pelin
|
Ko sem bila jaz v podobni dilemi, sem naredila ravno narobe kot bi morala ( to seveda velja za moj primer....vsak mora zase razmisliti). Rodila sem, ko je bil ta večji star 2.5 let in se mi je smilil, da bi ga takrat dajala v vrtec (odmikanje od doma, zapostavljanje, šok zaradi novega prihoda novega člana....bla, bla) in sem ga celo porodniško imela doma. Prej je bil tudi v varstvu pri moji mami , ki pa je ravno v času moje nosečnosti zbolela. Ne morem reči, da sem bila utrujena le zaradi obilice dela, temveč me je totalno povozila ta razpetost med obema otrokoma. Obema sem želela izkazovati čim več pozornosti, a kaj ko sta jo oba zahtevala skoraj vedno istočasno. Ta micena je izredno malo spala, tako, da sem velikokrat z enim očesom brala ta večjemu zgodbico, zraven dojila ( žal je bil največkrat le takrat približno mir) in poslušala in vonjala, ko se mi je žgalo kosilo.Kljub temu, da smo ta večjega na prihod sestrice že ves čas med nosečnostjo pripravljali in se je veselil njenega prihoda, je bilo potem vse čisto adijo. Prej je bil namreč že skoraj čisto samostojen pri oblačenju, opravljanju potrebe, spal je v svoji sobi....potem je vse čez noč "pozabil".Nemalo noči sem morala večkrat vstati k njemu, ker se je v spanju jokal in kričal, kot pa k ta miceni. Vse to se je vleklo kar lep čas in se šele čez nekaj mesecev uredilo. Najbolj se je normaliziralo po moji porodniški, ko sta šla oba naenkrat v vrtec. Dopust sem prihranila za uvajanje in po počasnem uvajanju, sta se oba odlično navadila vrtca. Vso to našo nepotrebno kalvarijo (če bi se lahko vrnila nazaj, bi sina dala v vrtec prej predenj sem rodila)je spremljala moja kolegica , ki je imela podoben primer. Na podlagi tega, kar je videla pri meni, se je odločila, da bo ta prvega dala v vrtec preden rodi. Mali je tudi potem ko je rodila vstajal v vrtcu le do kosila, potem pa je hodila ponj. Dopoldne se je lahko brez slabe vesti posvetila novorojenčku in hišnim opravilom, popoldne pa je večino časa posvetila ta večjemu. Pri njej se je dobro obneslo,... vsak pa zase najbolje ve.
|