ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tily -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (2.7.2005 23:44:27)

danes popoldan ob dojenju je bila taka panika. malemu pikcu se je zaletelo, nakar je enkrat zakašljal nato pa nič le moder je postajal. hitro sem ga obrnila z glavo navzdol in še vedno ta otrok ni dihal, pa mu je tašča na hitro roko vtaknila v usta in pazite- zvlekla mu je jeziček nazaj na svoje mesto - jeziček mu je zdrknil. šele tedaj je zajokal in prišel do zraka. te sekunde so bile zame kakor najhujša nočna mora. kar nekaj časa sva se crtala, da sva prišla k sebi. srčno upam, da se to ne bo več ponovilo.

čuvajte vaše sončke na vsakem koraku, kajti tragedija se zgodi lahko zelo hitro.

:muca: lahko noč




muki1 -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (2.7.2005 23:49:17)

O moj Bog.
Hvala bogu, da se ni nič zgodilo, čuvali so vaju :angel: :angel: :angel: :angel:.




dix -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (2.7.2005 23:54:31)

ufff.....še vsa sreča da se je tašča spomnila na to, ker meni na kraj pameti ne bi prišlo da se je to zgodilo.




spacey -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (3.7.2005 0:35:50)

O groza! Me je kar stisnilo, ko sem to brala. Hvala bogu da je vse ok, res so vaju angelčki čuvali.

Držta se in veliko cartanja...

Lp
:kuza:




Anonimen -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (3.7.2005 8:12:48)

Ne, za kaj takega pa še nisem slišala. Hvala bogu, da je vse v redu. Pa vseeno malo povprašaj še pediatra, če je to običajno, da se zgodi.




jazz -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (3.7.2005 11:40:56)

Našemu Maticu se je to zgodilo pri mesecu in pol. Malo je bruhnil in mu je duda zablokirala tekočino, ki se je vrnila iz želodčka nazaj v usta. Tudi on je hotel do sape in postal že čisto rdeč in nato moder v obraz. Ni groznejše stvari kot je bilo videti takrat njegove očke ki so zrcalile grozen strah za življenje. Tudi jaz sem ga obrnila in mu šla s prsti v usta, vendar se ne spomnim, da bi bil kriv jeziček. So pa naju poslali v bolnišnico na preiskave da bi ugotovili kaj je teh par sekund brez kisika naredilo možganom. Izvidi so bili ok. in takrat so nam postavili diagnozo- gastroezofagealni refluks. Stekanje hrane iz želodčka nazaj v požiralnik. Vem kaj si doživela. Bodi previdna in ga imej na očeh, doji ga tako, da bo imel glavico višje- torej v privzdignjenem položaju in ne bi bilo slabo, če bi mu ležišče pri glavici tudi dvignila (podložila z zvito rjuho...). Pediatrinji ali zdravniku pa to le omeni, ker ni mačji kašelj!




SISI25 -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (3.7.2005 14:22:13)

Res grozno.

hvala bogu,da je bilo vse vredu.

Upam, da se ne bo nikoli več ponovilo.




tily -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (3.7.2005 17:30:59)

hvala punce

vedno ga imam na očeh in upam, da se to ne bo ponovilo. sicer pa imamo jutri pregled pri pedjatrinji, tako da ji bom povedala pa ga bo pregledala. drugače sonček je še vedno živahen, samo opažam, da pri dojenju pije počasneje.

lep sončen pozdrav:bravo:




beba76 -> ali se je tudi vašim dojenčkom to zgodilo? (3.7.2005 23:27:34)


Uuuu, zdaj pa mi ni vseeno - jaz manreč ponoči pri hranjenju zmerom spim. Večkrat mi je že kdo rekel, kako lahko spim, ko mali vleče? Ne vem, pač zaspim...:ups:

Pri starejšem sinu se nam je zgodilo podobno, le da ni bilo pri hranjenju. Bivši mož ga je kopal in ko mu je umival vrat, mu je stisnil na sapnik, naprej pa je bilo isto, kot pri tebi - ves rdeč, nato plav... Sem ga hitro obrnila na glavo in potrepljala po hrbtu, da je spet zadihal. Še zdaj ne vem, kako sem se v tisti paniki znašla in ukrepala, kot je treba.:zmeden: Bi pa se vse končalo drugače, če me ne bi bilo zraven, saj je očka bil ves paničen in je samo kričal...
Pol smo šli za en teden na preiskave in k sreči ni bilo nič narobe.

Tako da te popolnoma razumem in vem, kaj si prestala.





Stran: [1]