Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop V Kranju se ni gradilo že 30 let. In stanovanja, ki so bila zgrajena pred 30 leti, so bila narejena isto "na hitro", kot ta sedaj. In še po takratnih varnostnih standardih. Kako ne? Kranj je poln novogradenj. Midva sva v začetku 2007 dala 120.000 EUR za novo trisobno stanovanje (dnevna soba s kuhinjo, spalnica, otroška soba, predsoba, kopalnica, balkon, klet, parkirno mesto v podzemni garaži, možnost sušenja perila v sušilnici), skupaj ca. 75m2. Torej teorija o zniževanju cen, sploh novogradenj, ne zdrži. Sem bila pa tudi jaz skeptična glede novogradnje, ker je bilo v zadnjih letih v medijih toliko slišat, kako slabo je narejeno. Midva sva se potem vseeno odločila za novogradnjo, ker bi naju enako veliko staro stanovanje prišlo nekaj malega ceneje, ko pa bi prištela še stroške adaptacije starega stanovanja, bi bila skoraj na istem, poleg tega imava tukaj zagarantirano parkirno mesto za en avto v garaži, parkirišče pred blokom pa ima rampo, tako da parkiranje drugega avta ni problem. Zdaj sva notri že skoraj 3 leta. Bilo je nekaj malega stvari, ki so jih morali izvajalci popravit, ampak to ni omembe vredno, ker so bile res malenkosti. Vem pa, da se lahko čez leta še marsikaj pokaže. Ja, Kranj je komaj zadnjih nekaj let, poln novogradenj. Prej pa se ni zgradilo ama ništa. In to, kar se je zgradilo, je vse tako na horuk (od večih slišala pripombe npr. da je bila stena kriva za 15cm...). In se strinjam s tabo (ko gledam ostale cene), da se cene stare gradnje (+adaptacija) ne razlikujejo veliko od novogradenj. Če potegnem črto, je v naših koncih en k***c vseeno, kaj kupiš, vse je precenjeno. Imam občutek, da bomo mi do konca življenja ostali na 40 kvadratih.
|