Gina -> RE: Domač tekoči pralni prašek-Gina? (6.2.2010 20:10:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: al1* IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: Gina Edina velika razlika med kupljenimi praški in tem praškom je ta, da nima belila not, se pravi da določene (ne vse) cote, ki so precej bele, ratajo malo rumenkaste. Pri men so vsi beli bodiji od tamale ratali čisto sivkasti pa par majc od mojega tut ... tako da em zaradi tega ukinila domač prašek pri pisanem perilu .. če pa brisača ni več biserno bela me pa ne moti toliko. Kaj pa če dodaš še sodo bikarbono? Jaz sicer uporabljam pralne oreške, ampak če perem belo, dodam sodo ali pa pecilni, da perilo ne posivi. MOgoče bi morala dat sodo direkt v stroj, ne prej mešat z milom. Najbrž bi bilo bolje. Pere pa tale gel mnogo obljše od oreškov, jih imam doma in sem prala z njimi. Je pa tako, da jaz imam žal tako hude alergije na vse sorte kemijo, da si ne morem privoščit kaj dosti drugega. Morda edino dash, ker ima očitno nekaj manj svinjarije notri kot ostali praški. Niti se mi v končni fazi ne zdi glih zdravo, da si leta in leta to kemijo dajemo na kožo, ker spere se čisto vse nikdar ne, pa to gre vse v nas, v telo in živi z nami vsakodnevno in telo to prečiščuje, ven daje in se matra.... Ma kaj pa vem, slej ko prej bo mnogo več folka alergičnih na vse te reči, ker niso tako nedolžne, kot izgledajo. Pa moti me obremenjevanje okolja z vso to plastiko. Kam bomo s temi kupi, ki zastrupljajo okolje? Pa moti me, da plastika ni raziskan material in da vemo, da izloča strupene reči, pa jo jemljemo kar za čist zdravo, pa ni. Še če je "samo" prašek notri, me moti, ker sprošča strupe vanj, kaj šele ko vodo pijem iz plastenk.... ja vem, eko freek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače mene malo razbarvano belo perilo ne moti. Uh, zdaj sem se spomnila, da sem na orgon.si (tam je ful tega napisanega, fajn čtivo) prebrala, da lahko daš vodikov peroksid v boben, če hočeš belo. Pa mi ni bilo tako pomembno, da bi to probala, čeprav sem ga kupila (btw, evrospin ga ima tudi, poceni, ali pa v lekarni se dobi). MOram probat, mogoče pa deluje.
|
|
|
|