej zase se nikoli nisem sekirala za te okuzbe, sam pa si ne morem predstavljat, da bi mali zbolel zaradi klopov. Midva bova tudi novo previjalno podlogo kupila, sam malo pred porodom, da tole se do konca scefra. A bos kupila nove flaske al samo cuclje? Mi imamo plasticne aventove, cuclje se da dokupit, ma se sprasujem, ce bi morala celo flasko zamenjat za dojencka. Soncek a v tehle supergicah se mu nogice potijo?? Nasemu se v odprtih sandalih, sam ma stumfke gor in so potem pri prstkih mokri, Zdej mu jih sploh ne bi dajala pri teh temperaturah. Sam pol bo pa spet dezevno. Tole vreme je prav bedno, en dan si v flisu, drugi dan v kratkih hlacah... Nas je notri v kratkih al pa bodiju, ker imamo cez 25 stopinj, zunaj pa te dni ful piha in je v tricetrt al pa tankih poletnih hlackah. Sam res tolk piha, da ima cez pol ure zabuhle ocke, potem pa ni cudno, da se mu solzijo. V vrtec je pa vedno malo bolj oblecen, ker so v pritlicju in je hladno, tudi po tleh, kjer se igrajo, zunaj so pa bolj v sencki. Moj mulcek je iz tata naredil oči, pa čiča rece, tak zlo hecen č, ma vztraja Z njim. Pa meni je rekel mi kot mami, sem bila cisto v soku, da imam koncno ime . Farfala hvala za info =].
|
|
|
|