khurde -> RE: Januarčki in januarčice 2009 (12.2.2010 20:24:48)
|
Vrtnica, [sm=pikapoka2.gif] za zdravje [sm=smiley1.gif] Nea, luštne maškare! IZVIRNO SPOROČILO: kiara24 Bolgarija je meni tako čudna mislim, da ne bi šla s tako mjahnim otrokom, pa tam si lah sam okrog hotela vse ostalo je grozno baje.... ko sem jaz zelo podobno slišala od enih nemcev za slovenijo, sem se kar mal načrtno distancirala od takih in podobnih govoric o kakšni drugi deželi... itak je na splošno tko, da "severnjaki" mal s prezirom in predsodki gledajo na "južnjake", pa naj bo to odnos slovenec-bolgarija/srbija/bosna itd. ali nemec-slovenija je pa tko, da npr. varna večino slovencev preseneti. je velik bolj živahno mesto kot ljubljana, velik več trgovin butikov, gostiln, fast foodov... ma vsega ima. marta, sem bila v lizboni, samo kratek čas, ene 10 dni. mi je pa porto bolj všeč [sm=smiley1.gif] ronja, ne vem, kdaj si ti po grčiji potovala, samo mene je zelo poceni prišla... vsaj za moje pojme [sm=zmeden.gif] sem bila tam ene 4 leta nazaj, za mesec in pol... začela v solunu, meteora, lamia, larisa, delfi, atene, cel peloponez, kreta, po kreti, santorini, domov in me je prišlo okoli 120.000,00 sit - vsi prevozi, vsa hrana, vsi "spominki"... ma vse... + en nov, zdaj zelo dober, britanski prijatelj, s katerim sva še vedno v stikih [sm=smiley36.gif] farfala, meni je bolgarija super. jaz bi šla tja drugače kar za kak mesec ali dva [sm=smiley9.gif] najela en stanovanje v varni itd. samo ne vem kako bi prišla do tja... avion mi je predrag, avtobus za iso ne pride v poštev, z vlakom pa dolgo traja. čeprav bi šla najverjetneje z vlakom. edino, če bi imela kak dost zanesljiv avto, bi šla 100% z njim. je res lepa. samo meni npr. sončna obala sploh ne potegne. je zraven sicer res lepo mesto neseber, to je pa to. zame preveč ljudi in čisto nič bolgarskega. pol je eno letovišče burgas, tam nisem bila, ker so mi vsi domačini govorili, da je sploh brezveze [sm=jezicek.gif] pol je pa zlata obala, v varni, kjer je pa tut samo en kup hotelov in nič pametnega. jo rešuje to (po mojem mnenju), da je varna blizu, pa da je še kaj zanimivosti (aladža samostan, jailata, kaliakra...). drugače, če bi jaz šla prvič tja, bi šla v strandžo http://www.discoverstrandja.com/photogallery/, se mi zdi bolj primerno za otroke, ni toliko masovnega turizma (še ne, čeprav zdaj ene hotelske verige lobirajo za gradbena dovoljenja[sm=hudicek1.gif]), lepa narava... sam naše agencije ne ponujajo nič tam. sploh super je pa it s kakim avtodomom in se ustavljat naokoli. rilski samostan, plovdiv, veliko trnovo, koprivščica, varna, belogradske skale... bi se pa izogibala sofije... to je tko... 2 milijona ljudi na kupu, en kup betona, blokov, prometa, smoga... edin kar je fajn je vitoša, podobno kot za ljubljano šmarna gora, sam da je velikosti mesta primerno večja (so tut smučišča gor itd).
|
|
|
|