gibanje ploda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> gibanje ploda (8.2.2010 18:07:13)

sm v 31. tednu, pa je včasih tako mirno tm not da me grabi panika če je otroček sploh še živ. kako ve občutite gibanje vašega [sm=duda.gif]. a je skoz aktiven. pr men je včasih tud čez dan, pa pol bl zvečer včasih je pa tko mirno da sm pol vsa panična. lp

Anonimen -> RE: gibanje ploda (8.2.2010 18:58:13)

otrok ni skoz enako aktiven
Dokler ga čutiš je vse ok ,pa ni važno ali fajn ali malo
otrok več nima toliko prostora za gibanje

Anonimen -> RE: gibanje ploda (8.2.2010 19:19:00)

Tudi jaz sem v 31. tednu in imam iste skrbi.  No, potem vedno pridejo tudi bolj divji dnevi, ko trebuh kar premetava.  Sem ga  malo opazovala in en vem ali se meni samo zdi, ampak spremembe vremena tudi njega naredijo bolj "lenega"....in ko res ne vem vec kaj naj, si naredim kakav...takrat se gotovo javi...

janapan -> RE: gibanje ploda (8.2.2010 21:00:29)

Ne sekiraj se...važno da ga čutiš vsak dan, jaz sem v 29 tednu in otročička čutim en dan cel dan izrazito to pomeni da brca do onemoglosti...drugi dan pa malo manj...odvisno tudi kaj ti delaš ; )

Najaa -> RE: gibanje ploda (8.2.2010 21:01:30)

Če ga dva dneva zapored ne boš dobro čutila, pojdi na pregled. Bolje zganjat paniko kakor da je kaj narobe.

naty28 -> RE: gibanje ploda (8.2.2010 21:12:55)

Meni pa začne najbolj noter okrog enajste zvečer in to kako uro, čisto vsak dan enako.drugače pa je čez dan tudi dosti aktivna, aja sem pa v 34 tednu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

somic -> RE: gibanje ploda (9.2.2010 9:00:52)

moj je bil čez celo nosečnost zelo miren, sem se morala prav koncentrirati, da sem ga kaj čutila, pa še to ne vedno. bolj ko sem šla proti koncu nosečnosti, manj se je gibal- na koncu tam nekje od 33 tedna dalje se je mogoče premaknil 1x na teden.

na koncu je bilo vse ok, sem pač bolj pogosto hodila na preglede.

srečno!

Anonimen -> RE: gibanje ploda (9.2.2010 12:37:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Če ga dva dneva zapored ne boš dobro čutila, pojdi na pregled. Bolje zganjat paniko kakor da je kaj narobe.

Anonimen -> RE: gibanje ploda (9.2.2010 12:39:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz bi zapaničarila že prej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

Anonimen -> RE: gibanje ploda (9.2.2010 12:50:28)

Kaj pa v nižji nosečnosti? Jaz sem trenutno na začetku 23. tedna, pa se mi zdi da je kake 2 dni povsem mirno, mogoče kak utrip tu in tam. Kakšna dva tedna nazaj sem pa že kar konkretno čutila brce.

ZoyaEva -> RE: gibanje ploda (10.2.2010 10:11:13)

V tem času se poveča količina plodovnice in včasih ploda ne čutiš tako dobro.  Lahko preveriš tudi na forumu, kjer odgovarja dr. Pušenjak. 

V kolikor pa sploh nič ne čutiš nekaj dni zapored, pa le pojdi na pregled.

Zvezdici -> RE: gibanje ploda (10.2.2010 10:38:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kaj pa v nižji nosečnosti? Jaz sem trenutno na začetku 23. tedna, pa se mi zdi da je kake 2 dni povsem mirno, mogoče kak utrip tu in tam. Kakšna dva tedna nazaj sem pa že kar konkretno čutila brce.

Tako zgodaj se je tudi meni zgodilo, da nisem čutila brcik kakšen dan. Oziroma res nalahko. Tako, da mislim, da če ga vsaj malo čutiš je ok. Če ga pa ne vem.. kakšen dan ne boš čutila, se pa vseeno pojdi pokazat.

Drugače, jaz sem v 35. tednu in ima vsake toliko časa drugačen ritem.
So pa sedaj bolj izraziti premiki otroka. Brcik je bolj malo, ker nima več toliko prostora. BOlj čutim raztegovanje.
Je pa od vsakega dneva odvisno. Včasih se zgodi, da je ponoči bolj aktivna in me to zbudi. Tako, da tudi ponoči se giblje, samo da malo manj zaznamo ker spimo. No odvisno od intenzivnosti. Če se spravi na rebra, že veš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Bi pa v tako pozni nosečnosti, če čez cel dan ne bi čutila gibanja, bi se sigurno odpravila k zdravniku.
Bolje prevečkrat kot premalokrat.

Stran: [1]