LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

muki1 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 16:13:12)

Zdravo vsem skupaj. Ura je štiri popoldan in jaz se še komaj na nogah držim. Ves mili dan že nekaj delam in delam in nikjer se ne pozna, zdaj sem končno uspavala Nežo, ki ji rastejo kotni zobki, nevem kateri in je že dva dni in dve noči sitna in mamina maza. Kar pomeni, da jo vlačim po rokah in podobno. Stanovanje je posvinjano do zadnjega milimetra in nič ne kaže da se bo kmalu samo pospravilo. Od kosila je ostala nepomita posoda, umazan štedilnik, ki ga bom glancala pol ure, potem bom skuhala kavo in bo spet posvinjan. Z Ljubljane je doma gospa sestra, oče in :love: nekaj brklata okrog hiše (SPET :grrr: :grrr: :grrr: ) sestra prihaja domov izklučno kot obiskovalec in ni šanse, da bi kaj pritaknila, malo se igra z malo, to je pa tudi vse, mala pa itak samo mama mama.
Pa sem rekla :love: da gremo nekam za vikend, pa me je zavrnil, češ da gremo čez dva tedna, pa saj po svoje ima prav, ampak meni je že vsega vrh glave. Pa toliko stvari bi si rada pošlihtala v stanovanju, ampak enostavno ni časa. Ko sem bila na porodniški sem cele dneve norela okrog z malo, zdaj ko sem v službi je še manj časa. Saj bo, ko bom stara, ampak potem bom pa imela artritis, pa itak spet nebom mogla.
UH, sem potarnala malo. Pa saj ni panike, ampak delo mi smrdi, pajek pa mi pred nosom dol z mreže visi, in se mi reži.

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 16:17:11)

Javljam se iz drugega svinjaka :)-

Dpoldan smo skočili do Villacha, ker iščemo še par kamping pripomočkov, pa nismo našli nič pametnega. Zdajle sta pa :duda: in :love: letela v Tuhinjsko dolino na rojstni dan od mojega tasta 2 (jaz bojkotiram) in imam končno mir, da malo pospravljam in vsake toliko pokukam na RR.

muki1 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 16:21:32)

ej, Viv, daj pošlji mi prosim seznam, kaj boste vse vzeli s sabo na kampiranje, če se ti da, ker midva greva letos prvič tako zares, ti pa se mi zdi, da si kar izkušena v tem, če se ne motim. Mi imamo šotor, blazino za spanje, lopatko za kopanje jarka, kladivo in dodatne kline, koher, pa lučko. In obilo dobre volje.

Gina -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 16:30:23)

:)-:)- muki, jaz imam 4 strani dolg spisek, pa moj že 3 dni prikolico renovira... :)-:)-, pa v pon. moram še kupit par reči...joj, je toliko dela, preden greš, da je...

soncece24 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 16:34:10)

Tudi midva hodiva kampirat in sva letos zato večji avto kupla, ker sva se prej vsako leto ob pakiranju na smrt skregala. Ob tem kaj si naštela, muki, vzamem jaz še plahte za na tla (za v predprostor in v šotor), arafata (da mi iglice ne letijo v juho), mizo in stole. Lopato za jarke pa še nisem nikoli mela zraven. Sem do zdaj mela srečo z vremenom (upam, da se ne bom letos plavat učila v spanju).

Kam pa greste kampirat Muki in Gina. Viv, ti greš pa na Sardinijo, če sem prav razumela? Moja mama se čez 1 teden odpravlja na korziko, tudi kampirat.

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 16:52:41)

Tkole... Mi gremo z Iglujem - se bomo vmes malo selili, tako da imamo sabo:
- šotor
- samonapihljive armaflekse
- spalne vreče
- hladilna skrinja, ki se vklopi na 12V v avtu
- kamp miza
- kamp stoli
- viseča mreža
- sveče za odganjanje mrčesa
- gorilnik + posoda + pribor
- plinska lučka
- meh s pipo za vodo (je priročno, če imaš ob šotoru)
- marela za sonce

Zdaj pa iščemo še neko varianto tende, ki se da priklopit na avto (imajo za večje enoprostorce - to sva šla danes iskat pa nisva dobila), pa verjetno bova nabavila DVD player ki se namontira na vzglavnik v avtu, da bomo včasih malo zamotili tamalo s Telebajski - je le dolga pot.

Če se bom še kaj spomnila pa napišem semle v "svonjak" :)-:)-

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 16:53:39)

svonjak = svinjak

Ja sončece, gremo na Sicilijo, čeprav v Lonely planetu piše "don't go there in august" :ups:

soncece24 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:34:11)

Ja, baje je kr gužva, pa težko kak fajn kamp dobit. Zato pa gre moja mati julija, je bla enkrat avgusta, pa je bla prevelika gužva. pa še italijani imajo takrat počitnice (večina), pa ful navalijo. Si že bla kdaj al greš prvič?

Andra -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:34:38)

Zdravo Viv,

vidim, da se odpravljate kampirat na Sicilijo. Bila sem že tam in je lepo, samo opozorilo, ki si ga navedla, bi jaz upoštevala, kajti s 1. avgustom italijani začnejo s "feragosto" in takrat je pri njih totalni kaos po cestah in dobesedno okupirajo obalo. Je res noro, ampak če te to ne moti, le veselo na pot in uživajte!

Iz kje pa si ti?

Pozdravček!

soncece24 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:39:25)

Sem zdaj mamo vprašala, kak je kaj sicilija za kampirat, pa je rekla, da bolj tak. Da je ful težko do kake fajn plaže prit, ker je ob obali skoraj vse privat (hiške). Samo odvisno kam greste, njej je bilo sicer všeč, ampak je rekla, da ne bi šla več. Ji je korzika pa sardinija bol všeč.

soncece24 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:44:40)

viv, bom dala v album par slik ko je bla mama na siciliji, če te zanima, samo to je menda bilo v maju (ker je nekam slabo vreme)

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:46:27)

Ja nimamo druge izbire - žal - kolektivni dopusti. Imava saj oba hkrati kolektivca...

Ne, zdaj gremo prvič... Midva sva bila že sama po Italiji, ampak ne na otokih. Bomo šli še malo po J Italiji (Castel del Monte, Trulli), potem pa po Siciliji, saj Etna in Eolski otočki je NUJNO, 100% ne bomo samo ob obali, ampak bomo šli tudi v notranjost... Bomo videli kako bo. Če bo prevelika gužva se pa vedno lahko obrnemo, pa gremo ob obali nazaj proti domu...

Smo pa iz Kranja.

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:47:11)

Sončece, daj prosim...

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:49:47)

Aja - pri nas je svinjak samo še dnevna in kopalnica, ostalo je pa že spotless :)-

soncece24 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 17:54:24)

album gotov, glede svinjaka pa: pridna viv

muki1 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 18:37:39)

Ej, vi, ki se na mojem postu pasete po Sardiniji in Siciliji in kaj vem kje še, sporočam vam, da se moja miki zdaj kopa z atijem, jaz pa sem v glavnem že pri kraju. Dragi se zvečer pakira v kino, pa bomo takrat še rekle kakšno. Vsa čast Viv, da se pakirata v Italijo. Jaz, kar sem vidla italije, bolj severni del, je fantastična. Bili smo v Firencah, Benetkah, Gardaland, en kaknček Italije, ampak res noro lepo. Kar se tiče kampov, jih je tam okoli Gardalanda naprimer bilo kar nekaj. Prvi ko smo se vanj zakadili, je bil totalen kaos, kot pri ciganih, čuden ambient, smo kar pobrisali, medtem ko je že naslednji bil bomba, bazen, trgovina, ful kopalnic, wc-jev, umivalniki za posodo veliki,čisti. Res fajn, kolikor se spomnim so bile cene ugodne, edino pivo je bilo ful drago :)- .

muki1 -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 18:46:38)

Sončece, tvoja mama rula. :)- :)- Upam, da sem se prav kul izrazila, slike so blazno lepe.

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 18:52:39)

sončece - mama res rula :)

muki1 - isti klinc, a se pakiraš na Hravaško ali pa v Italijo... nas tudi ne moti, če je kamp malo bolj "ciganski"... smo vajeni vsega hudega...

evo samo še kopalnica :bravo::bravo::bravo:

viv_ -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 19:06:03)

Svinjak pospravljen in na prbližno popucan... upam, da bomo zdržali v takem stanju do jutri zjutraj!

Anonimen -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 19:45:39)

Jaz bi tud šla kam s šotorčkom, pa mojega :love: ne spravim nikamor, če nimajo vsaj 4 zvezdice. :((:((:((:((:(( Razvajena rit. Krivim njegove starše. Pa tako bi bilo lepo se iti malo avanturizma. Vedno najde kakšen izgovor, da tja pa ne bi šel. Isladnija-predraga, Sicilija-mafija in vulkani,Santorini-ga lahko vsak hip raznese, Norveška-komarji. Nič, bom morala jaz malo eksplodirat :hudicek::hudicek::hudicek:, da se bo kam spravil izven Slovenije.

Pri nas je tudi spotless, do devetih, ko pride :love: domov, potem pa bo kot v Teksasu. Ni treba imeti otrok, so odrasli moški isti. Eh, ga samo kregam, saj je drugače srček. Jutri bo itak on skuhal kosilo, pa bom jaz dala vse 4 od sebe.

Viv, lep dopust želim.

Gina -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 20:27:28)

Pri nas je vedno svinjak, ker nas je 6 v dvosobnem stanovanju, ne more biti drugače. Sem uro nazaj ful pospravila, šla rolat in pridem nazaj, je spet tako, kot da ne bi nič naredila.:)

Drugače sem pa jaz bila en cel dan na Siciliji. Smo imeli izlet iz Malte malo po Sic. pa na Etno. Sicilije je bila meni mnogo bolj všeč, kot Malta, na katero ne bom šla nikoli več. Živ dolgčas, pa nič za videt in čudna obala, čudni domačini, edino lepo morje hudo daleč in hudo za plačat. Sicilija je pa zanimiva, vsaj tisto, kar smo videli in čisto drugačna od zahodne ali vzhodne Italijanske obale, katero sem pa do Rima celo videla iz obeh smeri, pa tudi kamping varianta. Skratka, se mi zdi, da se splača videt, pa vse tiste ogromne kaktuse in limonovce, cerkve.... Aja, še posebnost: v celem dnevu nisem takrat videla niti ene same domačinke. Vse ženske so bile samo turistke. Domačini na ulicah so bili samo moški, in to je menda tam normalno. P.S. na Etno se obleci, je visoko in mrzlo.

HuAnita -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 20:50:51)

Še en svinjak prodajamo!;)

HuAnita -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 20:51:12)

HuAnita -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 20:51:12)

HuAnita -> LEP POZDRAV IZ SVINJAKA (2.7.2005 20:51:38)

:ups: sorči, ni delalo, jaz pa pritiskala:ups:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>